Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

GPS źle pokazuje

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 sosnab

sosnab
  • 47 postów

Napisano 13 czerwca 2010 - 21:49

Witam, dziś zauważyłem że GPS w moim iP 3G źle pokazuje lokalizacja. Telefon po JB. To może być wina google map? Dodam że właczam mapy z Wifi ponieważ EDGE mam wyłaczone w bossprefs. Jak to naprawic?

#2 Aldo

Aldo
  • 151 postów

Napisano 14 czerwca 2010 - 01:26

Spróbuj: 1. wyjść na dwór. może po prostu jesteś w budynku i trudno iP'owi złapać teć sygnał…? 2. poczekaj trochę czasu. Najdłużej czekałem 10 minut na złapanie sygnału na iP :D Pamiętaj iP najpierw się łączy poprzez a-gps, dopiero później łapie sygnał gps. Jeżeli dobrze zrozumiałem, to chyba to jest właśnie odpowiedź na to czemu iP źle pokazuje lokalizacje.

#3 sosnab

sosnab
  • 47 postów

Napisano 14 czerwca 2010 - 05:35

Ja łapie przez wifi, na dworze nie bede miał sygnały wifi. Jaki jest koszt gpsa w ip ?

#4 Aldo

Aldo
  • 151 postów

Napisano 14 czerwca 2010 - 06:17

GPS jest za darmo.

#5 Andreas1000

Andreas1000
  • 295 postów
  • SkądGliwice

Napisano 14 czerwca 2010 - 07:29

Ja łapie przez wifi, na dworze nie bede miał sygnały wifi.
Jaki jest koszt gpsa w ip ?

I ty sie dziwisz dla czego ci nie lapie, Jak jestes w domu.

#6 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 14 czerwca 2010 - 08:08

Jak mozna zlapac lokalizacje przez WiFi, niech mnie ktos oswieci? Bo to chyba jakas nowa technologia jest... Telefon moze sie zlokalizowac albo przez modul GPS albo przez telefonie komorkowa, poprzez informacje wysylane przez stacje bazowe do ktorych sie loguje. A-GPS to kombinacja obu.

#7 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 14 czerwca 2010 - 08:29

Kolega ma nowoczesny sposob na korzystanie z GPS. Uzywa go w domu bo tylko tam mu mapy wyswietla :D Naprawde podziwiam Wasza pomyslowosc.

#8 Aldo

Aldo
  • 151 postów

Napisano 14 czerwca 2010 - 08:35

Jeżeli nie chcesz, żeby ci pobierało non-stop mapy, proponuję zakupić jakąś nawigację w iTunes (TomTom?), i cieszyć się mapami na iPhone'ie.

#9 kugi

kugi
  • 315 postów
  • SkądWilanów, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 14 czerwca 2010 - 08:47

a inną sprawą jest to na ile iP bez pakietu danych jest przydatnym telefonem? Sądzę, że grubo powyżej 90% mojego korzystania z telefonu wymaga internetu i nie wyobrażam sobie, że miałbl latać od hot spotu do hot spotu, żeby pobrać nowe dane.

#10 borys_wrocek

borys_wrocek
  • 84 postów

Napisano 14 czerwca 2010 - 09:38

iphone nie używa wi fi do lokalizacji tylko do pobierania map googla, lokalizacjie ustala na podstawie 1. nadajników gsm ( przybliżoną) 2. sygnału gps. Jak nie może znaleźć sygnału gps zostaje lokalizacja na podstawie sieci gsm, dlatego pokazuje złą lokalizację.

#11 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 14 czerwca 2010 - 11:26

iphone nie używa wi fi do lokalizacji tylko do pobierania map googla, lokalizacjie ustala na podstawie 1. nadajników gsm ( przybliżoną) 2. sygnału gps.
Jak nie może znaleźć sygnału gps zostaje lokalizacja na podstawie sieci gsm, dlatego pokazuje złą lokalizację.

wi-fi też używa ;)

#12 sosnab

sosnab
  • 47 postów

Napisano 14 czerwca 2010 - 14:06

to jaki program najlepiej pobrac z mapami bo dzis wyszedlem wlaczylem google map i 1zł mi ukradło za mape....wiec co polecacie?

#13 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 czerwca 2010 - 14:20

KUP PAKIET!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych