Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Co to jest Hacktivation?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 moa

moa
  • 29 postów

Napisano 23 czerwca 2010 - 17:16

PwnageTool 4.0 hacktivation is go for iOS 4 -- Engadget

Powiedzcie mi proszę, co to takiego ta hacktywacja. Nie wydaje mi się by było to słowo na jailbreak, raczej nie na simlocka, więc o co chodzi? Google nie umie mi odpowiedzieć. Dzięki ;)

PS. Wiem do czego służy pwnagetool, do jailbreaku, tylko nie wiem co to jest "hacktywacja" i chciałbym się dowiedzieć

#2 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 23 czerwca 2010 - 17:19

http://myapple.pl/ip...dstawowych.html ;)

Jailbreak vel odblokowanie i aktywacja - aktywacja to proces uzyskania numeru telefonu oraz wyboru planu taryfowego u operatora który sprzedał nam telefon. Równoważny podpisaniu umowy. W czasach iPhona z oprogramowaniem 1.x przeprowadzało się go samodzielnie za pomocą iTunes. Obecnie kupujemy już telefon aktywowany lub aktywacji dokonuje przy nas sprzedawca. Jailbreak to proces pozwalający ominąć aktywację i jednocześnie pierwszy etap odbezpieczania telefonu. Polega on na takiej modyfikacji iPhone'owego oprogramowania która umożliwia zapisywanie danych na partycji z systemem oraz dodatkowo na instalacji jednego lub dwóch alternatywnych źródeł z oprogramowaniem (patrz Cydia i Installer). Drugi to zdjęcie simlocka. Technicznie rzecz biorąc jailbreak nie ma nic wspólnego ze zdejmowaniem z telefonu simlocka jednak pojęcie to stało się synonimem odbezpieczania telefonu w ogóle więc często można je spotkać także i w tym - szerokim - znaczeniu.

Pozdrawiam

#3 moa

moa
  • 29 postów

Napisano 23 czerwca 2010 - 17:27

Tak znam te pojęcia, dlatego właśnie pytam: co to jest hacktywacja skoro 3G i 3GS są aktywowane w sklepie a ten program to oferuje. Zresztą, twój post nie odpowiada na moje pytanie, bezmyślne kopiowanie i nabijanie postów się kłania. (Uprzedam, program nie działa na 2G więc to nie chodzi o to by zaoferować to tym co mają 2G)

#4 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 23 czerwca 2010 - 17:36

to znalazłem
hacktivation? - Hackint0sh
szukałem przez bing nie przez brata google :)[COLOR="Silver"]

#5 niou_ns

niou_ns
  • 60 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 czerwca 2010 - 17:36

Hipotetyczna sytuacja: masz iPhone'a wysłanego od kogoś z np. Anglii, nie masz Angielskiej karty sim, a iPh jest z simlockiem. Coś Ci się stało, musisz zrobić restore .. i co ? I musisz go aktywować po wgraniu softu na nowo. Nie masz karty - nie masz aktywacji. W tym momencie wkracza 'hacktywacja' ;-) (chyba nie muszę tłumaczć, że jest to kombinacja hack i activation)

#6 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 23 czerwca 2010 - 17:43

moa

Za wiele razy pytano, żeby raz nie zgrzeszyć. ;)
Poza tym ja nie muszę nabijać.

#7 mexxtm

mexxtm
  • 16 postów

Napisano 25 czerwca 2010 - 14:21

Wszystko ładnie-pięknie ale jest problem. Mam 3Gs'a z Anglii i za nic nie mogę zrobić aktywacji:/ cały czas jest komunikat "czekam na aktywacje, to może trochę potrwać":/ wgrałem soft 4.0 ale dalej nic:/. Niech ktoś mi coś poradzi:( jak wogole na tym zrobić jailbreak bo nie ogarniam tego wszystkiego. Miałem 3G i nigdy nie było żadnych problemów. Bez problemów JB robiłem i ogólnie wszystko... a tu 3Gs... i cały czas problemy:/ da się na dzień dzisiejszy zrobić JB i aktywować go?? ściągnąć simlocka... doprowadzić do stanu używalności?? Jak nie to kiedy??:( Proszę szanownych forumowiczów o pomoc:(

#8 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 25 czerwca 2010 - 14:29

-by wykonac hacktywacje nalezalo wgrac(jak ja dla przykladu) aktywowany iOS 4CF.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych