Transmission - klient torrenta na mac os
Napisano 17 czerwca 2010 - 11:27
Strona programu Transmission
Obecna wersja to 2
Szukam osób które podjęłyby się wspolnie do tłumaczenia najnowszej wersji. Wersje na linuxa są w jezyku polskim, widać są chetni do tworzenia, zaś na mac nie ma.
Localizing Transmission https://trac.transmi...iki/Translating
W załączniku zrzut ekranu z polskiej wersji na mac os
Napisano 17 czerwca 2010 - 11:40
Napisano 17 czerwca 2010 - 22:39
Napisano 17 czerwca 2010 - 23:05
Ja nawet chętnie bym pomógł, ale problem w tym, że przeczytałem o wymogach:
The Apple developer tools (available for download with a free account from Apple)
Nigdy nie miałem z tym styczności. Ogólnie trochę wieje dla mnie czarną magią nawet jeżeli chodzi o instrukcje. No ale kandydaturę swoją zgłaszam, może w czymś się przydam.
Xcode
Z Wikipedii, wolnej encyklopedii
XCode jest zintegrowanym środowiskiem programistycznym (IDE) firmy Apple Inc., służącym do tworzenia aplikacji i innego oprogramowania na system Mac OS X. Pozwala programować we wszystkich głównych warstwach programistycznych Mac OS X takich jak Carbon, Cocoa i Java. Umożliwia edytowanie projektu, wyszukiwanie i nawigację, edycję plików, budowanie projektu i debugowanie wszystkich typów projektów programistycznych Mac OS X, włączając w to aplikacje, narzędzia, schematy, biblioteki, pakiety pluginowe, rozszerzenia jądra i sterowniki urządzeń.
Dostępny jest darmowo razem z systemem Mac OS X. Obecny jest w systemie od wersji 10.3 i zastąpił on stosowany w poprzednich wersjach systemu ProjectBuilder odziedziczony z systemu NeXTStep. XCode może kompilować kody źródłowe języków: C, C++, Objective C++, Java i Objective C, w różnych modelach programowania, takich jak Cocoa, Carbon i Java. Dostępne są otwartoźródłowe rozszerzenia GNU Pascal, Free Pascal i Ada. Wbudowana jest w nim jest także możliwość dystrybucji procesu budowania kodu poprzez sieć lokalną na sąsiednie komputery. W wersji 2.1 umożliwia budowanie aplikacji Mac OS X działających na procesorach o architekturze tak PowerPC jak i Intel x86. Zawiera w sobie m. in. kompilator GCC.
Towarzyszy mu Interface Builder, który jest graficznym edytorem do projektowania komponentów interfejsu użytkownika (zarówno dla aplikacji Carbon jak i Cocoa). Interface Builder umożliwia łatwiejsze tworzenie interfejsu użytkownika dla aplikacji przez możliwość używania go do zarządzania każdym aspektem tworzenia interfejsu użytkownika, odpowiadającego wyznacznikom Aqua.
XCode do pobrania za darmo tu Xcode - Developer Tools Technology Overview - Apple Developer
Ciekawe i bardzo dobre narzedzie programistyczne od apple , polecam przetestować , sam zaczynam z nim przygode i programowanie na mac os
Wiem, czy nie chodzi przypadkiem o tą samą wersję wyzej która umiesciłem ?Ktoś już kiedyś tłumaczył Transmission, chyba w 'Programy' się chwalił ze dwa miesiące temu.
Napisano 17 czerwca 2010 - 23:32
Napisano 18 czerwca 2010 - 00:17

Napisano 18 czerwca 2010 - 01:12
Napisano 18 czerwca 2010 - 05:25

Napisano 18 czerwca 2010 - 07:42
Ja korzystam z torrentów - które są darmowe i na których prawie wszystko jest, jezeli czegos nie ma to uzywam serwerów rs i hf w programie jdownloadera - do rapidshare i hotfile oraz inne serwisy tego typu na których wszystko jest , a uzywam tych serwerów za darmo (nie muszę nic płacić) , na rs wolniej zaś hf - szybko sie pobiera , ale musze przepisywac literki , dodatkowo limit - 15 minut czekania. jdownloader mam czasły czas uruchomionego w tle podczas gdy komuter jest włączony, tak wiec zawsze mi sie coś pobierze i mam co z przegladać, aż nie mam czasu tego wszytkiego ogarnać co pobrałem.kto z was jeszcze korzysta z torrentow ? ja polecam jdownloader i konto na rapidshare
Napisano 18 czerwca 2010 - 07:49
Napisano 18 czerwca 2010 - 12:15

Napisano 18 czerwca 2010 - 13:37
Napisano 19 czerwca 2010 - 22:11
iPhone czy iTunes - z tego co pamietam "i" pochodnie nie od "ja" tylko od "i"nternetowy...
Ale 'ja' jest bardziej szydercze ;-)
Torrenty duzo lepsze i duzo wygodniejsze od rapidow. Mam konta na prywatnych trackerach, predkosc i jakosc plikow - najlepsza. A do tego jest wszystko
++
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych