Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

"Przekazywanie połączeń aktywne"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
20 odpowiedzi w tym temacie

#1 n3ro11

n3ro11
  • 97 postów

Napisano 26 czerwca 2010 - 15:48

Witam Czy da się jakoś wyłączyć komunikat "przekazywanie połączeń aktywne" podczas prowadzenia rozmów?

#2 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 27 czerwca 2010 - 17:08

Trochę chęci w poszukiwaniu, a znajdziesz wszystko co potrzeba. ;)

http://myapple.pl/ip...ing-active.html

Poza tym to znika po 3 sekundach, także w niczym nie przeszkadza.

Pozdrawiam

#3 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 27 czerwca 2010 - 17:17

tak ale to rozwiązanie działa tylko jeżeli chce się posiadać JB. Poza tym ten komunikat jest bardzo irytujący. Informuje nas o sytuacji, że numer który teraz do nas zadzwoni zostanie przekierowany - co najczęściej zw. jest z posiadaniem poczty głosowej. Dzwoniąc do kogoś otrzymujemy też informacje - połączenie wychodzące przekazane (kiedy łapie nas poczta) i jeżeli nie chcemy się nagrywać na pocztę - najpierw musimy pozbyć się komunikatu a potem rozłączyć. Można też kliknąć górny przycisk, ale po tej operacji po zakończeniu połączenia musimy znowu odblokowywać telefon. Także proszę nie wymyślaj, że "w niczym nie przeszkadza". Zwłaszcza jak już wyświetla się ten sam komunikat po raz któryś z kolei. Przydaje się tylko w momencie, kiedy ktoś do kogo dzwonimy ma ustawioną pocztę głosową: "O siemanko... ... no no... jasne... ... nie ma problemu ... to trzymaj się... plum [nagraj wiadomość].

#4 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 27 czerwca 2010 - 17:32

Przepraszam, nie korzystam z "Poczty głosowej" także o tym nie wiedziałem. ;) Jeśli już taki gniew, to może jakieś rozwiązanie na usunięcie bez JB?

#5 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 27 czerwca 2010 - 17:45

ja? ja się nie gniewam absolutnie :] tylko zawsze jak myślę o tym popupie to aż mnie strzela :]. Jedyne rozwiązanie, to pozbycie się poczty głosowej, ale raczej nie wszystkim spodoba się ta opcja. Przy okazji na każdym telefonie, jaki używałem wyświetlał się ten komunikat, tylko nie w ten sposób, co na iPhonie - popup z przyciskiem OK, więc w ogóle nie przeszkadzał. Obawiam się, że bez JB nie ma na to opcji i zawsze się dziwię czemu. Może po prostu w USA jakoś inaczej poczta głosowa jest zorganizowana niż w Polsce?

#6 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 27 czerwca 2010 - 18:03

Hmm, ale to musiałbym ja mieć wyłączoną i druga osoba też? Bo ja mam wyłączoną i dalej mi się pojawia.

#7 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 27 czerwca 2010 - 18:22

Może masz jakieś inne przekazywanie połączeń u operatora ustawione, poczta głosowa jest tylko jednym z tych przekierowań. Przekazywanie połączeń aktywne - pojawiają się, jeżeli Ty dzwonisz do kogoś lub ktoś do Ciebie i masz pocztę głosową/lub inne przekazywanie Połączenie wychodzące przekazane - pojawia się jeżeli Ty dzwonisz do kogoś i trafiłeś na pocztę głosową lub w inny sposób twoja rozmowa została przekazana pod inny numer

#8 h7wk

h7wk
  • 43 postów

Napisano 27 czerwca 2010 - 18:40

Przekazywanie połączeń aktywne - pojawiają się, jeżeli Ty dzwonisz do kogoś lub ktoś do Ciebie i masz pocztę głosową/lub inne przekazywanie
Połączenie wychodzące przekazane - pojawia się jeżeli Ty dzwonisz do kogoś i trafiłeś na pocztę głosową lub w inny sposób twoja rozmowa została przekazana pod inny numer

Witam,

Z tego co widzę to temat dotyczy softu 4.0, a sytuacja o której piszesz występowała w softach 3.1.x. W sofcie 4.0, niezależnie od tego czy masz pocztę czy nie - komunikat o przekazywaniu połączeń pojawia się zawsze. Jeżeli nie klikniesz na OK, to komunikat ten zniknie po kilku sekundach.

#9 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 27 czerwca 2010 - 19:28

_krzysiek

Dzięki za bardzo dobre wyjaśnienie, przyda się zapamiętać.

h7wk

To, że zniknie to pisałem powyżej, ale to, że występuje na 4.0 zawsze to niestety nie wiedziałem, z wiadomych przyczyn. ;)

#10 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 27 czerwca 2010 - 19:30

A tego komunikatu nie powoduje przypadkiem usługa sieci, polegająca na wysyłaniu tych smsów, że numer do którego dzwonisz jest już dostępny albo, że ktoś do ciebie dzownił, jak akurat rozmawiałeś? Nie pamiętam już, który z nich był odpowiedzialny za to info o przekierowaniu. Pamiętam, jeszcze za czasów nokii zaczęły mi się pojawiać info o przekierowaniu i po tel do Ery i pytaniem WTF Pan powiedział, że to przez to i wyłączyłem. W iPhone tego nigdy nie zaobserwowałem, na iOS 4 też nie.

#11 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 27 czerwca 2010 - 20:16

Ech... wszyscy zapomnieli juz jak to bylo kiedys w starutkich nokiach, taki komunikat byl normalka i oznacza tylko i wylacznie tyle, ze jest wlaczona usluga przekazywania polaczen, czyli albo mamy wlaczone przekierowanie na inny numer, albo mamy aktywna poczte glosowa, ktora dziala na zasadzie przekierowywania poalczen. Nic mniej nic wiecej, kazde inne teorie sa calkowicie nieadekwatne do tej sytuacji. Jeszcze raz, komunikat ma na celu poinformowanie, ze ma sie wlaczone przekierowanie polaczen.

#12 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 28 czerwca 2010 - 00:15

Założę się, ze jest możliwość wyłączenia tego bez JB, jutro poszukam. ;)

#13 kotylozaur

kotylozaur
  • 71 postów

Napisano 28 czerwca 2010 - 09:16

Ja poproszę o taką możliwość nawet z JB :)

#14 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 28 czerwca 2010 - 10:42

Kiedyś wystarczyło w którymś pliscie coś zmienić, ale to było za czasów FW1.3 ...

#15 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 01 lipca 2010 - 13:14

Ja nie mam tego komunikatu ani w Orange ani w Play mizmo, ze na jednym mam poczte a na drugim przekierowywanie.

#16 n3ro11

n3ro11
  • 97 postów

Napisano 01 lipca 2010 - 13:17

Problem rozwiązany, wszystkiemu winny był redsn0w.

#17 Brahrp

Brahrp
  • 22 postów

Napisano 04 lipca 2010 - 14:23

Problem rozwiązany, wszystkiemu winny był redsn0w.

wyjaśnisz innym?

#18 mariof

mariof
  • 55 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 05 lipca 2010 - 10:55

Mi tez znikl problem kiedy zrobilem jeszcze raz jailbreak tym razem najnowsza beta Redsn0w, ktora oprocz naprawy mms i apn, naprawila mi rowniez voicemail i wlasnie nie ma w koncu "call forwarding active"

#19 sphbart

sphbart
  • 19 postów

Napisano 09 lipca 2010 - 13:27

Ja nadal mam z tym problem na sofcie ios 4.0. Telefon nie ma JB. Sieć to play. Ma ktoś jakiś pomysł PROSZĘ o pomoc

#20 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 lipca 2010 - 13:53

##002#

#21 pawel319

pawel319
  • 158 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 sierpnia 2010 - 14:45

podepnę się pod ten temat... a wie ktoś jak włączyć komunikat: "przychodzące połączenie przekazane" często przekierowuję służbową komórkę na prywatny numer i wolałbym wiedzieć na jaki numer ktoś dzwoni (czy ktoś prywatnie czy służbowo)... edit: ok już wiem, odpowiada za to opcja: ShowCallForwarded w pliku carrier.plist

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych