Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 3GS vs Motorola Milestone vs Xperia X10

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Andrzej Puczyk

Andrzej Puczyk

• 2857 posts
  • SkądLublin, Poland

Posted 28 June 2010 - 13:12

Witam,

mam pewien problem i postanowiłem poprosić Was o pomoc. Otóż planuję zakup telefonu, a że w grę wchodzą 3 modele, nie potrafię się w tym odnaleźć. Telefony o których mowa to:

- iPhone 3GS (największym atutem jest niewątpliwie iOS i AppStore)
- Motorola Milestone (klawiatura QWERTY i Android)
- Sony Ericsson Xperia X10 (duży ekran i świetne UI, niestety brak multitoucha)

Każdy z tych telefonów ma mnóstwo zalet (choć są i wady), dlatego tym trudniej jest mi podjąć decyzję. Nie ukrywam, że najbardziej zależy mi na opiniach tych spośród Was, którzy mieli styczność z tymi telefonami, ale nie tylko.

Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc w wyborze :)

#2 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 28 June 2010 - 13:33

główne pytanie to czy wolisz Androida czy iOS jak iOs - wybór jasny jak Androida - to osobiście brałbym motorolę z tych dwóch. pytanie na czym ci zależy, czego chcesz i oczekujesz od telefonu.

#3 summerinparis33

summerinparis33
  • 210 posts

Posted 28 June 2010 - 13:54

popracuj trochę na na adroidzie, to Ci przejdzie ochota. Mam samsunga i5700 z wgranym modowanym 2.1 i porównaniu z iOS-tragedia. Moim zdaniem. Powtarzam: moim zdaniem(to do potencjalnych obrońców androida, który chcieliby mnie rzucić na stos). Nie kupuj w ciemno, pobaw się tymi systemami, a wybór będzie oczywisty...

#4 TTomekk

TTomekk
  • 1741 posts
  • SkądŚląsk

Posted 28 June 2010 - 15:27

iPhone 3GS - Bawiłem się nim ale jak jeszcze nie był na iOS = iPhone jak iPhone tzn. fajny, wiele możliwości, multitouch
Motka Milestone - Niestety nie wiele mogę o nim powiedzieć ponieważ miałem styczność tylko z atrapą w sklepie ;D
SE Xperia X10 - Ładny, świetny aparat, imponujący procesor (1GHz) ponadto bardzo fajny ekran

Ja podobnie jak summerinparis33 radzę Ci pobawić się owymi telefonami i samemu podjąć ostateczną decyzję.

#5 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 28 June 2010 - 15:30

TTomekk - a to wielka różnica czy system nazywał się wtedy iPhone OS czy iOS? jasne z 4.0 wpadło trochę nowych rzeczy, ale użytkowanie praktycznie to samo

#6 Andrzej Puczyk

Andrzej Puczyk

• 2857 posts
  • SkądLublin, Poland

Posted 28 June 2010 - 16:12

Cóż, aktualnie korzystam z Androida na HTC Magicu (od 3 miesięcy bodajże), 2 lata korzystałem z iPhone OS na iPodach Touch i prawdę mówiąc oba systemy są mi bliskie i oba znam całkiem dobrze. Za iOS'em przemawia AppStore, który jest o wiele bogatszy niż Android Market, natomiast Android kusi możliwościami i bardziej "przyjaznym" i lepiej konfigurowalnym UI. Pozostaje więc kwestia telefonu. Tak na marginesie - iOS 4 wprowadził wielozadaniowość, co dotychczas było jednym z mocniejszych argumentów przemawiających za Androidem, który nota bene ma tę zaletę od zawsze, natomiast w iPhonie nadal nie ma możliwości instalacji aplikacji spoza AppStore, co jest możliwe w Androidzie. A czy ktoś z Was miał styczność z jednym z wymienionych przeze mnie telefonów z Androidem i z iPhonem? Jeśli tak to jakie argumenty przemawiają za iPhonem a jakie za Motorolą/Xperią?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users