Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Logi Systemowe iPhone, Historia Telefonu ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 DanielAdach

DanielAdach
  • 39 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 10:43

Witam, Zauważyłem, ze mam "troszeczkę" zbyt wysokie saldo na swoim koncie. Mianowicie - 1356 zł naliczone za pobranie 525 MB. Nie wiem co musiałbym ściągnąć, żeby mi tyle naliczyło. Dlatego chciałbym się dowiedzieć czy można w jakiś sposób sprawdzić logi iPhone, co dokładnie było na nim robione o danej godzinie, czy pobrał dane, czy nie. Najbardziej zależy mi na połączeniu internetowym. Odraz wyprzedzę niektórych i powiem, ze biling z sieci mnie nie interesuje. Kilka danych: iPhone 3G [3.1.2] Sieć Orange z pakietem Pantera iPhone ( dostępne 1GB, lecz tym się nie sugerować) Jailbreak - Blackra1n Pozdrawiam Daniel Adach

#2 Alex007

Alex007
  • 820 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 11:27

Paczki są naliczane np. po 100kb więc iphone mógł ściągnąć po 1 kb z każdej paczki i wyszło 1526 zł
Przy cenie danych np. po 20 groszy wqyszła tak astronomiczna kwota.
Nie da się sprawdzić. Możliwe że nawiązywał sesje ze stroną pozostawioną na karcie w safari.
Iphone nie kończy sesji internetowych po uśpieniu.
http://myapple.pl/ip...k-wylaczyc.html
http://myapple.pl/ip...ylam-smsow.html
http://myapple.pl/ip...-pieniadze.html

#3 DanielAdach

DanielAdach
  • 39 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 11:42

Wszystko byłoby dobrze, tylko sprawdzilem biling online i jest tam operacja: 2010.06.14 23:29 525150,00 kB Internet i OW 1356,62 Dlatego wyglada, to na pobranie jednorazowe. Nie da sie sprawdzic Logów w iphonie, tak jak to ma miejsce w np. Windowsie ? Nie ma zadnej historiI? Chcialbym sie chociaż dowiedzieć z jakim serwerem zostalo nawiązane połaczanie, cokolwiek.

#4 Alex007

Alex007
  • 820 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 11:48

Telefon mam w erze więc ci nie pomogę. W erze nie ma możliwości. Może któryś domownikbawił się iphonem? Dzieci?

#5 DanielAdach

DanielAdach
  • 39 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 12:09

Mieszkam sam z Żona, ktorej obecnie nie ma, wiec jest to kompletnie niemozliwe. Stawka za 100kb wynosi 50gr. Wiec za pobranie 525 MB powieniem zaplacic ok. 2652 zł a nie 1356 zł..

#6 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 16 czerwca 2010 - 13:22

Wygląda na działanie jakiegoś trojana, ale raczej ciężko by było coś takiego na ten system w iphonie napisać. Jak co to wejdź z poziomu iphona poprzez wi-fi na iphonenodata.com i wtedy zablokujesz przesyłanie danych przez EDGE, zostanie ci wtedy wi-fi.

#7 DanielAdach

DanielAdach
  • 39 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 14:32

Juz nie wiem co to moze być. Nawet z poziomu iPhonea gdy probuje sciagnać z AppStore czy iTunes plik który ma wiecej niż 10 MB pokzauje sie okno z informacja zebym podłaczył iPhonea do komputera. Tak jest tez napisane na stronie producenta. Przez 3G mozna pobierac pliki o wadze 10mb nie wiecej.

#8 pio11

pio11
  • 1 700 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 14:50

Masz włączone push? Push utrzymuje ciągłe połączenie z serwerem i go nie zrywa(chyba) wtedy paczka danych jest wpisana jako jeden pakiet.

#9 DanielAdach

DanielAdach
  • 39 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 14:57

Juz sie patrzyłem i push rzeczywiście utrzymuje cały czas połączenie, ale jesli jest jakis odstęp w pobieraniu danych to na bilingu wyswietla sie to oddzielnie. Mam po 100, 500 kb, wiec to nie to. Poza tym nie mam aplikacji ktora pobralaby 500 mb. Chyba, ze fragger czy targettap pobiera tyle. Telefon jest 3 dni po restore i mam tylko dwie aplikacje.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych