Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

video podcasty problem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 boryys

boryys
  • 2 postów

Napisano 20 stycznia 2007 - 06:48

Witam, mam problem z video podcastami sciaganymi z iTunes. Po sciagnieciu wyswietla sie informacja ze iTunes nie moze otworzyc danego pliku bo albo jest uszkodzony, albo ma zly format. Uszkodzony raczej nie jest, bo wszystkie darmowe videocasty na iTunes musialyby byc uszkodzone. Skoro to zly format pliku to jaki jest sens umieszczania na iTunes videocastow o formacie nie obslugiwanym przez ten program?? Czy ktos moze mi pomoc?

#2 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 stycznia 2007 - 11:17

podaj jakis przykladowy link do takiego uszkodzonego podkastu, w miare mozliwosci jak najmniejszego ;)

#3 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 20 stycznia 2007 - 11:21

Raczej jakiś problem z komputerem albo połączeniem internetowym bo z gruntu rzeczy video podcasty są takie, że bez problemu da się je otworzyć w iTunes. Do tego programu zostały przecież stworzone.

#4 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 20 stycznia 2007 - 11:29

Wideo podcasty zostały stworzone dla iPoda, posiadają swoją specyfikację techniczną, iTunes je odtwarza. To nie są jakieś DivX'y, Xvid'y itd. To są m4v, które bez problemu odtwarza iPod jak i właśnie iT. Ja bym obstawiał jakiś problem z kodekami (może usunąłeś coś niechcący?).

#5 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 stycznia 2007 - 20:00

brak quicktime / zainstalowany quicktime alternative / zainstalowane oba jednoczesnie moga takie cos spowodowac?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych