Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad a obróbka zdjęć

• Zamknięty Temat jest zamknięty
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Wines

Wines
  • 110 postów

Napisano 20 czerwca 2010 - 20:11

Witam Czy na iPadzie da sie obrabiać zdjęcia... nie mówie tutaj o jakiś super wielkich rozdzielczościach ale o maksymalnie 2500x1800 Czy sa w appstore aplikacje przeznaczone do takiej obróbki ? I jeszcze jedno pytanie z innej pułki : Czy w iMovie można tworzyć pokazy slajdów ? z przejściami itd... podstawowy retusz nie znam umiejętności tego urządzenia a myślę nad zakupem go głównie do edycji zdjęć z góry dzięki za pomoc

#2 Paweł Hać

Paweł Hać

iMagazine.pl Team

• 3 177 postów

Napisano 20 czerwca 2010 - 20:24

Co do obróbki grafiki to nie spodziewaj się cudów - żadna aplikacja z App Store nie zastąpi programów pokroju Photoshopa. Ale podstawowy retusz owszem, da się zrobić, choćby na mobilnej wersji PS.

Bardzo ciekawym i zaawansowanym programem jest też Autodesk Sketchbook Pro, chociaż to bardziej aplikacja do rysowania. Tutaj masz mały pokaz jego możliwości: klik!

Zakup iPada z myślą o obróbce zdjęć mija się według mnie z celem - to samo zrobisz szybciej i wygodniej na dowolnym komputerze.

#3 Wines

Wines
  • 110 postów

Napisano 20 czerwca 2010 - 20:59

Mowiąc o delikatnej podstawowej obróbce dosłownie taką mam na mysli ale chodzi mi głównie o tworzenie pokazów slajdów. np. z wyjazdu gdzieś z przejściami opisami muzyka coś tego typu

#4 Turbo

Turbo
  • 526 postów

Napisano 20 czerwca 2010 - 21:45

Mobilna wersja aplikacji Keynote :)
Zapraszam do zapoznania się z nią:
Apple (Polska) - iPad - Nie musisz mie

Polecam również zajrzenie na youtube.

#5 Wines

Wines
  • 110 postów

Napisano 21 czerwca 2010 - 07:50

O dokładnie o to mi chodziło xD Dzięki wielkie temat do zamknięcia

#6 deusz

deusz
  • 174 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 10 sierpnia 2010 - 08:28

Gdyby jednak ktos chcial dobry program do obrobki zdjec na iPad to serdecznie polecam Photogene. Bardzo intuicyjny interfejs i latwosc obslugi, a i zdjecia moze zachowac w oryginalnej wielkosci (co dla wielu ma ogromne znaczenie). Z reszta jest jeszcze kilka dobrych programow, wystarczy troche zerknac w App Store I popatrzec na komentarze pod aplikacjami.

#7 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 października 2011 - 19:55

Witam! Wiecie moze, jakim programem mozna zmieniac rozdzielczosc, rozmiar zdjec, obrazkow na iPadzie?

#8 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 26 października 2011 - 21:08

Zgodnie z regulaminem, nie odświeżamy wątków starszych niż 6 miesięcy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych