Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

"Włóż kartę SIM bez blokady, aby aktywować iPhone"?

• This topic is locked This topic is locked
10 replies to this topic

#1 bartman182

bartman182
  • 288 posts
  • SkądŁódź

Posted 28 June 2010 - 06:34

Witam, Posiadam iPhone 3G i dzisiejszego ranka postanowiłem zrobić update. Wszystko poszło sprawnie do momentu restartu po zainstalowaniu nowego softu. W tej chwili wyświetla mi się informacja "włóż kartę sim bez blokady aby aktywować iPhone'a". Po wklepaniu pinu mogę jedynie "slide for emergency" i jest ikonka podłącz do iTunes. Jak to można rozwiązać w miarę szybko i bezboleśnie? Dodam że telefon był zakupiony w Orange w polsce.

#2 olafejs

olafejs
  • 1035 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 28 June 2010 - 06:52

Włóż kartę bez pinu :)

#3 Piiterr

Piiterr
  • 7 posts

Posted 28 June 2010 - 06:52

podlącz do kompa i odpal itunes zaczekaj moment bedzie ok

#4 bartman182

bartman182
  • 288 posts
  • SkądŁódź

Posted 28 June 2010 - 06:57

Włóż kartę bez pinu :)

Problem w tym że takowej nie mam... a te startery po 5 PLN to z PINem mają karty?

---------- Wpis dodano o 05:57 ---------- Poprzedni wpis dodano o 05:56 ----------

podlącz do kompa i odpal itunes zaczekaj moment bedzie ok

Teraz już nic nie zrobie musze do roboty lecieć ale jak wrócę to dam znać jak mi poszło. Dzięki wam wszystkim za pomoc.

#5 olafejs

olafejs
  • 1035 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 28 June 2010 - 06:57

Jak masz 2 telefon to w tym 2 telefonie wyłącz kod pin :) W starterach nie ma kodu pin.

#6 qubuch

qubuch
  • 989 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 June 2010 - 07:19

nie tzreba wkładac karty bez pinu...wystarczy wpisać pin jaki masz i podłączyć po wpisaniu pod kompa.wtedy iTunes wyskoczy i go zaktywuje:]

#7 iMaks

iMaks
  • 1323 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 June 2010 - 08:28

Jak masz 2 telefon to w tym 2 telefonie wyłącz kod pin :) W starterach nie ma kodu pin.

Mają.Wszyscy operatorzy dają PIN w kartach Pre-Paid.

nie tzreba wkładac karty bez pinu...wystarczy wpisać pin jaki masz i podłączyć po wpisaniu pod kompa.wtedy iTunes wyskoczy i go zaktywuje:]

Na odwrót.
Najpierw podłączasz kabel (z włożoną kartą) wyskakuje prośba o PIN w formie przycisku ''Odblokuj'' klikasz go, wprowadzasz swój kod i iPhone zostaje aktywowany.

#8 qubuch

qubuch
  • 989 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 June 2010 - 08:32

Mają.Wszyscy operatorzy dają PIN w kartach Pre-Paid.

Na odwrót.
Najpierw podłączasz kabel (z włożoną kartą) wyskakuje prośba o PIN w formie przycisku ''Odblokuj'' klikasz go, wprowadzasz swój kod i iPhone zostaje aktywowany.

to w zasadzie już jest bez znaczenia kiedy podłączy kablem:]

#9 gregi1

gregi1
  • 352 posts

Posted 28 June 2010 - 09:55

Miałem to samo przy wgrywaniu softu, odłączyłem od kabla podpiąłem jeszcze raz, wyskoczył iTunes i odblokował iPhone.

#10 bartman182

bartman182
  • 288 posts
  • SkądŁódź

Posted 28 June 2010 - 22:01

Poszło! Po wklepaniu kodu pin i podłączeniu na nowo musiałem trochę czekać zanim zaskoczy ale zaskoczyło (po ok 5 minutach). Może sieci nie mógł znaleźć. Dziękuje serdecznie za pomoc.

#11 majkool

majkool
  • 4385 posts
  • SkądPolice

Posted 28 June 2010 - 22:16

Problem rozwiązany. Jak będzie potrzeba otworzyć to Proszę pisać na PW. ;) [MOD]Zamykam.[/MOD]

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users