Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iOS 4 już do pobrania dla iPhone i iPodów touch

• Please log in to reply
484 replies to this topic

#451 xinoxie

xinoxie
  • 321 posts

Posted 25 June 2010 - 18:39

do aktualizacji ( iOS4 na 3G czy 3GS ) jest wymagany iTunes 9.2

Nie neguję aczkolwiek jak czytałem opis uaktualnienia to nie było tam wyraźnie napisane albo nie doczytałem. Z tego co pamiętam to chodziło o wsparcie dla nowego iPhona

#452 looxoos

looxoos
  • 1 posts

Posted 25 June 2010 - 19:23

A czy mógłby ktoś coś powiedzieć na temat tego wyskakującego komunikatu o przekierowaniu połączeń? Na początku po wgraniu iOS 4 tego nie było... Po pewnym czasie i po JB zaczęło się pojawiać. Da się to jakoś ominąć? Strasznie to denerwuje przy dzwonieniu...

#453 industrial-usagi

industrial-usagi
  • 83 posts
  • SkądKraków

Posted 25 June 2010 - 21:48

A ja mam pytanie z innej beczki w appstore nagle przy niektórych aplikacjach mam taki plusik co to może być?

#454 benedetti

benedetti
  • 459 posts

Posted 25 June 2010 - 22:10

A ja mam pytanie z innej beczki w appstore nagle przy niektórych aplikacjach mam taki plusik co to może być?

Aplikacja uniwersalna, na iPhona/iPoda oraz iPada.

#455 Fifty-50

Fifty-50
  • 3314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 June 2010 - 22:10

A ja wrzuciłem pliki N82AP z pozmienianymi ustawieniami odpowiednio dla:
- Mutlitaskungu i tapet
- Samego multitaskingu
- Samych tapet
- Brak tapet i mutlitaskingu

Wybrany plik należy wrzucić do ścieżki /System/Library/CoreServices/SpringBoard.app.

Wszystko testowane na iOS4 - iPhone 3G 8GB - elegancko śmigało ;).

#456 norek23

norek23
  • 8 posts

Posted 29 June 2010 - 20:19

Witam, a ja mam taki problem. W „nieodebranych” podawany jest zawsze nr telefonu/data/czas polaczenia. Numer i data oddzielone sa przecinkiem. U mnie ten przecinek tak sie ustawia, ze telefon mysli, ze numer telefonu obejmuje tez wlasnie ten przecinek i pierwsze cyfry daty. Przyklad dla polaczenia nieodebranego w 29 dniu miesiaca: "600 123 456 ,29" - to cale wyrazenie jest podkreslone no i gdy chce wybrac numer, ktorego nie odebralem to wybiera mi sie wlasnie takie cos i oczywiscie nigdzie sie nie dodzwonie. Nie ma problemu, gdy znam na pamiec numer, ktory do mnie dzwonil, bo wybiore go sobie z ksiazki. Gozej, jak dzwoni osoba, ktorej numeru nie znam na pamiec - pozostaje mi tylko przepisac na kartke numer i wybrac go normalnie na klawiszach. Dodam, ze mam IPhone 3 GS 8 GB i niedawno zainstalowalem OS4. Ma ktos taki problem jak ja ? Wiecie jak sie tego pozbyć i przywrócić prawidłowe wyświetlanie nr nieodebranego połączenia ? W zasadzie jest to jedyny problem po zainstalowaniu OS 4.

#457 norek23

norek23
  • 8 posts

Posted 29 June 2010 - 22:51

Jeszcze tylko dodam, że gdyby ten przecinek między numerem a datą znajdował się zaraz za numerem (bez spacji) to by nie było problemu, natomiast zapis w postaci: "numer/spacja/przecinek/data" powoduje, że IP traktuje całe to wyrażenie jako numer telefonu (a np.Nokia tak nie robi mimo,że tam taż ewidentnie widać, że między nr tel. a przecinkiem jest spacja). Czy ktoś może potwierdzić, że ma taki sam problem ? Sprawdźcie proszę w telefonach wiadomości od "Kto tam" z Ery. Przed upgrade wszystko było ok. A czy jeśli nikt inny nie ma takiego problemu to znaczy że Apple nigdy się o tym nie dowie i nie wprowadzi poprawki tego błędu ? :) Mam jeszcze pytanie - a może mi się zwyczajnie zmieniły jakieś ustawienia dotyczące traktowania cyfr w wiadomości sms jako numeru telefonu ? Może są jakieś reguły w tej kwestii, które można zmienić z poziomu telefonu ?

#458 brachu

brachu
  • 83 posts

Posted 29 June 2010 - 23:06

Witam, a ja mam taki problem. W „nieodebranych” podawany jest zawsze nr telefonu/data/czas polaczenia. Numer i data oddzielone sa przecinkiem. U mnie ten przecinek tak sie ustawia, ze telefon mysli, ze numer telefonu obejmuje tez wlasnie ten przecinek i pierwsze cyfry daty. Przyklad dla polaczenia nieodebranego w 29 dniu miesiaca: "600 123 456 ,29" - to cale wyrazenie jest podkreslone no i gdy chce wybrac numer, ktorego nie odebralem to wybiera mi sie wlasnie takie cos i oczywiscie nigdzie sie nie dodzwonie. Nie ma problemu, gdy znam na pamiec numer, ktory do mnie dzwonil, bo wybiore go sobie z ksiazki. Gozej, jak dzwoni osoba, ktorej numeru nie znam na pamiec - pozostaje mi tylko przepisac na kartke numer i wybrac go normalnie na klawiszach.
Dodam, ze mam IPhone 3 GS 8 GB i niedawno zainstalowalem OS4.
Ma ktos taki problem jak ja ? Wiecie jak sie tego pozbyć i przywrócić prawidłowe wyświetlanie nr nieodebranego połączenia ? W zasadzie jest to jedyny problem po zainstalowaniu OS 4.

Mam to samo a 3G i iOS4. Troche to denerwujace.

#459 xinoxie

xinoxie
  • 321 posts

Posted 30 June 2010 - 08:33

Hmmm jak mam nieodebrane z dzisiaj to mam tylko godzinę ale jak klikne na numer to sie wybiera sam numer, natomiast jak mam nieodebrane z dnia wczesniejszego to mam napisane "Wczoraj" albo dniami tygodnia "poniedziałek", "wtorek" itd. Nie ma problemu z wybieranim numeru

#460 norek23

norek23
  • 8 posts

Posted 30 June 2010 - 10:49

Trochę mało precyzyjnie się wysłowiłem, za co przepraszam. Chodzi mi o takiego sms'a, którego otrzymuje się od operatora (u mnie jest to ERA i sms od "kto tam") w przypadku, gdy ktoś dzwonił, a adresat połączenia był albo zajęty albo poza zasięgiem itp. Zauważyłem jednak, że mimo, że w treści takiego sms-a numer jest błednie zapisany (z przecinkiem i datą) to można kliknąć na takie "wyrażenie" i telefon wykona skutecznie połączenie. Jedyny problem jest taki, że telefon nie pokaże nam do kogo dzwonimy - w książce telefonicznej nie ma bowiem zapisanego numeru z przecinkiem i datą :). Natomiast jeśli wejdziemy w połączenia i tam zajrzymy do opcji "ostatnie" to dane o czasie połączenia są takiem jak napisał xinoxie.

#461 xinoxie

xinoxie
  • 321 posts

Posted 30 June 2010 - 10:56

Faktycznie mało precyzyjne. Teraz juz wiem o co chodzi bo tez mam w erze ale jak dostaję sms'a od KtoTam to w wiadomości mam podkreślone tylko od +48 do końca numeru. faktycznie na końcu jest przecinek ale jego juz mi nie podkreśla więc kliknięcie na lik powoduje normalne połączenie wraz z pokazaniem nazwy użytkownika jeżeli taki jest w książce adresowej. Ja korzystam z książki tel. i Mobile me i tam jest opcja ustawienia w jaki sposób wyświetlać numery, może tu coś macie nie tak ustawione??

#462 chrisjan

chrisjan
  • 32 posts

Posted 30 June 2010 - 19:06

Mój znajomy po zainstalowaniu ns 3GS'ie 4.0 ma dokładnie ten sam problem z sms'ami Ktotam z ery - część daty traktowana jest jak końcówka numeru. O dziwo u mnie na GS'ie to nie występuje. Być może problem jest w instalacji softu. Ja robiłem czysty restore i synchronizowałem jedynie progamy i muzykę, fotki - on przywracał ustawienia z backupu.

#463 abbath

abbath
  • 29 posts

Posted 01 July 2010 - 18:31

Problem pojawiającej się informacji o aktywnym przekazywaniu rozmów można wyłączyć wbijając nr. ##002# u mnie zadziałało. A czy ktoś ma działającą aplikacje do nagrywania filmików na 3g z ios4?

#464 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 01 July 2010 - 22:05

To nie jest problem pojawiajacej sie informacji tylko wylaczenie poczty glosowej. Moze bys doinformowal?

#465 abbath

abbath
  • 29 posts

Posted 01 July 2010 - 23:40

aaa to nie wiedzialem ze to wylacza poczte glosowa :) , znalazlem ten kod kiedys gdzies w necie z opisem ze aby pozbyc sie tego komunikatu wystarczy wbic ten kod i tyle, Ale jezeli on wylacza poczte to jak ja mozna zalaczyc ;> ?? I jeszcze jedno, raporty doreczen juz dzialaja - iphone delivery 0.3.6.3

#466 jakubor

jakubor
  • 133 posts

Posted 06 July 2010 - 15:37

postanowiłem wrac soft 4.0 do 3g. instalacja stoi już w miejscu ze 20 min-->2/3 paska przypominałem sobie że to przez wi-fi sync, że nawet jak go się usunie to jeszcze coś trzeba uczynic. pamiętam taki przypadek na forum...przekopałem cały temat i znalazłem tylko post moda "pewnie wi-fi sync", co trzeba zrobic? mam go teraz odłączyc czy co? //edit dobra odinstaluje wifi sync z pc i spróbuje jeszcze raz. znalazłem posta Davvido ;)

#467 Fifty-50

Fifty-50
  • 3314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 July 2010 - 17:12

Musisz być bardzo cierpliwy bo u mnie przez 1,5h zeszły 2 paski. Najlepiej zostaw na noc ;).

#468 xinoxie

xinoxie
  • 321 posts

Posted 06 July 2010 - 18:22

Przy instalacji robiłem pełną synchonizację w jedną i drugą stronę i problem z sms'ami od Ery KtoTam nie występuje

#469 jakubor

jakubor
  • 133 posts

Posted 06 July 2010 - 18:29

jak odinstalowałem wi-fi sync poszło bardzo szybko. lecz teraz kolejny problem ;) aktywacja iphona...;/(miał byc bez locka a nie że ominięty, to dwie różne rzeczy...) da się to jakoś ominąć tak jak w os 3.x? próbowałem wgrac już aktywowany ios ale cały cas mam błąd 1600 i nijak nie idzie go się pozbyć :P nowy redsn0w nie ma aktywacji, a czy sn0wbrezze ma? jakieś propozycje?

#470 xinoxie

xinoxie
  • 321 posts

Posted 06 July 2010 - 18:32

Aktywacje robi się tylko raz podczas pierwszego podłączenia do iTunes. Po zmianie softu nie powinien ci się na nowo aktywować

#471 jakubor

jakubor
  • 133 posts

Posted 06 July 2010 - 19:05

z 3.0.1 wgrałem 4.0 i dlatego woła o aktywacje tą kartą... mogę tylko dzwonic na alarmowe.
Dołączona grafika

hmm spróbuje z tym redsn0w bo podobno nowa wersja aktywuje iphone

---------- Wpis dodano o 20:05 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:47 ----------

poszło ;] jednak ten redsn0w aktywował :> teraz ultrasn0w i git majonez :D

#472 Gabat

Gabat
  • 79 posts

Posted 06 July 2010 - 19:06

Witam, a ja mam taki problem. W „nieodebranych” podawany jest zawsze nr telefonu/data/czas polaczenia. Numer i data oddzielone sa przecinkiem. U mnie ten przecinek tak sie ustawia, ze telefon mysli, ze numer telefonu obejmuje tez wlasnie ten przecinek i pierwsze cyfry daty. Przyklad dla polaczenia nieodebranego w 29 dniu miesiaca: "600 123 456 ,29" - to cale wyrazenie jest podkreslone no i gdy chce wybrac numer, ktorego nie odebralem to wybiera mi sie wlasnie takie cos i oczywiscie nigdzie sie nie dodzwonie. Nie ma problemu, gdy znam na pamiec numer, ktory do mnie dzwonil, bo wybiore go sobie z ksiazki. Gozej, jak dzwoni osoba, ktorej numeru nie znam na pamiec - pozostaje mi tylko przepisac na kartke numer i wybrac go normalnie na klawiszach.
Dodam, ze mam IPhone 3 GS 8 GB i niedawno zainstalowalem OS4.
Ma ktos taki problem jak ja ? Wiecie jak sie tego pozbyć i przywrócić prawidłowe wyświetlanie nr nieodebranego połączenia ? W zasadzie jest to jedyny problem po zainstalowaniu OS 4.

Mam to samo! Czy rozwiązałeś problem?

#473 Gabat

Gabat
  • 79 posts

Posted 12 July 2010 - 20:42

Wiem, że część użytkowników iPhone ma problem (po upgrade do 4) związany z usługą "Kto tam". Polega on na tym, że do numeru osoby dzwoniącej dodawane są dwie pierwsze cyfry daty, a konkretnie dnia, w którym ktoś do nas dzwonił. Czyli sprawdzając treść SMS-a "Kto tam" mamy następujący komunikat: +48 602 900 000 ,12 bo dzwoniono np.: 12-go. Dzwoniłem w tej sprawie do Ery i skierowano mnie do iSource, gdzie mnie poinformowano, że to nie oni tylko Apple. Dzwonię do Apple i słyszę zdziwienie konsultanta (tak...ma Pan taki problem?), po czym jestem informowany, że to nie Apple wspiera iPhone tylko Era i żebym tam dzwonił. Więc dzwonię i słyszę, że w ich ocenie problem jest marginalny i jak będzie więcej zgłoszeń to może coś z tym zrobią, bo jak na razie w ich ocenie usługa działa prawidłowo i problem jest po stronie Apple, więc trzeba czekać na cyt:" łatę". No i proszę a mówią, że nie ma kwadratowego koła! Jeżeli ktoś ma ten problem proponuję dzwonić i słać maile, może nas usłyszą.

#474 mamodu

mamodu
  • 1 posts

Posted 16 July 2010 - 15:18

Mam ten sam problem. Czy coś się może zmieniło?

#475 Gabat

Gabat
  • 79 posts

Posted 19 July 2010 - 18:02

Bez zmian.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users