Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 4 już do pobrania dla iPhone i iPodów touch

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
484 odpowiedzi w tym temacie

#401 xinoxie

xinoxie
  • 321 postów

Napisano 23 czerwca 2010 - 13:28

aaa widzisz a nie wiedziałem :D

#402 abbath

abbath
  • 29 postów

Napisano 23 czerwca 2010 - 16:01

Co z tym nagrywaniem filmików, komuś działa jakiś program??? U mnie cycorder ani qik video nie działają.

#403 Marcell_80

Marcell_80
  • 454 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 czerwca 2010 - 16:55

A skad ten "folder" nam wziąć ? Zainstalowalem najnowszy sofy i nie mam żadnego dodatkowego folderu do segregacji aplikacji .

#404 xinoxie

xinoxie
  • 321 postów

Napisano 23 czerwca 2010 - 16:59

jezu obejrzyjcie keynota jak to wygląda albo nawet na stronie Apple.com jest . łapiesz jedną aplikację i przenosisz na drugą, folder robi się automagniczni. Proste NIE??

#405 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 23 czerwca 2010 - 17:39

Kolejna uwaga: Ustawienia nie są dopracowane pod MT i gubią miejsce, zostawiam w Użycie, wracam za kilkanaście minut i są na głównej stronie znowu.

#406 dbcooper

dbcooper
  • 8 postów

Napisano 23 czerwca 2010 - 19:03

Wie ktos jak usunac komunikat "Przekazywanei polaczen aktywne" ? I gdzie mozna wpisac ustawienia sieci ? bo nie mam takiej opcji :-/ iPhone 3GS Jailbreak Pwnage 4.0

#407 arturbesciak

arturbesciak
  • 27 postów

Napisano 23 czerwca 2010 - 19:12

dbcooper! mozesz na prv wrzucic Custome Firmware, ktory wrzuciles do swojego 3GS? Jestem na windzie i nie moge zrobic JB przez Pwange :( Blagam pomoz! Jak zrobiles JB na 3GS? Dzieki.

#408 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 czerwca 2010 - 19:32

Kolejna uwaga: Ustawienia nie są dopracowane pod MT i gubią miejsce, zostawiam w Użycie, wracam za kilkanaście minut i są na głównej stronie znowu.

to jest zrobione specjalnie. Ustawienia odpalone są bodajże 10 min i po tym czasie się wyłączają i startujesz je od początku. Jeśli system będzie obciążony to z automatu może je zamknąć nawet wcześniej

#409 helluk

helluk
  • 166 postów

Napisano 23 czerwca 2010 - 19:45

[QUOTE=duchian;1283580]to jest zrobione specjalnie. Ustawienia odpalone są bodajże 10 min i po tym czasie się wyłączają i startujesz je od początku. Jeśli system będzie obciążony to z automatu może je zamknąć nawet wcześniej[/QU

jakie 10 minut?
włączam gre, wychodzę, wchodze z powrotem i idzie od poczatku :)
to nie jest mt tylko ostatnio używane aplikacje. z tego co zauważyłem to mt dziala tylko dla aplikacji systemowych np dla ustawien:)OTE]

#410 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 czerwca 2010 - 19:47

Nie tylko dla systemowych, bo już dość dużo znanych aplikacji z App Store może działać w Tle, m.in. Dropbox, Tap Tap, Twitter, Byline.

#411 helluk

helluk
  • 166 postów

Napisano 23 czerwca 2010 - 19:52

[QUOTE=helluk;1283597][QUOTE=duchian;1283580]to jest zrobione specjalnie. Ustawienia odpalone są bodajże 10 min i po tym czasie się wyłączają i startujesz je od początku. Jeśli system będzie obciążony to z automatu może je zamknąć nawet wcześniej[/QU

jakie 10 minut?
włączam gre, wychodzę, wchodze z powrotem i idzie od poczatku :)
to nie jest mt tylko ostatnio używane aplikacje. z tego co zauważyłem to mt dziala tylko dla aplikacji systemowych np dla ustawien:)OTE][/QUOTE]

tak tak domyslam sie ze juz sa jakies aplikacje dzialajace w tle ale sa to zregoly i zapewn male aplikacje, w sumie to nawet lepiej nie trzeba sie martwic zawalona pamiecia a np gry i tak zazwyczaj zapisuja swoj stan.

#412 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 23 czerwca 2010 - 20:02

Właśnie z tego co zauważyłem to tylko Ustawienia tak gubią swój stan... wszystko inne powraca w tym samym miejscu po znacznie dłuższym czasie niż 10 minut. A tel wcale obciążony nie jest. Btw działania MT to jest na forum temat z wymienionymi aplikacjami co obsługują MT i tam widać, że jest tak jak powinno być. W sumie podoba mi się to rozwiązanie MT, nie trzeba samemu włączać, wyłączać, ustawiać co ma zostać a co nie etc.. działa samo a system dba, żeby tel się przypadkiem nie zamulił - serio pomyśleli nad tym - jak to Apple ;-) Fakt działa to MT też po części jako pasek ostatno uruchamianych - to mi nie przeszkadza. Przeszkadza mi natomiast to, ze jak otworzę folder i coś tam uruchomię, to po zamknięciu folder nadal jest otwarty - imo bez sensu. Zauważyłem zmianę, po nieodebraniu sms ponowny dźwięk zapala też ekran - przedtem był tylko dźwięk, a ekran zostawał wygaszony o ile pamiętam.

#413 jointcio

jointcio
  • 36 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 23 czerwca 2010 - 21:45

Witam, wgrałem nowy os na 3G + JB...ale co do wydajności nie będę się wypowiadał ale rzeczy które mnie drażnią to: - wyskakujące "Przekazywanie połączenia" - wie ktoś coś? - brak modemu!!! (chwile nie przeglądałem forum bo byłem zadowolony z 3.1.2 - wycięli to jak włączyć?) - modemu akurat bardzo często używam:/ + dałbym sobie coś uciąć ale się boję:P że w iPodzie nie było wyrównania dźwięku...albo przynajmniej u mnie nie działało i mały off top jakby ktoś był tak miły i rzucił hasłem jak można wyciągnąć zdjęcia z rolki(Archiwum) Pozdrawiam

#414 dbcooper

dbcooper
  • 8 postów

Napisano 23 czerwca 2010 - 22:06

Witam, u mnie w 3GS po JB tez wszystko gra tylko brak ustawien MMS i internetu. Tak to wyglada:
Dołączona grafika
Moze zrobilem blad ze po wgraniu wrzucilem restore z iTunes? Czy to nei ma zadnego wplywu?
Any ideas? :)

#415 helluk

helluk
  • 166 postów

Napisano 23 czerwca 2010 - 22:54

Witam, u mnie w 3GS po JB tez wszystko gra tylko brak ustawien MMS i internetu. Tak to wyglada:
Dołączona grafika
Moze zrobilem blad ze po wgraniu wrzucilem restore z iTunes? Czy to nei ma zadnego wplywu?
Any ideas? :)

zrobiles chyba blad:) ktos cos wczesniej mowul na ten temat tak mi sie wydaje:) przynajmniej

#416 abbath

abbath
  • 29 postów

Napisano 23 czerwca 2010 - 23:19

Jeżeli chodzi o MMS'y to trzeba wejść w ustawienia->ogólne->sieć->cellular network i ustawić wszystko. Wtedy opcja MMS'ów się uaktywnia. Ja już wysłałem swojego pierwszego mms z iphona :)

Ja pisałem wcześniej o mms'ach

#417 jointcio

jointcio
  • 36 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 23 czerwca 2010 - 23:27

+ w zdjęciach jest możliwość przeglądania w widoku mapy...pinezki pokazują gdzie i ile się fotek zrobiło...

dalej nie udało mi się odpalić modemu...czy zdjęcie simlocka uaktywni tą opcję? (mam Orange)...uaktualniałem przez restore i zakładałem nowy profil...

http://www.kaisblog....e-tethering-313 - pomogło:)

#418 dbcooper

dbcooper
  • 8 postów

Napisano 24 czerwca 2010 - 01:19

Ja pisałem wcześniej o mms'ach

No wlasnie tylko ja tych opcji po prostu nie mam...
Wie ktos o co kaman? Czy robic jeszcze raz JB ?

#419 owczarnia

owczarnia
  • 270 postów
  • SkądGdynia

Napisano 24 czerwca 2010 - 02:08

Czytalem dzisiaj rano na jakiejs stronce o iPhone, zeby nie instalowac wczorajszego uaktualnienia Winterboard z Cydii poniewaz wystepuja w nim rozne bugi. Zalecano poczekac na kolejny update.

Teraz za to wyświetla się jakaś masakra i w ogóle nie chce tego instalować, tylko daje komunikat "The requested modifications cannot be applied due to required dependencies or conflicts that cannot be automatically fixed". Czy ktoś jeszcze zauważył podobny problem?

#420 eMCe

eMCe
  • 383 postów
  • SkądToruń

Napisano 24 czerwca 2010 - 11:17

Panie i Panowie!!! Nie roncie juz wiecej lez bo kaczmi tu jest!!!!!!!!! :D
Dla tych ktorym internet nie dziala po przejsciu na 4.0 -
Nie dzia

zrobcie tak jak w artykule i jest git!!!!!!!!!!!!!

Gdy klikam download wyskakuje mi, że Safari nie może zainstalować profilu, gdyż wystąpił nieznany błąd. Jakiś pomysł?

#421 extor

extor
  • 318 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 24 czerwca 2010 - 12:27

Może ktoś podesłać link do iOS 4 Final gdyż mam GM a potrzebuje zrobic JB przez redsn0w 0.9.5-4 zeby dzialal mi iBooks. Chodzi mi o wersje dla iPhone 3G

#422 Liberty

Liberty
  • 804 postów
  • Skądjesteś mała ?

Napisano 24 czerwca 2010 - 12:38

Z oficjalnej strony Apple:
http://appldnld.appl...93_Restore.ipsw

#423 jointcio

jointcio
  • 36 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 24 czerwca 2010 - 13:33

Gdy klikam download wyskakuje mi, że Safari nie może zainstalować profilu, gdyż wystąpił nieznany błąd. Jakiś pomysł?

jak masz tę opcję dostępną w ustawieniach>>sieć to wpisz ręcznie...ustawienia...a jak nie to pewnie restore(przepis w linku podanym przeze mnie)
>> najpierw synchro ustawień
>>potem restore ios4
>>jak się tel aktywuje nie zakładasz nowego, ani nie przywracasz profilu...
>>tylko wchodzisz w ustawienia...zmieniasz co trzeba i wtedy
>>synchronizujesz profil...

...mniej więcej chyba coś takiego...

#424 mariof

mariof
  • 55 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 24 czerwca 2010 - 13:41

Wlasnie zaskoczyla mnie fajna opcja w iOS 4, z racji tego ze mam iPhone 3G (tylko) nie mialem wczesniej multitasking'u ale jailbreak mmial mozliwosc aktywacji tego i gdy nacisniemy 2x home button tam gdzie sa ikonki na dole to gdy przesuniem palcem w prawo to pojawia nam sie opcja zablokowania orientacji ekranu! naraszczecie mozna pisac smsy lezac :)

#425 yahuto

yahuto
  • 323 postów
  • SkądŁódź

Napisano 24 czerwca 2010 - 14:19

powrot na 3.1.2 ... czuje ze iPhone zyje

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych