Witam,
zdalny pulpit mac osx czyli po VNC, działa po internecie bardzo wolno wręcz fatalnie. W przypadku windows jego wbudowany Remote Desktop Protocol (mstsc.exe) jest bardzo szybki. I tak samo jest z wersja microsoftowego RDP na osx, połączenie z MAC OSX na Windows jest świetne. Niestety w drugą strone po VNC to porażka nawet po sieci lan.
Czy znacie jakieś szybsze rozwiązanie dla zdelnego pulpitu dla mac osx dla połączenia Z windows na osx ?.
Dzięki !

Zdalny pulpit coś szybszego of VNC ?
Rozpoczęty przez
berko
, 17 cze 2010 15:37
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 17 czerwca 2010 - 15:37
Napisano 17 czerwca 2010 - 15:42
To nie odpowiedź na pytanie, ale jest jeszcze fajne narzędzie MAC=>PC (RDP) CoRD: Remote Desktop for Mac OS X, może komuś się przyda.
Napisano 17 czerwca 2010 - 15:48
Znalazłem coś takiego na sieci jak Vine Server for OS X, podobno dobre, jak przetestuje dam znać. Ale jeśli macie coś lepszego piszcie.
Napisano 17 czerwca 2010 - 16:00
A TeamViewer? Nie wiem w sumie, który jest szybszy, jakoś nigdy mi prędkość za bardzo nie przeszkadzała, może dlatego że się łączę przez skrętkę prawie zawsze

Napisano 17 czerwca 2010 - 16:26
Apple Remote Desktop. Działa znacznie wydajniej niż VNC wbudowane w system.
Pozdrawiam,
Damian
Napisano 17 czerwca 2010 - 17:22
Apple Remote Desktop. Działa znacznie wydajniej niż VNC wbudowane w system.
Pozdrawiam,
Damian
okey ale zdaje się to jest client a nie server vnc do tego jest to client tylko na mac ?.
Napisano 17 czerwca 2010 - 17:45
LogMeIn - działa przez przeglądarkę. Na kliencie instaluje "serwis", masz stronę na której masz dostęp do wszystkich klientów.
W wersji bezpłatnej brak urozmaiceń, ale działa bez problemów. Z Win > Mac, Mac > Win, nie istotna w zasadzie przeglądarka, działa również przy wolnym łączu ponieważ łącząc się do klienta możesz ustawić 4 opcje szybkości.
https://secure.logmein.com/
W wersji bezpłatnej brak urozmaiceń, ale działa bez problemów. Z Win > Mac, Mac > Win, nie istotna w zasadzie przeglądarka, działa również przy wolnym łączu ponieważ łącząc się do klienta możesz ustawić 4 opcje szybkości.
https://secure.logmein.com/
Napisano 12 sierpnia 2011 - 12:02
logemin.com dziala bez problemu
dziwi mnie jedna sprawa czemu producenci tak komplikuja sprawy ze zwykly laik nie jest w stanie wlaczyc pulpitu zdalnego. a program z podanej strony zrobil to w 5 minut
dziekuje za pomoc i pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych