Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Odzyskiwanie danych z karty SD

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 bartman182

bartman182
  • 288 posts
  • SkądŁódź

Posted 28 June 2010 - 09:45

Witam, Czy ktoś jest na forum zorientowany w temacie odzyskiwania danych z kart sd (micro SD z adapterem). Wczoraj weiczorem powróciłem z wycieczki i dziś chcąc rzucić na nie okiem moj komputer nie widzi karty. Na PC to samo. Poszperałem trochę w sieci i wiem że można spróbować zrobić to samemu (albo zlecić firmie która za odpowiednio wysoką kwotę to zrobi). Moje pytanie czy ktoś na forum na doświadczenie w tego typu sprawach i byłby mi w stanie pomóc ewentualnie wykonać to dla mnie (ale za mniej niż ontrack). pozdrawiam

#2 Loti

Loti
  • 801 posts
  • SkądWro

Posted 28 June 2010 - 10:37

Gdy karta się normalnie montuje to warto użyć
Lexar - Downloads - Mac Image Rescue Instructions
jeśli nie to skucha...

#3 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7682 posts

Posted 28 June 2010 - 10:45

To co polecasz to jest jedynie driver dla kart CompactFlash, a nie program do odzysku danych, no i autorowi chodzi o kartę SD.

@bartman182

Pobierz darmowy program Lexar do odzyskiwania zdjęć stąd: http://myapple.pl/pr...ree-promo_.html Wystarczy podać adres e-mail (niekoniecznie prawdziwy) i kliknąć download - pobrany program jest w pełni funkcjonalny bez żadnych ograniczeń - nie jest to trial, demo itd. . Jeżeli on zawiedzie - wtedy dopiero korzystaj z usług firm a-la Ontrack, chociaż opłacalność takiego przedsięwzięcia jest raczej dyskusyjna.

#4 Loti

Loti
  • 801 posts
  • SkądWro

Posted 28 June 2010 - 10:59

ok, pośpiech... w każdym razie pobrałem kiedyś soft lexara, którego parokrotnie używałem do odzyskiwania fotek i filmów z karty SD Dokładnie ten do którego podałeś link :)

#5 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7682 posts

Posted 28 June 2010 - 11:08

Jest jeszcze SanDisk Rescue Pro dołaczany do kart serii Extreme III w postaci płytki CD 8cm w kopercie papierowej na której jest nalepiony serial - sprawdzaj przed zakupem czy jest w pudełku z taką kartą. No a ten Lexar się sprawdził wcześniej ?

#6 bacaaa

bacaaa
  • 392 posts
  • SkądPoznań

Posted 28 June 2010 - 11:13

darmowy na pc: Digital Image Recovery 1.47 dla Windows - dobreprogramy

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users