Witam
Czy na iPadzie da sie obrabiać zdjęcia... nie mówie tutaj o jakiś super wielkich rozdzielczościach ale o maksymalnie 2500x1800
Czy sa w appstore aplikacje przeznaczone do takiej obróbki ?
I jeszcze jedno pytanie z innej pułki :
Czy w iMovie można tworzyć pokazy slajdów ? z przejściami itd... podstawowy retusz
nie znam umiejętności tego urządzenia a myślę nad zakupem go głównie do edycji zdjęć
z góry dzięki za pomoc

iPad a obróbka zdjęć
Rozpoczęty przez
Wines
, 20 cze 2010 20:11
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 20 czerwca 2010 - 20:11
Napisano 20 czerwca 2010 - 20:24
Co do obróbki grafiki to nie spodziewaj się cudów - żadna aplikacja z App Store nie zastąpi programów pokroju Photoshopa. Ale podstawowy retusz owszem, da się zrobić, choćby na mobilnej wersji PS.
Bardzo ciekawym i zaawansowanym programem jest też Autodesk Sketchbook Pro, chociaż to bardziej aplikacja do rysowania. Tutaj masz mały pokaz jego możliwości: klik!
Zakup iPada z myślą o obróbce zdjęć mija się według mnie z celem - to samo zrobisz szybciej i wygodniej na dowolnym komputerze.
Bardzo ciekawym i zaawansowanym programem jest też Autodesk Sketchbook Pro, chociaż to bardziej aplikacja do rysowania. Tutaj masz mały pokaz jego możliwości: klik!
Zakup iPada z myślą o obróbce zdjęć mija się według mnie z celem - to samo zrobisz szybciej i wygodniej na dowolnym komputerze.
Napisano 20 czerwca 2010 - 20:59
Mowiąc o delikatnej podstawowej obróbce dosłownie taką mam na mysli ale chodzi mi głównie o tworzenie pokazów slajdów.
np. z wyjazdu gdzieś z przejściami opisami muzyka coś tego typu
Napisano 20 czerwca 2010 - 21:45
Mobilna wersja aplikacji Keynote 
Zapraszam do zapoznania się z nią:
Apple (Polska) - iPad - Nie musisz mie
Polecam również zajrzenie na youtube.

Zapraszam do zapoznania się z nią:
Apple (Polska) - iPad - Nie musisz mie
Polecam również zajrzenie na youtube.
Napisano 21 czerwca 2010 - 07:50
O dokładnie o to mi chodziło xD
Dzięki wielkie temat do zamknięcia
Napisano 10 sierpnia 2010 - 08:28
Gdyby jednak ktos chcial dobry program do obrobki zdjec na iPad to serdecznie polecam Photogene. Bardzo intuicyjny interfejs i latwosc obslugi, a i zdjecia moze zachowac w oryginalnej wielkosci (co dla wielu ma ogromne znaczenie).
Z reszta jest jeszcze kilka dobrych programow, wystarczy troche zerknac w App Store I popatrzec na komentarze pod aplikacjami.
Napisano 26 października 2011 - 19:55
Witam! Wiecie moze, jakim programem mozna zmieniac rozdzielczosc, rozmiar zdjec, obrazkow na iPadzie?
Napisano 26 października 2011 - 21:08
Zgodnie z regulaminem, nie odświeżamy wątków starszych niż 6 miesięcy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych