Witam.
Na wstępie chciałem zaznaczyć, że szukałem odpowiedzi na moje pytanie, ale żaden ze sposobów nie pomógł w moim problemie, dlatego zakładam nowy temat.
Otóż problem polega na tym, że mój iphone nie jest wykrywany ani przez iTunes, ani nawet przez windows (sprawdzałem na XP i Vista). Po rozładowaniu baterii podłączam go kablem do kompa i bateria ładuje się do 20%, raz udało się naładować całą, ale nie słychać nawet dzwięku podłączenia nowego sprzętu. Wprowadzałem go w tryb recovery, ale iTunes dalej go nie widzi, tak samo z resztą jak przy DFU. Telefon jest bez JB i pochodzi z Ery. Naprawdę nie mam już pomysłu co z nim zrobić... :?

Windows nie wykrywa iPhone...
Started by
Lori
, 23 Jun 2010 16:41
4 replies to this topic
Posted 23 June 2010 - 16:41
Posted 23 June 2010 - 17:11
porty, kabel
Posted 23 June 2010 - 17:17
Ten Windows to standardowy czy jakiś modyfikowany?
PC czy NoteBook?
Jeśli to pierwsze to podłączaj zawsze iPhone do tylnego panelu USB.
Pozdrawiam
Posted 23 June 2010 - 21:23
na XP może wystąpić błąd ze sterownikami dla iphona, mianowicie
najpierw musisz podłączyć iphona, który działa i dopiero po zainstalowaniu (odnowieniu) sterowników (dla nowego *tego samego* portu usb)
win XP z łaski swojej doda nowe sterowniki *dfu, recorvery w zależnościu w jakim trybie jest tel,
osobiście polecam dfu,
(żeby nie było za łatwo *microsoft policy* nic ci nie da jeżeli podłączysz innego iphona działającego i poźniej będziesz chciał podłączyć *nie działającego* twojego iphona)
oczywiście zawsze jest jakieś inne wyjście zmiana komputera !
(p.s.: mam płytę od msi i dopiero pod win 7 restore itd. działa poprawnie z iphone, chociaż chciałbym zaznaczyć, iż zaśmiecony komputer z płytą asus i win xp zawsze ratował mojego iphona)
Posted 24 June 2010 - 13:49
Ten Windows to standardowy czy jakiś modyfikowany?
PC czy NoteBook?
Jeśli to pierwsze to podłączaj zawsze iPhone do tylnego panelu USB.
Pozdrawiam
PC (XP Home SP2), notebook HP (XP Proffesional SP2),Laptop Toshiba (Vista Hone 32 Bit) Tylko na Viscie naładował się do 100% baterii
Spróbuje jeszcze z jakimś działającym iPhone, tylko nie wiem skąd go wytrzasne

Próbowałem też na XP wyłączać i włączać usługę AppleMobile, ale to też nic nie dało...
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users