Hej.
Mam Duży problem - kiedy próbuję odtworzyć obraz dysku iso na pendrive pojawia mi się błąd "Nie można było potwierdzić źródła - Niewłaściwy argument" na zmianę z błędem 254...
Możecie pomóc, proszę?

Problem z Narzędziem Dyskowym
Rozpoczęty przez
KubaG
, 03 lip 2010 21:34
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 03 lipca 2010 - 21:34
Napisano 03 lipca 2010 - 21:38
disk utility error 254 can not verify source - Szukaj w Google
Ale nie bardzo rozumiem co robisz, "odtworzyć obraz iso" to "z pendrive", czy "na pendrive"? Ale jeśli miało tam być "na" to już pewnie nie odtworzyć, a raczej zapisać. No nic, nie rozumiem tego.
Ale nie bardzo rozumiem co robisz, "odtworzyć obraz iso" to "z pendrive", czy "na pendrive"? Ale jeśli miało tam być "na" to już pewnie nie odtworzyć, a raczej zapisać. No nic, nie rozumiem tego.
Napisano 03 lipca 2010 - 22:54
Dokładnie tak jak napisałem... "odtworzyć obraz dysku iso na pendrive", czyli mam obraz dysku systemoperacyjny.iso i chcę zainstalować tenże system na innym komputerze z bootowalnego pendrive'a.
Będę wdzięczny za pomoc, bo siedzę z tym już od 4 godzin i nic.
Napisano 12 listopada 2010 - 20:24
Witam
Czy udało się Tobie albo może ktoś zna rozwiązanie problemu? Mam niestety taki sam. Tylko proszę bez zbędnych komentarzy gdy ktoś nawet nie rozumie pytania albo z informacją, że trzeba z lewej strony przeciągnąć odpowiednie obrazy/dyski w odpowiednie miejsca na prawo czy innym trywialnym opisem odtwarzania. Problem jest taki, że dyski (partycje), przy normalnej procedurze odtwarzania obrazów, nie chcą odtworzyć się właśnie z obrazów dysków. Czy problem tkwi w tym, że nie można odtworzyć partycji z pliku iso albo w tym, że system plików w obrazie nie jest makowy?
Obrazy dysków są zamontowane.
"Nie można było potwierdzić źródła - Niewłaściwy argument" - występuje przy próbie odtworzenia z iso.
"Nie można było znaleźć danych skanowania. Obraz źródłowy wymaga skanowania przed odtworzeniem." - przy próbie odtworzenie z dmg.
Nie mogę odtworzyć nawet obrazu na pendrive'a z którego wcześniej uzyskałem ten obraz.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych