Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

POMOCY - Zawiesił mi się iphon 3G

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 januszju

januszju
  • 54 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 20:11

Zawiesił mi się iphon 3G , cały czas jest tylko logo apple (jabluszko na czarnym ekranie na jabłuszku czasami zakręci się kółeczko )Dodam że robiłem restore oraz DFU,jak na razie bez efektu. Logo apple ginie w momencie gdy rozładuje się bateria , po podłączeniu do ładowarki wszystko wraca do początku czyli do logo apple , dodam że nie można włączyć ani wyłączyć telefonu. proszę o pomoc co mam zrobić żeby uruchomić telefon .

#2 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 16 czerwca 2010 - 21:03

Najpierw to: Og
Pewnie nie zauważyłeś dużego czerwonego napisu na środku strony?

Potem podaj jak najwięcej szczegółów dotyczących tego telefonu, czy jest JB, ewentualne progsy z Cydii ostatnio instalowane etc... my wróżki nie jesteśmy.

#3 januszju

januszju
  • 54 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 06:18

Jest to iphon 3G .JB. Od pewnego czasu nic nie instalowałem z cydi . Telefon zawiesił mi się podczas rozmowy .Tak jak wcześniej pisałem restore ale nic się nie zmienia , jabłuszko jak świeciło tak świeci a ituns nie widzi iphona.

#4 EmotiCon

EmotiCon
  • 355 postów
  • Skądmam wziąć kasę na iPad'a?

Napisano 17 czerwca 2010 - 14:44

Przepraszam bardzo, ale nie znam słów "iphon" ani "ituns". Wiesz, jest "iPhone" i "iTunes".

#5 kisiel5577

kisiel5577
  • 81 postów
  • SkądKościan, PL

Napisano 17 czerwca 2010 - 14:53

A czy po restore zrobiłeś przywracanie kopii zapasowej? Jak tak, to nie przywracaj :)

#6 januszju

januszju
  • 54 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 15:52

W tym problem że nie mogę zrobić restore bo iphon nie reaguje . Cały czas wyświetlane jest logo apple , nie mogę wyłączyć ani włączyć telefonu . Robię wszystko zgodnie z instrukcją jak zrobić restore , czyli trzymam przycisk power przez 3 sekundy potem naciskam home i tak przez 10 sekund , następnie puszczam power i przez kolejne 20-30 sekund trzymam tylko home. Telefon nie reaguje na te komendy , cały czas wyświetla się logo apple na czarnym ekranie , dodam że to logo gaśnie co jakie 40-50 sekund i zaraz pokazuje się ponownie. ITUNES nie widzi IPHONA dla tego nie mogę przywrócić kopi zapasowe. Co mam zrobić żeby wszystko wróciło do normy proszę o pomoc .

#7 knodr

knodr
  • 529 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 czerwca 2010 - 17:19

Ja resetuje telefon trzymając razem Home i Power

#8 metalic69

metalic69
  • 522 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 18:27

telefon w DFU świeci ekranem ale ciemnym. Wrzuć go w DFU i nie ma bata że nie da się,

#9 januszju

januszju
  • 54 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 20:20

Tak jak pisałem nie mogę nic zrobić bo iphon nie reaguje na komendy . Cały czas świeci się logo apple(jabłuszko) Za cholerę tego nie mogę wyłączyć . Trzymam przyciski power + home , potem sam home i żadnej reakcji . Czarny ekran robi sie czarny tylko gdy się rozładuje bateria , po naładowaniu od razu pokazuje się jabłuszko , którego w żaden sposób nie można sie pozbyć .

#10 koki14

koki14
  • 23 postów

Napisano 18 czerwca 2010 - 01:56

Wyłącz telefon naciśnij guzik home i podłącz kabel nie puszczając guzika home tym sposobem wejdziesz w tryb awaryjny i na ekranie zobaczysz kabel z ikonka iTunes jeżeli miałeś soft 3.1.2 nie klikaj po prostu restore bo wgra ci się 3.1.3 i masz sim locka ponownie chyba ze to ci nie przeszkadza jeżeli nie chcesz mieć sim-locka ściągnij oprogramowanie 3.1.2 do iPhone 3G i po włączeniu trybu awaryjnego przed kliknięciem restore naciśnij i przytrzymaj ''shift'' i wtedy kliknij restore wyświetli ci się okienko w którym musisz wskazać miejsce znajdowania się wcześniej ściągniętego oprogramowania i tylko czekać aż wgra się ponownie . Gdy świeci się jabłuszko lub masz czarny ekran wystarczy ze wciśniesz przyciski home i power razem przez bodajże 8 sekund i Iphone się wyłączy

#11 januszju

januszju
  • 54 postów

Napisano 18 czerwca 2010 - 06:46

Właśnie w tym problem że nie mogę wyłączyć tego iphon , cały czas na ekranie jest tylko logo apple(jabluszko)na którego tle próbuje sie kręcić się kułeczko i co jaki czas to logo gaśnie żeby za 1 sekunde pokazać ponownie . Wszystko ginie z ekranu jak rozładuję się bateria. Po ponownym naładowaniu baterii wszystko wraca ponownie czyli pokazuje się ponownie jabłuszko . Dodam jeszcze raz że iphon nie reaguje na komendy DFI i restore . Czy ktoś miał podobną sytuacje albo wie co z tym zrobić . Proszę o pomoc bo już nie wiem co z tym robić.

#12 koki14

koki14
  • 23 postów

Napisano 18 czerwca 2010 - 16:49

Jeżeli kombinacja guzików nie działa zostaje ci rozkręcenie telefonu i odgięcie płyty od styków baterii żeby się wyłączył niestety będziesz musiał przy tym zerwać plombę po złożeniu iPhone będzie wyłączony reszta jak mówiłem wciskasz guzik home podłączasz go i nie puszczasz guzik puki nie zobaczysz obrazka kabla z ikonka iTunes

#13 januszju

januszju
  • 54 postów

Napisano 18 czerwca 2010 - 17:23

Dzieki koki14 ! Mam do ciebie prozbe czy możesz podać namiarki jak odłączyć tą baterie.

#14 Andreas1000

Andreas1000
  • 295 postów
  • SkądGliwice

Napisano 18 czerwca 2010 - 17:38

Przepraszam bardzo, ale nie znam słów "iphon" ani "ituns". Wiesz, jest "iPhone" i "iTunes".

Czepiasz się, każdy wie o co mu chodzi...

#15 koki14

koki14
  • 23 postów

Napisano 18 czerwca 2010 - 22:48

Zdejmujesz całą górna cześć czyli dotyk z wyświetlaczem itd uważaj rozbierając go na tasiemki łatwo je uszkodzić. Po zdjęciu zobaczysz płytę główna i inne podzespoły w prawym dolnym rogu są 2 śrubki kolo siebie z tego jedna zaklejona nalepką (plombą ) odkręcasz te 2 śrubki i lekko wyginasz płytę gówna do góry nie za mocno ani nie za słabo przykręcasz 2 śrubki zakładasz górna obudowę wciskasz guzik home podłączasz kabel i resztę wiesz. Co od wygięcia płyty jeżeli zrobisz to z wyczuciem nie ma prawa się nic stać jeżeli boisz się o to zerwiesz ścieżki odkręć jeszcze śrubki z lewej strony na dole i te po środku płyty wtedy bez problemowo płyta odejdzie i zrobi się reset telefonu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych