Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zdalny pulpit coś szybszego of VNC ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 berko

berko
  • 1 285 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 15:37

Witam, zdalny pulpit mac osx czyli po VNC, działa po internecie bardzo wolno wręcz fatalnie. W przypadku windows jego wbudowany Remote Desktop Protocol (mstsc.exe) jest bardzo szybki. I tak samo jest z wersja microsoftowego RDP na osx, połączenie z MAC OSX na Windows jest świetne. Niestety w drugą strone po VNC to porażka nawet po sieci lan. Czy znacie jakieś szybsze rozwiązanie dla zdelnego pulpitu dla mac osx dla połączenia Z windows na osx ?. Dzięki !

#2 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 15:42

To nie odpowiedź na pytanie, ale jest jeszcze fajne narzędzie MAC=>PC (RDP) CoRD: Remote Desktop for Mac OS X, może komuś się przyda.

#3 berko

berko
  • 1 285 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 15:48

Znalazłem coś takiego na sieci jak Vine Server for OS X, podobno dobre, jak przetestuje dam znać. Ale jeśli macie coś lepszego piszcie.

#4 Laupheer

Laupheer
  • 1 034 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 17 czerwca 2010 - 16:00

A TeamViewer? Nie wiem w sumie, który jest szybszy, jakoś nigdy mi prędkość za bardzo nie przeszkadzała, może dlatego że się łączę przez skrętkę prawie zawsze ;)

#5 damjanek

damjanek
  • 196 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 17 czerwca 2010 - 16:26

Apple Remote Desktop. Działa znacznie wydajniej niż VNC wbudowane w system. Pozdrawiam, Damian

#6 berko

berko
  • 1 285 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 17:22

Apple Remote Desktop. Działa znacznie wydajniej niż VNC wbudowane w system.

Pozdrawiam,
Damian

okey ale zdaje się to jest client a nie server vnc do tego jest to client tylko na mac ?.

#7 Mr D

Mr D
  • 85 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 17:45

LogMeIn - działa przez przeglądarkę. Na kliencie instaluje "serwis", masz stronę na której masz dostęp do wszystkich klientów.
W wersji bezpłatnej brak urozmaiceń, ale działa bez problemów. Z Win > Mac, Mac > Win, nie istotna w zasadzie przeglądarka, działa również przy wolnym łączu ponieważ łącząc się do klienta możesz ustawić 4 opcje szybkości.
https://secure.logmein.com/

#8 bronek22

bronek22
  • 61 postów

Napisano 12 sierpnia 2011 - 12:02

logemin.com dziala bez problemu dziwi mnie jedna sprawa czemu producenci tak komplikuja sprawy ze zwykly laik nie jest w stanie wlaczyc pulpitu zdalnego. a program z podanej strony zrobil to w 5 minut dziekuje za pomoc i pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych