Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[nie dziala] Macromedia Flash Player

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 AppleFAN

AppleFAN
  • 371 postów
  • SkądKielce

Napisano 17 stycznia 2007 - 11:58

O Flash Playerze bylo duzo na forum ale nie znalazlem odpowiedzi na moj poroblem. Zainstalowalem Macromedia Flash Player ale nie dziala...Strony www ktore go potrezbuja nadal wolaja o instalacje. Co zrobilem zle? ..bo sama instalacja banalnie prosta wiec nie sadze zeby tam byl blad.

#2 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów
  • SkądOstrów Wielkopolski

Napisano 08 marca 2007 - 17:34

A mi dla odmiany przestalo odtwarzac dzwiek we flashu, np na youtube. Przeinstalowalem Flash Playera, naprawilem przywileje i nic. Nie dziala pod Safari i pod Firefoxem. Na innym koncie to samo. Jakies pomysly? :) Edit: Odpalenie GB rozwiazalo problem. Nic z tego nie rozumiem, ale wazne, ze dziala :)

#3 koolavy

koolavy
  • 628 postów
  • SkądKrosno, Poland

Napisano 08 marca 2007 - 18:49

A mi dla odmiany przestalo odtwarzac dzwiek we flashu, np na youtube. Przeinstalowalem Flash Playera, naprawilem przywileje i nic. Nie dziala pod Safari i pod Firefoxem. Na innym koncie to samo. Jakies pomysly? :)

Edit:
Odpalenie GB rozwiazalo problem. Nic z tego nie rozumiem, ale wazne, ze dziala :)

Applications -> Utilities -> Audio Midi Setup -> Audio Devices i ustaw Format w Audio Output na 44100Hz ;) niektóre programy zmieniają to ustawienie i wtedy dźwięku brak ;)

---- Dodano 08-03-2007 o godzinie 18:50 ----

O Flash Playerze bylo duzo na forum ale nie znalazlem odpowiedzi na moj poroblem.
Zainstalowalem Macromedia Flash Player ale nie dziala...Strony www ktore go potrezbuja nadal wolaja o instalacje. Co zrobilem zle? ..bo sama instalacja banalnie prosta wiec nie sadze zeby tam byl blad.

Sprawdź czy Shockwave Flash jest na liście zainstalowanych pluginów w Safari (Help/Installed Plug-ins)

---- Dodano 08-03-2007 o godzinie 18:51 ----
Tutaj również możesz sprawdzić zainstalowaną wersję plugina.
  • DoMiNiQuE lubi to

#4 KJoanna

KJoanna
  • 298 postów
  • SkądGalway

Napisano 23 kwietnia 2007 - 00:18

Zainstalowalem Macromedia Flash Player ale nie dziala...Strony www ktore go potrezbuja nadal wolaja o instalacje. Co zrobilem zle? ..bo sama instalacja banalnie prosta wiec nie sadze zeby tam byl blad.

Mam ten sam problem:(
Wersja flash playera nr 9.
Safari 2.0.4

pzdr

#5 szczesiek

szczesiek
  • 10 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 17 stycznia 2008 - 21:40

Mam podobny problem,większość stron we flashu działa,ale za żadne skarby nie mogę odpalić strony [url]www.zubrowka.pl[/url] jest zrobiona we flashu i nie mogę jej uruchomić.plugin-y flash-a mam i shockwav-a też:-(

#6 koolavy

koolavy
  • 628 postów
  • SkądKrosno, Poland

Napisano 17 stycznia 2008 - 21:52

Mam podobny problem,większość stron we flashu działa,ale za żadne skarby nie mogę odpalić strony www.zubrowka.pl jest zrobiona we flashu i nie mogę jej uruchomić.plugin-y flash-a mam i shockwav-a też:-(

Skopany skrypt wykrywający wersję Flash'a na komputerze?

#7 Gregory

Gregory

• 2 734 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 17 stycznia 2008 - 21:52

Mam podobny problem,większość stron we flashu działa,ale za żadne skarby nie mogę odpalić strony www.zubrowka.pl jest zrobiona we flashu i nie mogę jej uruchomić.plugin-y flash-a mam i shockwav-a też:-(

Nie wymagaj za wiele od twórców skryptu wykrywającego Flasha z tej strony...
Wejdź na www.zubrowka.pl/index.swf - ale musisz skopiować ten link
i wkleić go ręcznie w pasku adresu
, ponieważ działające od niedawna przekierowanie
na MyApple kastruje podany link, obcinając końcowe „index.swf”. No cóż.

O, spóźniłem się, tłumacząc, że skopany system przekierowania na MyApple
wymaga ręcznego skopiowania i wklejenia adresu, inaczej nie zadziała ;)

#8 szczesiek

szczesiek
  • 10 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 23 stycznia 2008 - 17:37

Dzięki za rozwiązanie problemu...strona działa poprawnie,od razu nasuwa mi sie kolejne pytanie,czy w podobnych przypadkach wystarczy do adresu dodać /index.swf???i wszystko będzie chodzić???

#9 koolavy

koolavy
  • 628 postów
  • SkądKrosno, Poland

Napisano 23 stycznia 2008 - 17:50

Musisz podejrzeć źródło strony, w którym znajdziesz nazwę pliku z filmem "nazwa.swf".

#10 Wartal

Wartal
  • 154 postów
  • SkądŁodz /Dublin

Napisano 26 lutego 2008 - 19:55

gdzie w instalerze moge znalesc flash playera?? zeby zainstalowac na iP

#11 apokryf

apokryf
  • 116 postów

Napisano 07 maja 2008 - 20:08

Ja mam następujący problem. Chcę przejrzeć filmik np. na tvn24.pl dowolny. Oczywiście wgrywa mi się do końca, a gdy chcę uruchomić aby obejrzeć to nie może ruszyć zarywa przy włączeniu play i koniec dalej nie idzie. Odinstalowałem flasha i zainstalowałem ponownie flash player 9. i dalej to samo (w safari i firefoxie) Jak to naprawić??

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych