Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2851 odpowiedzi w tym temacie

#276 trombala94

trombala94
  • 101 postów

Napisano 03 października 2010 - 20:09

Witam mam pytanie, które z tych słuchawek wybrac?
NuForce NE-7M
Słuchawki NuForce NE-7M Najlepsze do HTC i iPhone (1246414048) - Aukcje internetowe Allegro

Monster Beats by Dr. Dre Tour
Monster Beats by Dr. Dre Tour !! HIT Z USA !! NOWE (1256969197) - Aukcje internetowe Allegro
oraz promocyjna cena
Słuchawki MONSTER BEATS by dr dre CENA PROMOCYJNA (1257964666) - Aukcje internetowe Allegro

czy moze APPLE IN-EAR
SŁUCHAWKI iPHONE APPLE IN-EAR +PILOT I MIC ! iPad (1256232669) - Aukcje internetowe Allegro
Najbardziej mi zależy żeby był dobry bas mocne brzmienie słucham muzyki klubowej techno itd.
Możecie rownież podać jakiś inny model :) Zależałoby mi rownież na tym aby sluchawki mialy pilot kompatybilny z iPhone 4 oraz mikrofon czego w Monsterach nie ma... Ale patrząc na cene 119zł o ile to oryginały to wydaje mi sie, że warto :) Bardzo rposzę o pomoc max ~200zł

#277 Stivo

Stivo
  • 1 232 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 03 października 2010 - 20:30

Słuchawki dokanałowe. Witam Mam spory dylemat. Chodzi mi o słuchawki dokanałowe jak sama nazwa topica wskazuje. To nie byłby problem gdybym nie potrzebował takich jakich właśnie potrzebuje. Od lat używałem philipsa aczkolwiek teraz przyszła pora na zmiany i potrzebuje słuchawek dokanałowych z pilotem i mikrofonem abym mógł spokojnie gadać łatwo odbierać i wykonywać połączenia bez wyciągania ipka. Najbardziej by mi odpowiadały Appla słuchawki tylko czy One są w ogóle jakościowo dobre? Wyciszą otoczenie? Jak z jakością? I macie jakiegoś sprawdzonego dostawce który handluje oryginałami? Bo jak widzę na allegro napis oryginalne hit i tak dalej za 29.99 dokanałowe z pilotem i mikrofonem to wybucham śmiechem.

#278 Empiryczny

Empiryczny
  • 525 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 października 2010 - 20:41

Jakościowo w testach wychodzą całkiem dobrze. Ale szczerze - i tak nie wierzę, że wytrzymają dłużej niż rok codziennego używania, zawsze jedna słuchawka pada - tyle że w tym przypadku masz jeno rok gwarancji. Dlatego też polecam Sennheisery MM50. Zepsuły mi się po 1,5 roku i dostałem nowe.

#279 Stivo

Stivo
  • 1 232 postów

Napisano 03 października 2010 - 20:47

te pod względem wizualnym są do... Bynajmniej jak dla mnie ;P Nie wsadziłbym czegoś takiego do ucha niestety.

#280 Dirian

Dirian
  • 259 postów
  • SkądWejherowo

Napisano 03 października 2010 - 20:50

Mam Apple in Ear i przyznam, że grają dobrze. Nie jest to może genialna jakość dźwięku, ale do codziennego słuchania spokojnie wystarczają, bo na ulicy i tak mało które słuchawki pokazują pełnię możliwości. Co do wytrzymałości to rzeczywiście trzeba na nie uważać. Ale raczej chodzi tu o to żeby czegoś nie wyrwać, niż o działanie. Z tego co czytam po różnych forach to ludzie rzadko zgłaszają by padała któraś z słuchawek w przypadku Apple in Ear. Otoczenie wyciszają dość dobrze, jak idę przez miasto to praktycznie nic nie słyszę, prócz muzyki, no chyba, że jedzie obok jakiś harley :) Ogólnie polecam te słuchawki, ale możesz też obejrzeć NuForce NE6 albo NE7 (te mają pilota). Bardzo polecane słuchawki do iPhone/iPod touch.

Tu masz oryginalne Apple in ear - SŁUCHAWKI iPHONE APPLE IN-EAR +PILOT I MIC ! iPad (1256232669) - Aukcje internetowe Allegro

EDIT: A jeżeli chcesz coś tańszego to warto rozważyć SoundMAGIC MP 21 - http://allegro.pl/sl...1257948194.html. Grają nie najgorzej, mają mikrofon i pilot a są sporo tańsze.

#281 Stivo

Stivo
  • 1 232 postów

Napisano 03 października 2010 - 20:57

zależy mi na kolorze białym czarne mnie odpychają i kojarzą się z tandetą nie wiem dlaczego. Czyli te applowskie nie są takie złe tak? ;)

#282 Dirian

Dirian
  • 259 postów
  • SkądWejherowo

Napisano 03 października 2010 - 21:02

Nie są złe, ale nie są też rewelacyjne. To po prostu dobre słuchawki, które gdyby kosztowały około 150 zł to by były bardzo fajne, ale jak zależy ci na designie to warto dopłacić ;) Mnie zależało przede wszystkim na regulacji głośności i dźwięku, choć design też brałem pod uwagę. Tylko mała uwaga - jak lubisz mocny bas to odpuść sobie słuchawki Apple, bo basu jest w nich mało.

#283 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 03 października 2010 - 21:11

Jak bas, to tylko Monster. No i raczej skłaniałbym się do czarno-czerwonych beats by dr. Dre tour.

#284 Stivo

Stivo
  • 1 232 postów

Napisano 03 października 2010 - 21:11

ajjj a już miałem kupować ;/ Czyli o basie mogę zapomnieć w słuchawkach appla? ;(

#285 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 03 października 2010 - 21:13

Tak. Te słuchawki nie są dla audiofilów.

#286 Dirian

Dirian
  • 259 postów
  • SkądWejherowo

Napisano 03 października 2010 - 21:18

Jak zresztą każde słuchawki poniżej pewnej granicy cenowej. Ale za to jak najbardziej basowe są NuForce NE-7.

#287 Stivo

Stivo
  • 1 232 postów

Napisano 03 października 2010 - 21:18

a jakieś inne propozycję? Białe, szare, srebrne byle nie obleśne czarne i kanciaste. A Przy okazji żeby na pewno współpracowały z ipkiem bo już raz niestety się naciąłem :(

#288 Dirian

Dirian
  • 259 postów
  • SkądWejherowo

Napisano 03 października 2010 - 21:21

No to będzie problem. A jaki zakres cenowy cię interesuje?

#289 Stivo

Stivo
  • 1 232 postów

Napisano 03 października 2010 - 21:36

zakres cenowy nie jest zbyt ważny muzyka to dla mnie niestety całe życie wychodząc nawet do sąsiada zakładam słuchawki i idę w świat nie mogę bez niej normalnie funkcjonować więc za odpowiednie parametry jestem w stanie nie małą sumkę wyłożyć :) Zawsze cieszyłem się philipsami nawet do 300zł były po prostu idealne. Nic nie słyszałem (nawet trąbienia samochodu który stał obok mnie 2m) Tylko ten brak pilota i mica ;/a te nuforce coś kiepskawe parametry mają wcale szału nie robią. Pozatym... Te NuForcy nie posiadają pilocika tylko sam mic.

#290 Dirian

Dirian
  • 259 postów
  • SkądWejherowo

Napisano 03 października 2010 - 21:40

Nie patrz na parametry, bo grają bardzo dobrze, to najlepsze dokanałówki w cenie do 150 zł, jeżeli chodzi o współpracę z iPhone. Ale jeżeli mówisz, że cena nie jest dla ciebie ważna to od razu podam Phonak Audeo - Słuchawki Audeo PFE 122 (czarne z mikrofonem) | Słuchawki dokanałowe | Sonus Mobile - Przenośny sprzęt audio. To już sprzęt w wysokiej półki, dla audiofilii. No ale mówię - cena nie jest niska, ale dostajesz za to świetne słuchawki z mikrofonem i dwuletnią gwarancją.

EDIT: Jest też biała wersja - http://sonusmobile.p...ikrofonem-.html

EDIT 2: NuForce (NE-7) mają i pilot i mic.

#291 Stivo

Stivo
  • 1 232 postów

Napisano 03 października 2010 - 21:50

i brak przycisków do regulacji głośności niestety a chce mieć na prawdę sprzęt taki który będzie miał to czego wymagam. Widzę nikt nie potrafi ładnie zrobić słuchawek jak apple wraz z miciem i zgrabnym maluteńkim pilocikiem.

#292 trombala94

trombala94
  • 101 postów

Napisano 03 października 2010 - 21:52

Przyłaczę się do teamtu bo w innymn nikt mi nie odpowie :)
Mam pytanie, które z tych słuchawek wybrac?
NuForce NE-7M
http://allegro.pl/sl...000014&bid=1515

Monster Beats by Dr. Dre Tour
http://allegro.pl/mo...000014&bid=1515
oraz promocyjna cena

czy moze APPLE IN-EAR
Najbardziej mi zależy żeby był dobry bas mocne brzmienie słucham muzyki klubowej techno itd.
Możecie rownież podać jakiś inny model Zależałoby mi rownież na tym aby sluchawki mialy pilot kompatybilny z iPhone 4 oraz mikrofon czego w Monsterach nie ma... Ale patrząc na cene 119zł o ile to oryginały to wydaje mi sie, że warto.
Bardzo proszę o pomoc max ~200zł

#293 szad

szad
  • 431 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 03 października 2010 - 22:19

Ale za to jak najbardziej basowe są NuForce NE-7.

jakby co to mam taki do sprzedania.. prawie nieuzywane.

#294 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 03 października 2010 - 22:22

trombala94... Jak zależy ci na basie to skreśl Apple in ear

#295 Stivo

Stivo
  • 1 232 postów

Napisano 03 października 2010 - 22:31

szad posiadają One mic i pilot?

#296 trombala94

trombala94
  • 101 postów

Napisano 03 października 2010 - 22:36

okej to skreślając Apple in-ear to które polecacie ?

#297 Stivo

Stivo
  • 1 232 postów

Napisano 04 października 2010 - 00:47

Ja osobiście szukam czegoś z przyciskami do regulacji volume+mic+odbieranie połączeń cena nie gra roli byle były białe i dokanałowe z dobrymi parametrami i dokładnym wyciszeniem otoczenia.

#298 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 04 października 2010 - 08:53

Ja osobiście szukam czegoś z przyciskami do regulacji volume+mic+odbieranie połączeń cena nie gra roli byle były białe i dokanałowe z dobrymi parametrami i dokładnym wyciszeniem otoczenia.

No to zawęziłeś wybór: Apple - In-Ear Headphones with Remote and Mic for iPod and iPhone

#299 Davidow6

Davidow6
  • 2 postów

Napisano 04 października 2010 - 10:40

Witam, ja miałem Sennheiser'y CX zapłaciłem 89zł w RTV Euro AGD i byłem baaardzo zadowolony (nie bede pisal parametrów, jak ktoś jest zainteresowany to sobie sam sprawdzi) a niedawno zakupiłem różnież Sennheiser'y ale już model CX 270 (109zł w Saturnie) minimalnie lepsze parametry od poprzednich ale jak na moje ucho jest wyczuwalna rożnica oczywiście na korzyść CX270. Używałem sporadycznie rożnież innych marek słuchawek np. Creative, Sony, JVC, Panasonic ale do mojego gustu przypadły obie pary Sennheiser'ów a, a zaraz po nich obstawiłbym Sony. Tak jak mówię, to jest tylko moja opinia i nie każdy musi sie z nią zgadzać. Pozdrawiam

#300 Dirian

Dirian
  • 259 postów
  • SkądWejherowo

Napisano 04 października 2010 - 16:58

@Stivo - tylko Apple in Ear posiadają pilota z regulacją głośności. @trombala94 - większość Monster Beats by Dr. Dre Tour na Allegro to podróbki, więc radzę trzymać się od nich z daleka. Bierz NuForce NE-7. To bardzo fajnie grające basowe słuchawki, jeżeli lubisz bas to będziesz zadowolony.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych