Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z Narzędziem Dyskowym

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 KubaG

KubaG
  • 535 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 03 lipca 2010 - 21:34

Hej. Mam Duży problem - kiedy próbuję odtworzyć obraz dysku iso na pendrive pojawia mi się błąd "Nie można było potwierdzić źródła - Niewłaściwy argument" na zmianę z błędem 254... Możecie pomóc, proszę?

#2 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 03 lipca 2010 - 21:38

disk utility error 254 can not verify source - Szukaj w Google

Ale nie bardzo rozumiem co robisz, "odtworzyć obraz iso" to "z pendrive", czy "na pendrive"? Ale jeśli miało tam być "na" to już pewnie nie odtworzyć, a raczej zapisać. No nic, nie rozumiem tego.

#3 KubaG

KubaG
  • 535 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 03 lipca 2010 - 22:54

Dokładnie tak jak napisałem... "odtworzyć obraz dysku iso na pendrive", czyli mam obraz dysku systemoperacyjny.iso i chcę zainstalować tenże system na innym komputerze z bootowalnego pendrive'a. Będę wdzięczny za pomoc, bo siedzę z tym już od 4 godzin i nic.

#4 exeed

exeed
  • 37 postów

Napisano 12 listopada 2010 - 20:24

Witam Czy udało się Tobie albo może ktoś zna rozwiązanie problemu? Mam niestety taki sam. Tylko proszę bez zbędnych komentarzy gdy ktoś nawet nie rozumie pytania albo z informacją, że trzeba z lewej strony przeciągnąć odpowiednie obrazy/dyski w odpowiednie miejsca na prawo czy innym trywialnym opisem odtwarzania. Problem jest taki, że dyski (partycje), przy normalnej procedurze odtwarzania obrazów, nie chcą odtworzyć się właśnie z obrazów dysków. Czy problem tkwi w tym, że nie można odtworzyć partycji z pliku iso albo w tym, że system plików w obrazie nie jest makowy? Obrazy dysków są zamontowane. "Nie można było potwierdzić źródła - Niewłaściwy argument" - występuje przy próbie odtworzenia z iso. "Nie można było znaleźć danych skanowania. Obraz źródłowy wymaga skanowania przed odtworzeniem." - przy próbie odtworzenie z dmg. Nie mogę odtworzyć nawet obrazu na pendrive'a z którego wcześniej uzyskałem ten obraz.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych