Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z Boot Camp.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 ssebal

ssebal
  • 990 postów

Napisano 21 czerwca 2010 - 19:32

Witam. Mam problem z programem Boot Camp jak widać na załączonym zdjęciu... Dodam że wcześniej już to robiłem i było okej a teraz nie wiem o co z tym chodzi.

#2 dolinek1987

dolinek1987
  • 72 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 czerwca 2010 - 20:38

zrób defragmentację jakimś programem i będzie okej. Może być iDefrag lub TechTool Pro

#3 ssebal

ssebal
  • 990 postów

Napisano 24 czerwca 2010 - 10:24

Gdy chcę za pomocą iDefrag zrobić defragmentacje wyskakuje mi błąd "cannot defragment"

#4 ssebal

ssebal
  • 990 postów

Napisano 24 czerwca 2010 - 11:36

O coś takiego wyskakuje

#5 ssebal

ssebal
  • 990 postów

Napisano 24 czerwca 2010 - 12:06

Czy naprawdę nikt nie wie jak mogę sobie poradzić z tym boot camp? Bardzo proszę bo potrzebuję coś na windowsa do firmy a muszę to mieć na wczoraj :/

#6 Jurant

Jurant
  • 210 postów

Napisano 24 czerwca 2010 - 12:20

Z pierwszego obrazka wynika, że na dysku jest wolne tylko 29GB, a chcesz utworzyć partycję 30 GB. Więc wyrzuć coś z dysku, jeśli możesz, i/lub zmniejsz partycję dla windowsa do niezbędnego wymaganego przez Ciebie minimum (system win xp chyba ok. 6 GB, inne nie wiem, plus tyle miejsca, ile Ci potrzebne do pracy). Może wtedy unikniesz konieczności defragmentacji lub formatowania całego dysku i instalacji na nowo.

#7 ssebal

ssebal
  • 990 postów

Napisano 24 czerwca 2010 - 13:24

Z pierwszego obrazka wynika że jest wolne 59GB... Mi chodzi o ten błąd na pierwszym obrazku bo nie potrafię sobie z tym poradzić a windowsa muszę mieć na wczoraj :/ jej

#8 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 24 czerwca 2010 - 13:28

Nie wiem nigdy nie używałem defragów na Maku, ale komunikat wyraźnie sugeruje że nie może przeprowadzić defragmentacji na zamontowanym dysku. Nie wiem, może jest ten iDefrag też jako obraz.iso do wypalenia na CD i zbootowania potem z takiej płyty. Chociaż nie wiem, bo chyba inni używali go i im działał, także nie wiem. Poczekaj może aż ktoś kto używał tego iDefraga się wypowie.

#9 ssebal

ssebal
  • 990 postów

Napisano 24 czerwca 2010 - 13:41

zobacz pierwszy obrazek może będziesz wiedział o co chodzi i jak poradzić

---------- Wpis dodano o 14:41 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:30 ----------

Już sobie poradziłem :) To wina pieprzonego VirtualBox'a :/

#10 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 24 czerwca 2010 - 16:05

Już sobie poradziłem To wina pieprzonego VirtualBox'a :/

No to ok w takim razie.

zobacz pierwszy obrazek może będziesz wiedział o co chodzi i jak poradzić

Mi chodziło o komunikat iDefraga na drugim screenshocie (o tym pisałem poprzednio), natomiast na pierwszym screenshocie to wiadomo o co chodzi, pliki są rozrzucone na dysku i trzeba by je było uporządkować, dlatego proponował ktoś iDefraga ;)

#11 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 24 czerwca 2010 - 16:31

iDefrag potrafi uruchomić system tak, żeby defragmentować dysk, ale to potrzebny jest reboot i płatna wersja iDefrag'a ;) a nie darmowe demo.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych