Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

nowy iMac działa wolno (?)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
31 odpowiedzi w tym temacie

#26 chiefer

chiefer
  • 141 postów

Napisano 10 lipca 2010 - 21:32

Muszę przyznać że uruchomiłem przy pomocy programiku Startup Mode Selector tryb 64bitowy i dostrzegam wyraźną poprawę wydajności. Programy Adobe CS5 uruchamiają się w tri miga, aż miło patrzeć, na tym zależało mi najbardziej :D.

#27 GRZECHO

GRZECHO
  • 229 postów
  • SkądGdynia

Napisano 11 lipca 2010 - 11:40

Witam, niestety muszę potwierdzić opinię iż dysk twardy montowany w iMacu jest wąskim gardłem i bardzo spowalnia system. Sam użytkuje od 2 miesięcy iMaca i5 i miuszę potwiedzić mulenie i czasem lekkie zawiechy. W zeszłym tygodniu jeden z serwisów zgodził się na przeprowadzenie montażu dysku intela ssd 80 Gb. w miejsce napędu cd/dvd (dysk 1T pozostała na miejscu). Po wgraniu systemu na dysk ssd, sprzet jest nie do poznannia ładowanie od momentu naciśniecia przycisku zasilania to około 17 sekund, programy otwierają się błyskawicznie wszystko pracuje perfekcyjnie wreszcie uśmiech przy pracy z iMac. Oczywiście przeprowadzona operacja narusza zasady gwarancyjne i ogranicza możliwość korzystania z stacji dvd. Ale naprawde było warto (koszt dysku, przejściówki z sankami i montażu to 1150 zł).

#28 emigrant

emigrant
  • 2 397 postów
  • SkądBiałystokNew York-Bklyn

Napisano 11 lipca 2010 - 13:42

Witam, niestety muszę potwierdzić opinię iż dysk twardy montowany w iMacu jest wąskim gardłem i bardzo spowalnia system. Sam użytkuje od 2 miesięcy iMaca i5 i miuszę potwiedzić mulenie i czasem lekkie zawiechy. W zeszłym tygodniu jeden z serwisów zgodził się na przeprowadzenie montażu dysku intela ssd 80 Gb. w miejsce napędu cd/dvd (dysk 1T pozostała na miejscu). Po wgraniu systemu na dysk ssd, sprzet jest nie do poznannia ładowanie od momentu naciśniecia przycisku zasilania to około 17 sekund, programy otwierają się błyskawicznie wszystko pracuje perfekcyjnie wreszcie uśmiech przy pracy z iMac. Oczywiście przeprowadzona operacja narusza zasady gwarancyjne i ogranicza możliwość korzystania z stacji dvd. Ale naprawde było warto (koszt dysku, przejściówki z sankami i montażu to 1150 zł).

"Daj spokój oni tego nie rozumieją, oni żyją w swoim świecie"©macieks72 hehe ;)

#29 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 11 lipca 2010 - 16:02

hehe :)

#30 chiefer

chiefer
  • 141 postów

Napisano 12 lipca 2010 - 16:41

Czyli że co, Apple to zwykła ściema i lepiej kupić wypasionego PCka z Windą7? :roll: :? :wink:

#31 Eleeist

Eleeist
  • 56 postów

Napisano 12 lipca 2010 - 21:53

Mój iMac od kilku dni (nie mam termometru w pokoju, ale jest gdzieś 28-30 stopni na czucie) i z podkręconymi wiatrakami na pół gwizdka mam cały czas 47-49, a jak odpalę jakąś grę to skacze do 50+ momentalnie. Ale jak jest zima to zakładam kurtkę, robię przeciąg w pokoju i mam performance lepszy jak na PCecie :P

#32 estel

estel
  • 195 postów

Napisano 14 lipca 2010 - 12:46

I o to chodzi! Bo w sumie głównym hasłem Apple jest, że sprzęt ma się dopasowywać do ciebie, a nie ty do sprzętu ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych