mac a praca w domenie
Posted 21 January 2007 - 22:04
Posted 22 January 2007 - 01:02
witajcie,
ostatnio w wiekszosci uzywam PC a mac nieuzywany... zastanawiam sie wiec nad wykorzystaniem mojego Powerbooka G4 do pracy w "pracy"... mamy 2 serwery, domene - wszystko na windowsie - jakims nowym serwerowym - pewnie XP albo cos takiego...
mam nastepujace pytania:
- czy ma to sens - sam mac jest swietny i ma wiele narzedzi ktore ulatwia mi prace pod warunkiem ze bede mogl pracowac w domenie...
- co z poczta i folderami publiczynmi ktore mam w outloku - czy mail bedzie to obslugiwal...
-generalnie cyz dobry "windowsowy" informatyk da sobie rade z konfiguracja - czy moge mu podeslac jakies stronki etc.
dzikeuje za odpowiedz,
moze to ci pomoze, jest to instrukcja dla administratorow serwerow windowsowskich by umozliwic zycie uzytkownikom maczkow

http://www.peachpit....p?p=430214&rl=1
a co do pracy w domenie to zaden problem jezeli chcesz sie polaczyc z domena to w Finderze wybierz GO -->Connect to server --> a potem wpisz smb://adres ip serwera jak sie polaczysz powinien wyskoczyc dialog do jakiej domeny sie chcesz podlaczyc nazwa uzytkownika itd...ale najlepiej jak przeczytasz wraz z adminem cala instrukcje ktora jest na tej stronce

pozdrawiam
Posted 22 January 2007 - 04:20
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users