Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Torrenty na maku!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 danielghost

danielghost
  • 106 postów
  • SkądBełchatów

Napisano 23 czerwca 2010 - 13:26

Witam, mam problem ze ściąganiem Torrentów na Mac OS X 10.5.8. Kiedyś normalnie ściągałem torrenty w programie uTorrent, a pewnego dnia, kiedy dodam jakikolwiek plik torrentu do programu zaczyna go ściągać i po 2/3 sekundach przerywa...?! Czego może być to powód?! Chciałbym dodać jedną uwagę, że najprawdopodobniej z moim routerem jest ok, bo na laptopie z linuksem torrenty śmigają aż miło.. Pozdrawiam serdecznie, Daniel

#2 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 23 czerwca 2010 - 13:29

Spróbuj użyć tego samego pliku torrent na innym programie np. Transmission.

#3 DonLechoos

DonLechoos
  • 238 postów
  • SkądJędrzejów, Poland

Napisano 23 czerwca 2010 - 13:30

Lub zobacz czy nie ma do uTorrenta nowych aktualizacji, może to pomóc.

#4 zzachm

zzachm
  • 347 postów
  • SkądW-w

Napisano 23 czerwca 2010 - 21:28

A patrzałeś jaki jest status trackera?

#5 danielghost

danielghost
  • 106 postów
  • SkądBełchatów

Napisano 27 czerwca 2010 - 19:58

Na Transimission próbowałem i jest tak samo... Co to jest Tracker i gdzie mogę to sprawdzić? Aktualizacje nie pomogły..:(

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 317 postów

Napisano 27 czerwca 2010 - 20:20

Zabierasz się do korzystania z torrentów nie wiedząc, co to jest tracker? Do nauki, ale już.

#7 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 27 czerwca 2010 - 20:21

Sprawdź tez otwarcie portów.

#8 zzachm

zzachm
  • 347 postów
  • SkądW-w

Napisano 28 czerwca 2010 - 14:38

W uTorrent kiedy wrzucasz coś do ściągania kolejka pobierania widoczna jest w górnej części okna. Zaznacz jeden z torrentow. W dolnej masz różne zakładki: General, Trackers, Files itp. Kliknij sobie na Trackers i zobaczysz status trackera. Powinien być status working aby w ogóle móc pobierać. Mogą być dodatkowe informacje takie jak to, że tracker nie zezwala na tego klienta, na tą wersję klienta, na porty z danego zakresu itp. Niektóre serwisy nie pozwalają na włączane DHT itp. Co do przekierowania portów na routerze to musisz sobie poczytać bo nie chce mi się klepać o tym.

#9 Frondeus

Frondeus
  • 42 postów

Napisano 28 czerwca 2010 - 15:04

albo w google : port forwarding. i pierwsza stronka Cie naprowadzi. -> Kilikniesz w model routera. w program etc.

#10 danielghost

danielghost
  • 106 postów
  • SkądBełchatów

Napisano 06 lipca 2010 - 08:18

Dzięki panowie za podpowiedzi. Sprawdziłem zachowanie w zakładce Tracker i tam sam linijki stałe w każdym torrencie, czyli: [DHT], [Local Peer Discovery] i [Peer Exchange] + jakieś linki w zależności od torrenta którego wybieram. Kiedy klikam na START i zaczyna powoli ściągać w linijce [Local Peer Discov.] i [Peer Exch.] pokazuje się working a w tej pierwszej [DHT] pokazuje: "waiting for announcing", potem pisze samo "announcing" a potem "inactive" i przerywa ściąganie... Jeśli chodzi o PortForwarding to ja rozumiem o co chodzi, bo juz nie raz to robiłem.. Problem tylko polega na tym, że w mojej konfiguracji Modem D-Link + Router Belkin nie potrafię na tyle skutecznie przekierować porty.. Kiedy przekieruję porty na routerze to wszystko jest ok, ale te porty blokuje mi D-Link.. Kiedy podebne kabelkiem do modemu d-link wszystko gra i śmiga jak powinno... Nie wiem co z tym fantem zrobić.. Dziękuję za Wasze wsparcie i pomoc, sorki za braki w wiedzy i staram się to nadrobić... Jak macie jakieś pomysły - piszcie.. Danielghost;)

#11 Redviking

Redviking
  • 583 postów

Napisano 06 lipca 2010 - 08:46

Czzybys byl za podwojnym NAT'em? jesli i dlink i belkin sa skonfigurowane jako router to wtedy trzeba przekierowac porty przez dwa NAT-y czyli na obu urzadzeniach. Mozna zrobic tak ze jedno z tych urzadzen ustawic jako bridge a drugie zostawic jako router, albo... sprawdzic jaki adres otrzymuje belkin od dlinka, wejsc na dlinka i tam tez przekierowac porty dla tego adresu.

#12 danielghost

danielghost
  • 106 postów
  • SkądBełchatów

Napisano 06 lipca 2010 - 13:07

No właśnie chyba jestem za podwójnym NATem... Czyli mówisz, że na Belkinie (router wifi) muszę przekierować port dla mojego kompa, a na D-Linku muszę przekierować port dla Belkina, tak?! Przepraszam, ze mną trzeba łopatologicznie - choć lubię te sprawy, nie do końca się na nich znam (czyt. wogóle) :). Ok spróbuję.. A jeśli chodzi o ściąganie na Maku torrentów - to napewno nie jest powód dwóch NATów, ponieważ na linuksie torrenty śmigają za podwójnym natem... A na Maku ni stąd ni z owąd przestało ściągać i jest jak jest...:( Any ideas?! Dzięki, Daniel Dobrzyński

#13 danielghost

danielghost
  • 106 postów
  • SkądBełchatów

Napisano 16 sierpnia 2010 - 00:14

HAHA! :)
Już wiem jaki był ból... Wiem dlaczego uTorrent i wszystkie inne programy z serii torrent nie chciały mi ściągać plików... Ciągle wyskakiwął mi błąd "Permission Denied" - po tylu miesiącach nieużywania torrenta znalazłem odpowiedź na to pytanie: w ustawieniach katalogu ja, jako użytkownik tego komputera miałem ograniczone prawa do folderu, do którego miały się ściągać pliki (nie miałem ustawione na "odczyt i zapis", a było ustawione na "tylko odczyt")...:)

Tu jest link do odpowiedzi zagranicznej (drugi post od góry):
https://forum.transm....php?f=5&t=9892

Serdecznie pozdrawiam i dzięki wielkie wszystkim za pomoc:)
DanielGhost

#14 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 317 postów

Napisano 16 sierpnia 2010 - 00:17

Jakbyś od razu napisał, że dostawałeś Permission Denied, byłoby o wiele prościej i szybciej, ten błąd jasno wskazuje na zepsute uprawnienia (jak sama nazwa mówi).

#15 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 16 sierpnia 2010 - 07:56

Tak to jest jak ktoś nie umie odpowiednio zadać pytania.

#16 danielghost

danielghost
  • 106 postów
  • SkądBełchatów

Napisano 16 sierpnia 2010 - 08:30

Nie widzialem nigdy wczesnije bledu permission denied, jakos wczoraj mi wpadl w oczy.. A na tracker nic nie pisalo.. Ale wazne, ze chcieliscie mi pomoc i sprawa sie roziwazala:)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych