Witam,
Czy ktoś jest na forum zorientowany w temacie odzyskiwania danych z kart sd (micro SD z adapterem). Wczoraj weiczorem powróciłem z wycieczki i dziś chcąc rzucić na nie okiem moj komputer nie widzi karty. Na PC to samo. Poszperałem trochę w sieci i wiem że można spróbować zrobić to samemu (albo zlecić firmie która za odpowiednio wysoką kwotę to zrobi). Moje pytanie czy ktoś na forum na doświadczenie w tego typu sprawach i byłby mi w stanie pomóc ewentualnie wykonać to dla mnie (ale za mniej niż ontrack).
pozdrawiam

Odzyskiwanie danych z karty SD
Rozpoczęty przez
bartman182
, 28 cze 2010 09:45
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 28 czerwca 2010 - 09:45
Napisano 28 czerwca 2010 - 10:37
Gdy karta się normalnie montuje to warto użyć
Lexar - Downloads - Mac Image Rescue Instructions
jeśli nie to skucha...
Lexar - Downloads - Mac Image Rescue Instructions
jeśli nie to skucha...
Napisano 28 czerwca 2010 - 10:45
To co polecasz to jest jedynie driver dla kart CompactFlash, a nie program do odzysku danych, no i autorowi chodzi o kartę SD.
@bartman182
Pobierz darmowy program Lexar do odzyskiwania zdjęć stąd: http://myapple.pl/pr...ree-promo_.html Wystarczy podać adres e-mail (niekoniecznie prawdziwy) i kliknąć download - pobrany program jest w pełni funkcjonalny bez żadnych ograniczeń - nie jest to trial, demo itd. . Jeżeli on zawiedzie - wtedy dopiero korzystaj z usług firm a-la Ontrack, chociaż opłacalność takiego przedsięwzięcia jest raczej dyskusyjna.
@bartman182
Pobierz darmowy program Lexar do odzyskiwania zdjęć stąd: http://myapple.pl/pr...ree-promo_.html Wystarczy podać adres e-mail (niekoniecznie prawdziwy) i kliknąć download - pobrany program jest w pełni funkcjonalny bez żadnych ograniczeń - nie jest to trial, demo itd. . Jeżeli on zawiedzie - wtedy dopiero korzystaj z usług firm a-la Ontrack, chociaż opłacalność takiego przedsięwzięcia jest raczej dyskusyjna.
Napisano 28 czerwca 2010 - 10:59
ok, pośpiech...
w każdym razie pobrałem kiedyś soft lexara, którego parokrotnie używałem do odzyskiwania fotek i filmów z karty SD
Dokładnie ten do którego podałeś link

Napisano 28 czerwca 2010 - 11:08
Jest jeszcze SanDisk Rescue Pro dołaczany do kart serii Extreme III w postaci płytki CD 8cm w kopercie papierowej na której jest nalepiony serial - sprawdzaj przed zakupem czy jest w pudełku z taką kartą. No a ten Lexar się sprawdził wcześniej ?
Napisano 28 czerwca 2010 - 11:13
darmowy na pc: Digital Image Recovery 1.47 dla Windows - dobreprogramy
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych