Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

VOD TVP a Mac - UWAGA.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 27 czerwca 2010 - 23:50

"Używam komputera MAC. Czy mogę oglądać wideo z TVP ?
Na komputerach typu Mac filmy TVP mozna oglądać jeśli będzie zainstalowany pakiet FLIP4MAC. Niestety, nie będzie można oglądać materiałów płatnych, zazwyczaj zaszyfrowanych - jak dotąd mplayer nie umie sobie z nimi poradzić." - Przeczytamy na stronie TVP...

Cz

Ja właśnie straciłem pieniążki na kod dostępu do filmu. W TVP panuje "trzeci świat". Przykre.

#2 maxijazz

maxijazz
  • 303 postów

Napisano 28 czerwca 2010 - 02:09

Ja doswiadczylem drakonskich ograniczen regionalnych (pomijam juz brak mozliwosci ogladniecia materialow darmowych). Nawet jak zaplacisz i odpalisz IE w jakis sposob (vmware) to nie ogladniesz nic poza granicami kraju. Oszukiwanie przez proxy mnie nie interesuje, lubie glosowac portfelem, a tu TVP sama mnie wyrecza! Trudno... nadal musza sciagac abonament i "grabic" podatki z obywateli, skoro nie chce sie zarobic na uczciwych klientach.

#3 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 28 czerwca 2010 - 07:20

Ja ponad rok temu pisałem do TVP w sprawie ich materiałów video na ich stronach i systemów operacyjnych innych "niż ten jeden jedyny i słuszny",opisalem całą sprawę na MyApple,odpisali ze planują przesjc z z WMP i.asf na normalnego flasha,tak jak to ma miejsce na YouTube,i panowie jak widzimy,g...o z tego wyszło do tej pory

#4 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 28 czerwca 2010 - 07:57

Problem w tym, że inżynierowie TVP mentalnie są w świecie "bety". To archaiczne myślenie, przekłada się na ogólny, negatywny obraz tej instytucji. TVN od początku dbał o "świeżość" przekazu. Nie tylko inwestował w infrastrukturę opartą o Maki ale również podążał za współczesnym rynkiem mediów. Dzisiaj TVN jest liderem w dziedzinie nowoczesnego przekazu. Z onet vod nie mam najmniejszych problemów.

#5 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 postów
  • SkądGermany

Napisano 28 czerwca 2010 - 23:34

a ogladasz Onet Vod z poza PL ?

#6 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 29 czerwca 2010 - 01:29

Oglądam/korzystam tylko w Polsce.

#7 maxijazz

maxijazz
  • 303 postów

Napisano 29 czerwca 2010 - 04:56

No, ale przeciez wszyscy wiemy, ze problem z VOD poza Polska, nie jest techniczny. Przykre jest to, ze zamowilem Polonie, zeby dostac te programy, na ktorych mi zalezalo. Minelo 2 lata od kiedy sa dostepne na VOD, a na satelicie wciaz nie ma. W zwiazku z tym skasowalem abonament 2 tygodnie temu. A niech ludzie bula na ta dziwna instytucje, skoro nie potrafia wybrac politykow, ktorzy wiedza jak sprawic, zeby firma byla pro-konsumencka. Zastanawialem sie nad rapidshare, legalny i szybki... ale sam nie wiem. Ja bym chcial dostawac pieniadze za swoja prace, to i staram sie innych tak samo traktowac.

#8 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 340 postów

Napisano 29 czerwca 2010 - 06:53

"Legalny", hehe. A żeby nie być oftokipowcem, to na telewizję misyjną ciężko mówić 'firma', a wymagać jeszcze trudniej.

#9 maxijazz

maxijazz
  • 303 postów

Napisano 30 czerwca 2010 - 05:19

Rapidshare? Jak najbardziej legalny. Przynajmniej wg prawa amerykanskiego. "Misja" telewizji to fikcja. To taka sama firma jak kopalnia Myslowice-Wesola, PKP, czy KGHM (kazda z nich miala kiedys "misje").

#10 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 340 postów

Napisano 30 czerwca 2010 - 06:23

E tam. Kradzież własności intelektualnej to ciągle kradzież, przynajmniej moralna. Sam kradnę, ale nie będę się oszukiwał, że to 'legalne'. I nie, nie musisz mi tłumaczyć, znam i rozumiem Twój punkt widzenia ;-)

#11 maxijazz

maxijazz
  • 303 postów

Napisano 01 lipca 2010 - 05:38

In vitro jest legalne, a czy moralne, to zalezy tylko od swiatopogladu konkretnej osoby. Nie ma tu zadnego oszustwa.

#12 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 02 lipca 2010 - 22:23

Ale w internecie PO gra in vitro bardzo "po bandzie". Jest to karygodne. Tego się nie spodziewałem.

#13 cooper69

cooper69
  • 1 035 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 03 lipca 2010 - 09:17

chyba wam się chłopaki wątki pomyliły!

#14 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 03 lipca 2010 - 11:20

chyba wam się chłopaki wątki pomyliły!

Wiesz, masz rację. I to na "v" i to na "v" :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych