Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Please log in to reply
2851 replies to this topic

#576 Gecko

Gecko
  • 151 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 March 2011 - 12:58

Szukam dobrych słuchawek, koniecznie nausznych. Pułap dość wysoki, myślę, że mogę wydać gdzieś 700 zł. Moimi odtwarzaczami są iPhone 3Gs, iPod Nano 4G i MBP. Słucham rocka, metalu. Najczęściej Pink Floyd, Iron Maiden, Black Sabbath, trochę rzadziej Slayer, Metallica, Megadeth, The Beatles, The Animals, Nirvana itd. Nie miałem zbytniej okazji, aby porównać większą ilość słuchawek, ale byłem w sklepie Denon'a, spodobały mi się takie. Ciemnej Strony Księżyca słuchało się ładnie ^^, naprawdę przypadły mi do gustu. Czy to dobry wybór za tę cene?

#577 pisar

pisar
  • 140 posts
  • Skąd666

Posted 04 March 2011 - 19:12

Denon wg mnie nie jest trafnym wyborem. Są wg mnie o wiele lepsze opcje jak już chcesz tyle kasy wydać. Ja polecam Sennheiser HD25-II. Tylko nie model z oznaczeniem SP (tańszy ale gorszy). Są chyba minimalnie powyżej Twojego budżetu ale wg mnie warto. To już jest sprzęt z wysokiej półki. Bardzo dobre pasmo przenoszenia i są głośne. Dodatkowo każdy element (dosłownie każdy!!) możesz własnoręcznie wymienic. Zepsują się to nie kupujesz nowych (jak w większości przypadków) tylko wymieniasz trefny element. Ponad to mają rewelacyjny pałąk (rozkładany na podwójny jeśli tak bardziej wolisz). Świetnie wyciszają...idąc po ulicy będziesz całkowicie odcięty od odgłosów. To jest sprzęt pro używany przez sporą część DJów i komentatorów sportowych w TV i radio. Nie będziesz zawiedziony. Polecam w 100%...sam takie mam i są mega.

#578 intercedo

intercedo
  • 334 posts
  • SkądElbląg

Posted 04 March 2011 - 20:21

A jak tak krótko zapytam, a które z tych wszystkich polecanych przez Was słuchawek (do 200 PLN), są douszne i mają wbudowany pilocik do obsługi iPoda shuffle (tego poprzedniej generacji)? (niestety szczurek mi się dorwał do słuchawek i je zmasakrował)

#579 pisar

pisar
  • 140 posts
  • Skąd666

Posted 04 March 2011 - 20:45

Do 200pln to polecam coś z Sennheiserów również. jest cała masa tego i kilka modeli tutaj było polecanych. Z tym pilotem to raczej ciężka sprawa bo w słuchawkach nie chodzi o bajer typu pilot lecz o jakość dźwięku. Zerknij na bazar. Sprzedaję tam za 200pln słuchawki które mają pilota.

#580 Gecko

Gecko
  • 151 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 March 2011 - 20:48

@pisar Oprócz HD 25 II, są także HD 25-1 II. Kosztują mniej więcej tyle samo, czy jest to ten sam model, tylko po jakimś faceliftingu?

#581 pisar

pisar
  • 140 posts
  • Skąd666

Posted 04 March 2011 - 20:53

Gecko: kurcze teraz nie pamiętam już czym się rożniły ale o ile pamiętam to to jest to samo tylko jedne były produkowane wcześniej niż te drugie. Ale dla pewności poguglaj może : ) Jak co polecam brać te z prostym kablem...nowe modele mają skręcany który sie plącze / skręca i jest mniej praktyczny wg mnie.

#582 Fifty-50

Fifty-50
  • 3314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 March 2011 - 23:28

@Gecko - polecam Beats By Dr. Dre Solo HD - sam posiadam i mimo tego, że słucham głownie rapu, doskonale radzą sobie również z innymi gatunkami. Cena około 700zł + nieplączący się kabel i pilotem i mikrofonem. IMO warto :).

#583 pisar

pisar
  • 140 posts
  • Skąd666

Posted 05 March 2011 - 11:52

Jakoś nie zaufałbym słuchawkom które mają w nazwie Dr. Dre : ) Jak ktoś jest dobry to obroni się jakością a nie takimi zabiegami.

#584 pisar

pisar
  • 140 posts
  • Skąd666

Posted 05 March 2011 - 11:53

Jakoś nie zaufałbym słuchawkom które mają w nazwie Dr. Dre : ) Jak ktoś jest dobry to obroni się jakością a nie takimi zabiegami. Najlepiej idź do sklepu i porównaj sam.

#585 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 05 March 2011 - 12:08

Myślę, że w klasie cenowej około 800 PLN wszystkie słuchawki o niskiej impedancji będą miały podobną jakość. Kwestia tylko, jakiego brzmienia się oczekuje. Jedyna metoda, to wziąć urządzenie na którym się będzie słuchało i pójść do sklepu w celu "organoleptycznego" sprawdzenia, które słuchawki nam bardziej odpowiadają. Problem tylko, że większość sklepów, jeśli ma nawet takie słuchawki na stanie, to nie są one wygrzane i pierwszy efekt może być mylący. Czasem myślę, że producenci powinni od razu sprzedawać sprzęt "dotarty" ;)

#586 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 05 March 2011 - 12:18

Jakoś nie zaufałbym słuchawkom które mają w nazwie Dr. Dre : )
Jak ktoś jest dobry to obroni się jakością a nie takimi zabiegami.

Firma Monster jest bardzo dobrą firmą w produkcji kabli, weszli wspólnie w nowy segment, myślę, że to na prawdę dobry wybór, sam zamierzam (jak zrobię rocznego bonusa) zakupić beatbox oraz słuchawki.

#587 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 05 March 2011 - 12:26

Ja niestety przegapiłem jak były do kupienia B&W P5 za 850PLN. Czekam dalej na okazję. Napiąłem się na te słuchawki i muszę je mieć. Jak nie inaczej, to normalnie ze sklepu. Trudno się mówi.

#588 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 05 March 2011 - 12:30

Czytałem o nich, świetnie grają (z opinii użytkowników), mankament podobno nie zbyt pewnie leżą na głowie :)
Z B&W napaliłem się na Zepelina:
iPod speakers, Apple iPod docking station - Bowers & Wilkins | B&W

#589 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 05 March 2011 - 12:35

Czytałem o nich, świetnie grają (z opinii użytkowników), mankament podobno nie zbyt pewnie leżą na głowie :)
Z B&W napaliłem się na Zepelina:
iPod speakers, Apple iPod docking station - Bowers & Wilkins | B&W

Przestań!!! Nie będę klientem Twojego banku!!! Nie potrzebuję kolejnej karty kredytowej ;)

#590 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 05 March 2011 - 12:44

Przestań!!! Nie będę klientem Twojego banku!!! Nie potrzebuję kolejnej karty kredytowej ;)

Wyluzuj :) ja nie sprzedaje, mam od tego ludzi hahaha

#591 Fifty-50

Fifty-50
  • 3314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 05 March 2011 - 22:52

Jakoś nie zaufałbym słuchawkom które mają w nazwie Dr. Dre : )
Jak ktoś jest dobry to obroni się jakością a nie takimi zabiegami.

Jakimi zabiegami? ;) Słuchawki są po prostu znakomite, nieważne czy mają w nazwie P.Diddiego, Lady Gagę czy Biebera :D

Firma Monster jest bardzo dobrą firmą w produkcji kabli, weszli wspólnie w nowy segment, myślę, że to na prawdę dobry wybór, sam zamierzam (jak zrobię rocznego bonusa) zakupić beatbox oraz słuchawki.

Dokładnie. Dlatego właśnie nie ma różnicy kogo nazwiskiem są sygnowane. Robi je firma Monster i są dobre.

#592 iKrawiec

iKrawiec
  • 1152 posts
  • Skąd/root

Posted 06 March 2011 - 09:08

Dr Dre Monstery są dobrymi słuchawkami, ale z ceną przesadzają. Parametry wcale nie szokują. Te słuchaweczki powinny być ponad połowę tańsze. No ale cóż płacimy 50% za nazwę firmy. W takiej cenie można znaleźć inne słuchawki które niszczą każde z serii monster.

#593 MIENKI

MIENKI
  • 7 posts
  • SkądMysłowice, PL

Posted 06 March 2011 - 12:11

Witam ponownie Sopro czasu zastanawiałem się nad wyborem tych słuchawek dr dre monster tour with control talk bardzo ciekawa propozycja troche za drogie ale to właśnie na nie padł wybór zamieżam kupić je w przyszłym miesiącu chyba że kasy nie starczy to KLIPSCH IMAGE S4i Dziękuje za opinie wszystkim Temat można zamknąć

#594 Fifty-50

Fifty-50
  • 3314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 March 2011 - 14:02

Może i jakością by zniszczyły (nie wiem, bo nie porównywałem, ale w to wątpię), ale na pewno nie zniszczyłyby jakością wykonania i wyglądem ;).

#595 Fifty-50

Fifty-50
  • 3314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 March 2011 - 14:04

@MIENKI - jak kupisz to podziel się spostrzeżeniami czy dobrze Ci grają ;) Ja swoje Solo HD chyba muszę wymienić, bo mi lewa słuchawka coś trzeszczy.

#596 Erykos

Erykos
  • 2847 posts

Posted 06 March 2011 - 14:11

Jeżeli chodzi o dobre, tanie słuchawki, to mogę polecić te: SoundMagic PL11
Słuchawki SoundMagic PL11 - porównanie cen w sklepach internetowych

#597 People_Hate_Me

People_Hate_Me
  • 25 posts

Posted 07 March 2011 - 16:16

Siema. przeanalizowałem cały temat odnośnie słuchawek. Interesują mnie douszne koniecznie z pilotem. (gdyby nie to że AKG K330 nie mają pilota zapewne wybór padłby na nie) Dojdzmy do Sedna. poczytałem że polecacie: Nuforce NE-7m oraz Denon AHC260 Pytanie czy macie może jakieś rozeznanie czy Słuchawki Sony MDR-EX38ip będą w miare sensownie grały? czy lepiej dorzucić i wziać NE-7m. Nie jestem jakimś tam maniakiem Audio ale lubię posłuchać muzyki na w miarę rozsądnym sprzęcie. i fajnie jakby były też w miarę wytrzymałe. Jeżdżę bardzo dużo rowerem i niestety czasem słuchawki obecne pchełki wpadają mi z uszu i uderzą czasem gdzie nietrzeba :)

#598 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 07 March 2011 - 18:14

Zamiast uzależniać zakup słuchawek od pilota, zainwestuj w przejściówkę z pilotem i mikrofonem. Ja tak zrobiłem, kupiłem kabelek Shure i mam z dyńki. Podłączam słuchawki, które mi odpowiadają brzmieniem. Nie mam problemu, że zmiana telefonu równa się zmianie słuchawek. Mogę używać pchełek, mogę podłączyć coś większego, pełen luz i niezależność.

#599 ldanio

ldanio
  • 60 posts
  • SkądPoznań

Posted 07 March 2011 - 22:45

Słuchawki tylko czy oryginalne...

Witam

Już znalazłem słuchawki lecz wacham się czy są oryginalne... chodzi mi o model Monster Beats by Dr.Dre .

Link do allegro Słuchawki Monster Beats Tour By Dr Dre NOWE (1477557589) - Aukcje internetowe Allegro

Jeśli to fake , to czy może ktoś podesłać link gdzie mogę kupić takie słuchawki oryginalne .

P.S Nie pisać idź do MM i tam sobię kupisz , BO ICH TAM NIE MA ! oraz kup inne CHCE TE .

#600 iKrawiec

iKrawiec
  • 1152 posts
  • Skąd/root

Posted 07 March 2011 - 23:10

To jest fake. Nie kupuj tych słuchawek na allegro, 99% to podróbki. Myśl logicznie-słuchawki które normalnie kosztują ok. 500zł ktoś sprzedaje za 130? ee? A teraz taka dygresja. Nie kupuj ich wogole. Płacisz tyle kasy tylko za markę, no i może wygląd. Zobacz sobie na ich parametry-śmiech na sali. Kup a-jays four-płaski kabel, pilot, mikrofon, te same parametry i......... 200zł! Nawet kolega stojak kupił na allegro te słuchawki za coś około 300zł i podróbki :) A teraz taka ciekawostka. Rok temu był wielki test słuchawek dokoanałowych chyba na chip.pl i dr dre tour monstery ocenili średnio. Po 2 miesiącach wydali oświadczenie, że testowali podróbki-nawet o tym nie wiedzieli, też kupili je na allegro za prawie 400zł :) Pozdrawiam. Jak już się uparłeś na te monstery i nie masz na co wydawać forse to kupisz je w ispotach. Co do twojej sygnaturki to jest więcej takich osób-fifty-50 abovePL :)

6 user(s) are reading this topic

0 members, 6 guests, 0 anonymous users