Koledzy, ja już wysiadam. Jutro kończy mi się 60-dniowy okres próbny mobile me i zastanawiam się czy z tego nie zrezygnować. Poczta działa super, ale ze stroną www mam same problemy. Po pierwsze, nie działa mi na tym php. Po drugie, miałem problem z określeniem doctype html. W zdecydowanej większości przypadków, serwer nie uruchamiał plików css, które były wskazane w plikach html. Jakoś sobie z tym poradziłem choć zastosowany przeze mnie doctype nie jest zalecany. A teraz na domiar złego mam problem z domeną. Nic tylko się pochlastać. Wykupiłem domenę w home.pl. Przypisałem do niej web.me.com (cname). Domenę dodałem w mobileme, ale klikając na adres, uruchamia mi się strona home.pl informująca o tym, że domenę utrzymuje home.pl. Strona www w ogóle mi się nie wyświetla z tej domeny. Ile czasu potrzeba zanim wszystko zaskoczy ?. Nie wiem już co robić :cry:.
---------- Wpis dodano o 11:14 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:02 ----------
Uff, właśnie przed chwilą domena zadziałała

. Chyba na przyszłość muszę być bardziej cierpliwy. Natomiast pytanie o doctype html pozostaje aktualne. Jaki doctype wpisać żeby pliki css na które wskazuję w html, uruchamiały się ?. Problem chyba dotyczy serwera Apple, bo jak uruchamiam stronę z dysku kompa, to wszystko działa poprawnie. Po wrzuceniu jej na serwer, css nie jest czytany i cała struktura strony rozsypuje się.