Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

żółta satelita w xGPS

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Q-bak

Q-bak
  • 14 posts

Posted 01 July 2010 - 11:47

Witam, posiadam firmware 2.2 w iPhone 3G po JB, zainstalowalem xGPS i juz od dwóch dni próbuje na wszystkie sposoby wymusic, żeby złapał połączenie z satelitą. Telefon mam w sieci Heyah i juz sam nie wiem czy ma jakies znaczenie fakt, ze mam zablokowane połączenia EDGE/3g. Dodatkowo pokonfigurowałem wszystko, wybrałem moduł iphone'a zeby łączył się z satelitą, włączyłem usługi lokalizacji itd. Wszystko do czego dochodze do żółta satelita przy baterii, a powinna być zielona. Dodam tylko, że nawigacja pokazuje moją pozycje, ale gdy pojechałem do miasta oddalonego o 15km to cały czas wskazywała mój dom. Prosze o pomoc, bo już kompletnie nie mam pojęcia, co z tym robić

#2 bobix

bobix
  • 493 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 July 2010 - 17:41

Żółty satelita (to rodzaj męski)
Wyjdź na zewnątrz. Najlepiej nie ruszaj się. Czekaj aż do bólu. Musi działać. Wyłączona transmisja danych spowoduje, że dłużej złapiesz fixa, ale powinieneś w końcu go złapać...

#3 Q-bak

Q-bak
  • 14 posts

Posted 01 July 2010 - 18:21

Jasne, dopiero teraz jak zwróciłeś uwage to zauwazylem, ze to rodzaj męski :D Jest bezchmurna pogoda, więc postawie iphone'a na zewnątrz no i zobaczymy czy złapie. A są jakies sposoby (bezpłatne !) żeby fixa szybciej łapał ? a moze nie lapac fixa, bo mam wyłączony transfer przez EDGE ? Jest kompletnie zablokowany u operatora. Telefon 20min na dworze leży i nic...

#4 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 01 July 2010 - 18:41

a owszem,
zacznijmy od tych bezpłatnych...
czyste niebo,
zero wysokiego napięcia nad ziemią oraz budynków powyżej 10 pieter,
pełna bateria w telefonie i na koniec
cierpliwość... to jest bezpłatne :evil:

---------- Wpis dodano o 19:41 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:38 ----------

a tak serio...
fixa powinien złapać po 2-3 min. /bez dostępu do internetu tzn przesyłania danych/
jeżeli coś nie tak to ...... coś delikatnie mowiąc sp....szyłeś.... tylko co?? o to jest pytanie

#5 Q-bak

Q-bak
  • 14 posts

Posted 01 July 2010 - 18:53

Hmmm, zaczynam od początku. Wszystkie z twoich bezpłatnych warunków mam już spełnione, a potem: -instaluje z Cydii xGPS 1.2.10 -wrzucam na iphone'a mapy z xGPS Manager'a -ustawiam GPS na on, sledzenie też na on, usługi lokalizacji również on -wybieram GPS na iPhone 3G GPS (jest tam też xGPS module, co to jest ?) Zostawiam to wszystko na ogromnej polanie, czekam 20min i dalej obok baterii mam żółtego satelite ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users