Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Pobierz zawartość katalogu...

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 kurde-kurde@tlen.

kurde-kurde@tlen.
  • 127 posts
  • SkądWrocław

Posted 23 June 2010 - 13:44

Witam, już od jakiegoś czasu walczę z Automatorem. Mam jeden główny folder w którym jest więcej folderów, a w każdym z tych folderów jest masa zdjęć. Zdjęcia te muszę dosyć często przenosić, a nie widzę opcji, żeby robić to ręcznie wchodząc do każdego folderów, zaznaczać i kopiować do innego. Czy w Automatorze moża stworzyć Usługę, która pozwoli mi na kliknięcie PPM na głównym katalogu, wybraniu Usługi, nastąpi przeszukanie wszystkich katalogów wewnątrz w poszukiwaniu plików foto. i później wybór opcji gdzie mają być one przeniesione, ale już bez żadnych folderów tylko tzw. luzem wrzucone we wskazany folder docelowy. :neutral: Próbowałem już różne kombinacje z "Pobieranie zawartości katalogu" i "Przenieś..." , ale wszystko przenosi mi się w folderach, a ja potrzebuję "luzem" :( Może ktoś z Was coś doradzi. :???:

#2 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 23 June 2010 - 13:55

Tak na szybko, ale w terminalu

cd katalog_zrodlowy
find . -type f -exec cp {} katalog_docelowy \;

Problem jest tylko taki, że pliki w poszczególnych podkatalogach mogą mieć takie same nazwy.

EDIT:

Zrobiłem workflow w Automatorze co robi dokładnie to co chcesz (chyba), tyle tylko że nie ma zabezpieczenia przed tym jakby plik się powtórzył.
Download
Rozpakuj i wrzuć do ~/Services

Poczekaj muszę poprawić bo się spieszyłem i spieprzyłem ;)

OK, poprawione.

#3 kurde-kurde@tlen.

kurde-kurde@tlen.
  • 127 posts
  • SkądWrocław

Posted 23 June 2010 - 15:11

Niestety link nie działa :(

#4 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 23 June 2010 - 15:14

Zobacz teraz. Chyba go ściągałeś w trakcie jak poprawiałem. Teraz działa na 100% EDIT: Jeszcze raz poprawiłem bo był problem z kopiowaniem z katalogu ze spacją w środku. Teraz jest ok. Przetestuj i daj znać.

#5 kurde-kurde@tlen.

kurde-kurde@tlen.
  • 127 posts
  • SkądWrocław

Posted 23 June 2010 - 21:30

Wielkie dzięki, niedawno przetestowałem na kilku folderach i działa bezbłędnie :)

#6 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 23 June 2010 - 21:59

Ciesze się :) Lubię w takich rzeczach grzebać.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users