Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone Japonia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 fabjanzibo

fabjanzibo
  • 6 postów

Napisano 24 czerwca 2010 - 23:47

Witam. Poczytałem trochę w google i na różnych forach a mianowicie chodzi mi o to czy opłaca się kupować iPhone w Japonii do Polski. Z tego co się dowiedziałem to, że w Japonii wszystkie telefony są na abonament i mają simlocka. Patrze, że ceny są niewysokie i w przeliczeniu na polska walutę bardzo się opłaca. Moja siostra jest aktualnie w Japonii ciągle jej "truję" żeby mi kupiła tam iPhone, bo są właśnie tanie ale czytając różne wypowiedzi to nie wiem czy się to opłaca? Pomożecie?

#2 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 24 czerwca 2010 - 23:57

Napisz ile na złotówki, 3g to już stary telefon, po premierze 4 pewnie jeszcze stanieje...

#3 fabjanzibo

fabjanzibo
  • 6 postów

Napisano 25 czerwca 2010 - 00:14

Siostra mówiła coś o 20k yennów to jest gdzies 800pln, aczkolwiek nie mówiła jaki model, młoda siostra i niezbyt dużo wiedząca nt. iphone :)

#4 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 25 czerwca 2010 - 00:16

Nowe? Bo jeśli tak to się opłaca, i byłbym zainteresowany jednym. ;)

#5 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 25 czerwca 2010 - 08:42

Siostra mówiła coś o 20k yennów to jest gdzies 800pln, aczkolwiek nie mówiła jaki model, młoda siostra i niezbyt dużo wiedząca nt. iphone :)

Przeciez to jest cena z abonamentem. W Polsce taniej - w Erze jest za 1zl.

//T

#6 evilboy

evilboy
  • 885 postów
  • SkądTokyo/Japan

Napisano 25 czerwca 2010 - 12:27

nowy iPhone jest sprzedawany TYLKO I WYLACZNIE z abonamentem, 3G mozna kupic uzywany ewentualnie ale wszystkie maja simloki na SoftBank

Przeciez to jest cena z abonamentem. W Polsce taniej - w Erze jest za 1zl.

//T

nie nie jest, w abonamencie 4 jest za darmo 16GB, 32GB to jakies 10k Yen

#7 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 25 czerwca 2010 - 13:08

nowy iPhone jest sprzedawany TYLKO I WYLACZNIE z abonamentem, 3G mozna kupic uzywany ewentualnie ale wszystkie maja simloki na SoftBank

nie nie jest, w abonamencie 4 jest za darmo 16GB, 32GB to jakies 10k Yen

co nie zmienia faktu za ani za 10k ani za 20k Yen sie bez abonamentu kupic nie da.

#8 evilboy

evilboy
  • 885 postów
  • SkądTokyo/Japan

Napisano 25 czerwca 2010 - 14:35

da sie kupic, uzywany 3G w tej cenie

#9 fabjanzibo

fabjanzibo
  • 6 postów

Napisano 26 czerwca 2010 - 11:14

no a jakby tak kupic tam w abonamencie ale chcąc ściągnąć simlocka w PL ?

#10 evilboy

evilboy
  • 885 postów
  • SkądTokyo/Japan

Napisano 26 czerwca 2010 - 12:18

no a jakby tak kupic tam w abonamencie ale chcąc ściągnąć simlocka w PL ?

to? nie rozumiem pytania

#11 fabjanzibo

fabjanzibo
  • 6 postów

Napisano 26 czerwca 2010 - 12:33

chodzi o to, że kupić tam na abonamet nie płacąc go itd a w polsce ściągnąc simlocka?

#12 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 26 czerwca 2010 - 12:39

chodzi o to, że kupić tam na abonamet nie płacąc go itd a w polsce ściągnąc simlocka?

To co napisałeś to jest wbrew podpisanej umowy.

Nie rozumiem, jak można jechać do Japonii podpisać kontrakt przykładowo na 24 miesiące i wrócić sobie do polski, nie poczuwając się do regularnego płacenia abonamentu.

Tak zrozumiałem Twoją wypowiedź.

#13 fabjanzibo

fabjanzibo
  • 6 postów

Napisano 26 czerwca 2010 - 13:22

no mozna tak powiedziec, ze troszke niezgodnie z prawem, w takim razie tylko zostaje mozliwosc kupna uzywanego humm?

#14 evilboy

evilboy
  • 885 postów
  • SkądTokyo/Japan

Napisano 26 czerwca 2010 - 14:39

To nie jest "troszke" niezgodne z prawem to jest poprostu zlodzejstwo. Pozatym SoftBank bedzie wymagal karty kredytowej podczas podpisywania umowy, w razie czego sciagna ci wszystko z kraty.

NIE MA magicznej metody na tanie iPhony z Japonii. Zacznij prace kup sobie w Polsce i nie kombinuj jak tu okrasc operatora wrocic do Polski zdjac simloka itd

---------- Wpis dodano o 14:39 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:36 ----------

PS nikt nie podpiszze umowy z turysta, ktory ma turystyczna wize wazna na 3 miesiace, nie ma zameldowania, karty kredytowej itd

#15 fabjanzibo

fabjanzibo
  • 6 postów

Napisano 26 czerwca 2010 - 16:14

no w sumie tak, jest to kradzież. myślałem, że jest jakichś sposób na tanie kupno. dziękuje za przybliżenie trochę mi jak to jest z tą sytuacją.

#16 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 27 czerwca 2010 - 13:54

Nieźle kombinowałeś, ale żeby Japończyków oszukać, istne wariactwo i coś nie możliwego. :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych