Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Brak wpisów w "ostatnie połączenia"

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 t.sikora

t.sikora
  • 657 posts

Posted 24 June 2010 - 13:54

jw - nie zapisuje połączeń ani w zakładce "nieodebrane", ani "wszystkie" - czy coś zmieniłem przypadkowo w ustawieniach? (jeśli tak, to gdzie?) czy zwykły bug OS4 z góry dziękuję za pomoc w rozwiązaniu pozdro

#2 majkool

majkool
  • 4385 posts
  • SkądPolice

Posted 24 June 2010 - 14:14

Wygląda mi to na stratę uprawnień piku odpowiedzialnego za "Ostatnie połączenia".

Trzeba usunąć plik z User/Library/CallHistory > call_history.

Albo przywrócić jego poprawne uprawnienia.
Tutaj masz opisane jak to zrobić (na samym dole 1 wpisu): http://myapple.pl/ip...i-co-zgrac.html

Pozdrawiam

#3 t.sikora

t.sikora
  • 657 posts

Posted 24 June 2010 - 14:18

dziękuję za sugestię - telefon jednak jest no-JB, więc pozostaje mi restore pozdro

#4 mercii

mercii
  • 5 posts

Posted 24 June 2010 - 14:44

ja wczoraj miałam dokładnie to samo i o dziwo, samo po jakimś czasie wróciło do normy...

#5 t.sikora

t.sikora
  • 657 posts

Posted 24 June 2010 - 22:18

nawet restore nie pomógł :( dalej lista połączeń się nie zapisuje - jakieś sugestie innych Forumowiczów?

#6 majkool

majkool
  • 4385 posts
  • SkądPolice

Posted 25 June 2010 - 00:47

Przywracałeś kopie zapasową? Jeśli tak to nic dziwnego, że nie działa, w kopii zapasowej masz zepsuty ten plik.

#7 japek

japek
  • 779 posts

Posted 25 June 2010 - 07:27

W 4.0 jest już inna ścieżka do tego pliku, mianowicie /private/var/wirelles/Library/CallHistory.

#8 Madame Altar

Madame Altar
  • 46 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 August 2010 - 07:55

Odświeżam bo mam dokładnie ten sam problem :-(

#9 Madame Altar

Madame Altar
  • 46 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 August 2010 - 10:03

Porada dla tych, którzy nie mają JB:

1) najpierw robimy kopię zapasową danych z iPhone'a
2) pobieramy ten program: iTunes Backup Manager for iPhone 3G, iPhone 3GS, iPod Touch, iPad
3) instalujemy i uruchamiamy :-)
4) w lewej kolumnie mamy listę naszych kopii zapasowych iPhona - wybieramy tę najświeższą. W prawej kolumnie ukażą nam się pliki z kopii zapasowej.
5) Tam zaznaczamy pozycje, które chcemy zachować - ja potrzebowałam kontakty i smsy więc wybrałam pliki:
-Library/AddressBook/AddressBookImages.sqlitedb a) Library / AddressBook / AddressBookImages.sqlitedb
-Library/AddressBook/AdressBook.sqlitedb B) Library / AddressBook / AdressBook.sqlitedb
-Library/SMS/sms.db c) Library / SMS / sms.db
Po wybraniu plików należy je wyeksportować (Menu -> Export -> Eksportuj tylko zaznaczone pliki) do folderu na naszym komputerze.
6) Po przeprowadzeniu powyższej operacji przechodzimy do iTunes i przywracamy ustawienia fabryczne naszego iPhone'a.
7) Po zakończeniu procedury tworzymy nową kopię zapasową iPhone'a (z przywróconymi ustawieniami fabrycznymi).
8) Po wszystkim zamykamy iTunes i otwieramy znów iBacupBot gdzie wybieramy ponownie najnowsz kopię zapasową ale tym razem klikamy IMPORT.
9) Wybieramy nasz wyeksportowane wcześniej pliki i klikamy Open.
10) Przejdź do menu Plik-> Przywróć.
11) Nastąpi ponowne uruchomienie iPhone'a.
Teraz powinno być wszystko w porządku - nasze dane przywrócone a rejestr połączeń sprawny :-)
Przynajmniej u mnie zadziałało :-)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users