Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 4 już do pobrania dla iPhone i iPodów touch

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
484 odpowiedzi w tym temacie

#426 gregi1

gregi1
  • 352 postów

Napisano 24 czerwca 2010 - 15:21

Chciałbym przesiąść się na 4.0. Mam 3.1.x z jb. Czy lepiej zrobić restore i skorzystać z istniejącego juz profilu, czy przypisać IP. Jako nowe urządzenie? Tak aby wszystko działalo poprawnie.

#427 eMCe

eMCe
  • 383 postów
  • SkądToruń

Napisano 24 czerwca 2010 - 15:25

jak masz tę opcję dostępną w ustawieniach>>sieć to wpisz ręcznie...ustawienia...a jak nie to pewnie restore(przepis w linku podanym przeze mnie)
>> najpierw synchro ustawień
>>potem restore ios4
>>jak się tel aktywuje nie zakładasz nowego, ani nie przywracasz profilu...
>>tylko wchodzisz w ustawienia...zmieniasz co trzeba i wtedy
>>synchronizujesz profil...

...mniej więcej chyba coś takiego...

No i to nie zniknie po JB? Tych ustawień oczywiście nie mam :(

#428 iMak

iMak
  • 81 postów

Napisano 24 czerwca 2010 - 15:46

3G z iOS 4.0 po JB. traci stopniowo zasieg dokladnie tak jak na tym wideo :-( iPhone reception issue on iPhone 3G.mov Problem dotyczy takze iP 4.0 i 3GS. http://gizmodo.com/5...he-antenna-band

#429 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 czerwca 2010 - 15:59

Chciałbym przesiąść się na 4.0. Mam 3.1.x z jb.
Czy lepiej zrobić restore i skorzystać z istniejącego juz profilu, czy przypisać IP. Jako nowe urządzenie?
Tak aby wszystko działalo poprawnie.

Ściągasz soft ze strony podanej przez Liberty, Redsn0w i masz iOS4 PWN3D :D

#430 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 czerwca 2010 - 16:30

Mam problem z watkami w mailu, czesto gdy dostaje 2 maila od tej samej osoby pojawiaja sie 2 watki w kazdym z nich jest po 2 te same wiadomosci i sa problemy z ich usuwaniem. To bug czy cos mam nie tak? Narazie wylaczylem watki bo to dziala fatalnie narazie

#431 abbath

abbath
  • 29 postów

Napisano 24 czerwca 2010 - 18:03

Coś jest nie tak bo rzeczywiście traci zasięg po wzięciu w rękę, niestety nie zwróciłem uwagi na wcześniejszym oprogramowaniu ale zawsze traciłem zasięg w domu(nigdy nie straciłem zupełnie zasięgu zawsze mam co najmniej 1 kreskę) Wydaje mi sie że to nie oprogramowanie tylko sam telefon tak sie zachowuje bo w drugim telefonie(samsung tocco lite) mam dokładnie to samo, czyli po wzięciu w ręke traci ze dwie kreski.

#432 gregi1

gregi1
  • 352 postów

Napisano 24 czerwca 2010 - 18:21

Chciałbym przesiąść się na 4.0. Mam 3.1.x z jb.
Czy lepiej zrobić restore i skorzystać z istniejącego juz profilu, czy przypisać IP. Jako nowe urządzenie?
Tak aby wszystko działalo poprawnie.

Ściągasz soft ze strony podanej przez Liberty, Redsn0w i masz iOS4 PWN3D :D

Ale mi chodzi o czysty soft, nie potrzebny mi juz jest jb. A mam abonament w Orange i fona z simlockiem Orange.
Wiec nie moge sobie zainstalowac czystego z iTunes?

#433 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 czerwca 2010 - 18:56

Oczywiście, że możesz. Robisz to tak jak zwykle tj. podłączasz iPhone, klikasz sprawdź uaktualnienia, ściąga Ci się soft, zostawiasz (najlepiej na noc), żeby się wgrał i już :)

#434 gregi1

gregi1
  • 352 postów

Napisano 24 czerwca 2010 - 19:44

Oczywiście, że możesz. Robisz to tak jak zwykle tj. podłączasz iPhone, klikasz sprawdź uaktualnienia, ściąga Ci się soft, zostawiasz (najlepiej na noc), żeby się wgrał i już :)

Ok, dzięki. Zaryzykowalem i mam już 4.0. Net działa ok (wbrew temu co naczytalem sie na forum) pytanie tylko bo nie widze nigdzie możliwości sprawdzenia ustawien mms, czy one sa ustawiane jakoś automatycznie? Czy można jakoś sprawdzić czy działają poprawnie?

#435 tux123

tux123
  • 15 postów

Napisano 24 czerwca 2010 - 21:19

Proszę, powiedzcie mi krok po kroku jak zaktualizować iPod Touch 2G [2.2.1] (czy to się wogóle opłaca?) Chodzi mi o to, żeby wszystko zostało - aplikacje, muzyka, wideo itp. Krok po kroku, żeby wszystko działało ;)

#436 djlauter

djlauter
  • 131 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 24 czerwca 2010 - 22:43

Aby nie zakładać nowego tematu podepne się pod ten. Mam 3GS 16GB i po przejściu z softu 3.1.2 na iOS4 zauważyłem spadek wydajności baterii. Na 3.1.2 iPhone działał jakieś 2 dni (w uzyciu 6 godz). Teraz na iOS4 mam 14h w gotowości i 3,5 godz w użyciu. Jest wyraźny spadek wydajności baterii. Wcześniej przez noc schodził 1 lub 2%. Teraz w ciągu nocy schodzi 9 - 10%. Push, lokalizacja i dane przez sieć kom wyłączone (jasność ekranu ok 75%). Wifi wlaczone tylko wtedy gdy korzystam. Dodam tylko że iOS4 instalowalem na czysto - bez przywracania. Bedę wdzięczny za wszelkie sugestie. Proszę zwłaszcza użytkowników 3GS na iOS4 o wasze obserwacje na temat baterii. Zastanawiam się czy coś jest nie tak u mnie czy po prostu iOS4 jest bardziej łakomy na baterie. Z góry serdeczne dzięki za pomoc

#437 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 czerwca 2010 - 06:40

U mnie jest mniej wiecej tak na 3gs np wczoraj ladowalem wieczorem, potem odlaczylem od ladowaki. Pare sms, sprawdzenie pogody i poczty, rano rozmowa kolo 2min i po tym mialem 98% czyli 2% spadlo.

#438 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 25 czerwca 2010 - 08:48

U siebie też zauważyłem, że bateria szybciej schodzi. Zwykłe przeglądanie internetu przez Wifi powoduje bardzo poważne dolegliwości. Winny ? MULTITASKING, który powinien być wyłączony. Apple powinno dać w ustawieniach taką opcję bo np. jadę gdzieś i nie mam ładowarki i wole go nie mieć (i tak działa jakby nie mógł) niż 4 aplikacje w tle i żzre baterie jak szalone.

#439 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 25 czerwca 2010 - 09:33

U siebie też zauważyłem, że bateria szybciej schodzi. Zwykłe przeglądanie internetu przez Wifi powoduje bardzo poważne dolegliwości. Winny ? MULTITASKING, który powinien być wyłączony. Apple powinno dać w ustawieniach taką opcję bo np. jadę gdzieś i nie mam ładowarki i wole go nie mieć (i tak działa jakby nie mógł) niż 4 aplikacje w tle i żzre baterie jak szalone.

Wręcz przeciwnie - u mnie jest znacznie lepiej.

#440 djlauter

djlauter
  • 131 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 25 czerwca 2010 - 11:20

Ciekawe od czego to zależy. U jednych poprawa u innych "porażka" Fakt multitasking powinnien mieć opcje OFF. Ja jak na razie wogóle go nie używam. W kółko tylko musze dwuktotnie klikać HOME i zamykać aplikacje. Trochę słabo z tym.

#441 Spongebob22

Spongebob22
  • 28 postów

Napisano 25 czerwca 2010 - 11:32

nie wiem czy ktoś już pisał o tym na forum ale z tego co wiem żeby ściągnąc oiOS 4 trzeba mieć iTunes 9.2 a wczoraj u siebie na iTunes 9.1 opcje uaktualnienia do 4.0 jak to możliwe ??

#442 xinoxie

xinoxie
  • 321 postów

Napisano 25 czerwca 2010 - 11:51

9.2 daje obsługę iPhona 4 więc na 9.1 powinien ci uaktualnić 3g 3gs'a Co do baterii to jakby bardziej prądożerny się zrobił mój 3G poczytam wiadomości a tu już połowa baterii :(

#443 Spongebob22

Spongebob22
  • 28 postów

Napisano 25 czerwca 2010 - 11:57

ok rozumieć no to narazie nie aktualizuje cierpliwie poczekam na JB z nowy bootroomem

#444 jaro99

jaro99
  • 33 postów
  • SkądSkierniewice

Napisano 25 czerwca 2010 - 14:07

a ja po podłączeniu i zarchiwizowaniu 3gs'a z 3.1.2 widzę tylko możliwość update'u do 3.1.3... dodam, że już zaktualizowałem iTunes'a do 9.2 i nadal to samo. wie ktoś co może być nie tak?

#445 xinoxie

xinoxie
  • 321 postów

Napisano 25 czerwca 2010 - 14:22

możliwe że wykonanie update'u do 4.0 musi być poprzedzone updatem do 3.1.3... ale nie daje głowy

#446 jaro99

jaro99
  • 33 postów
  • SkądSkierniewice

Napisano 25 czerwca 2010 - 14:36

właśnie interesuje mnie to czy to jest wymagane, generalnie zastanawiam się jeszcze czy instalować iOS4 już w tej chwili, bo te problemy z szybszym rozładowywaniem się baterii mnie trochę nurtują...dodam że mam wersję 3.1.2 (7D11) rozważam pomiędzy instalacją iOS4, a zrobieniem JB spiritem, a mam nowego bootrooma 05.11.07 z Orange, nie zależy mi na usuwaniu simlocka. zdania co do iOS4 na 3gs są podzielone - jednym telefon zwolnił, innym wręcz przeciwnie (o ile to możliwe), ludzie narzekają na MT i konieczność zamykania aplikacji, a jak tego nie zrobią to bateria krócej trzyma... sam nie wiem co zrobić... a znowu na temat JB czytam dobre recenzje - podobno aplikacja Circuitous z Cydii daje lepsze możliwości MT niż iOS4. nigdy nie robiłem JB, ale zawsze o tym myślałem, tylko bałem się tego nowego bootrooma, bo nie wyobrażam sobie możliwości podłączania telefonu do kompa za każdym razem jak mi się totalnie rozładuje lub wyłączy... ale z tego co wiem to Spirit ma to już to załatwia i nie ma potrzeby podłączania za każdym razem...jak to wkońcu jest?

#447 xinoxie

xinoxie
  • 321 postów

Napisano 25 czerwca 2010 - 14:46

Ehhhh no widzisz jak na tym forum jest. Przed wejściem ios4 wszyscy narzekali że nie ma MT a jak go wprowadzili to narzekają że jest :) ja mam 3G więc nie mam MT ale trochę zwolnił iPhonik po instalacji :(

#448 Spongebob22

Spongebob22
  • 28 postów

Napisano 25 czerwca 2010 - 15:08

dodam ze mam w swoim 3gs soft 3.1.3 ze spiritem

#449 djlauter

djlauter
  • 131 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 25 czerwca 2010 - 15:59

a ja po podłączeniu i zarchiwizowaniu 3gs'a z 3.1.2 widzę tylko możliwość update'u do 3.1.3...
dodam, że już zaktualizowałem iTunes'a do 9.2 i nadal to samo.
wie ktoś co może być nie tak?

Podłącz iPhona kabelkiem i spróbuj w iTunes wejść w Pomoc i kliknij Sprawdź uaktualnienia.

---------- Wpis dodano o 15:58 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:56 ----------

możliwe że wykonanie update'u do 4.0 musi być poprzedzone updatem do 3.1.3... ale nie daje głowy

Ja miałem 3.1.2 i od razu zaktualizowałem do iOS4 wiec raczej nie trzeba wcześniej przechodzić na 3.1.3

#450 yahuto

yahuto
  • 323 postów
  • SkądŁódź

Napisano 25 czerwca 2010 - 17:55

9.2 daje obsługę iPhona 4 więc na 9.1 powinien ci uaktualnić 3g 3gs'a

do aktualizacji ( iOS4 na 3G czy 3GS ) jest wymagany iTunes 9.2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych