Witam, posiadam firmware 2.2 w iPhone 3G po JB, zainstalowalem xGPS i juz od dwóch dni próbuje na wszystkie sposoby wymusic, żeby złapał połączenie z satelitą. Telefon mam w sieci Heyah i juz sam nie wiem czy ma jakies znaczenie fakt, ze mam zablokowane połączenia EDGE/3g. Dodatkowo pokonfigurowałem wszystko, wybrałem moduł iphone'a zeby łączył się z satelitą, włączyłem usługi lokalizacji itd. Wszystko do czego dochodze do żółta satelita przy baterii, a powinna być zielona. Dodam tylko, że nawigacja pokazuje moją pozycje, ale gdy pojechałem do miasta oddalonego o 15km to cały czas wskazywała mój dom. Prosze o pomoc, bo już kompletnie nie mam pojęcia, co z tym robić

żółta satelita w xGPS
Started by
Q-bak
, 01 Jul 2010 11:47
4 replies to this topic
Posted 01 July 2010 - 11:47
Posted 01 July 2010 - 17:41
Żółty satelita (to rodzaj męski)
Wyjdź na zewnątrz. Najlepiej nie ruszaj się. Czekaj aż do bólu. Musi działać. Wyłączona transmisja danych spowoduje, że dłużej złapiesz fixa, ale powinieneś w końcu go złapać...
Wyjdź na zewnątrz. Najlepiej nie ruszaj się. Czekaj aż do bólu. Musi działać. Wyłączona transmisja danych spowoduje, że dłużej złapiesz fixa, ale powinieneś w końcu go złapać...
Posted 01 July 2010 - 18:21
Jasne, dopiero teraz jak zwróciłeś uwage to zauwazylem, ze to rodzaj męski
Jest bezchmurna pogoda, więc postawie iphone'a na zewnątrz no i zobaczymy czy złapie. A są jakies sposoby (bezpłatne !) żeby fixa szybciej łapał ?
a moze nie lapac fixa, bo mam wyłączony transfer przez EDGE ? Jest kompletnie zablokowany u operatora. Telefon 20min na dworze leży i nic...

Posted 01 July 2010 - 18:41
a owszem,
zacznijmy od tych bezpłatnych...
czyste niebo,
zero wysokiego napięcia nad ziemią oraz budynków powyżej 10 pieter,
pełna bateria w telefonie i na koniec
cierpliwość... to jest bezpłatne :evil:
---------- Wpis dodano o 19:41 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:38 ----------
a tak serio...
fixa powinien złapać po 2-3 min. /bez dostępu do internetu tzn przesyłania danych/
jeżeli coś nie tak to ...... coś delikatnie mowiąc sp....szyłeś.... tylko co?? o to jest pytanie
zacznijmy od tych bezpłatnych...
czyste niebo,
zero wysokiego napięcia nad ziemią oraz budynków powyżej 10 pieter,
pełna bateria w telefonie i na koniec
cierpliwość... to jest bezpłatne :evil:
---------- Wpis dodano o 19:41 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:38 ----------
a tak serio...
fixa powinien złapać po 2-3 min. /bez dostępu do internetu tzn przesyłania danych/
jeżeli coś nie tak to ...... coś delikatnie mowiąc sp....szyłeś.... tylko co?? o to jest pytanie
Posted 01 July 2010 - 18:53
Hmmm, zaczynam od początku. Wszystkie z twoich bezpłatnych warunków mam już spełnione, a potem:
-instaluje z Cydii xGPS 1.2.10
-wrzucam na iphone'a mapy z xGPS Manager'a
-ustawiam GPS na on, sledzenie też na on, usługi lokalizacji również on
-wybieram GPS na iPhone 3G GPS (jest tam też xGPS module, co to jest ?)
Zostawiam to wszystko na ogromnej polanie, czekam 20min i dalej obok baterii mam żółtego satelite

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users