Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Program dla firmy zajmujacej sie montazem okien. Wycena okien

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 Lukasz.gmur

Lukasz.gmur
  • 1 postów
  • SkądDen Haag Nl

Napisano 09 czerwca 2010 - 21:21

Witam wszystkich,

Mam taki maly problem ze znalezieniem odpowiedniego prgramu na mojego maca. Zajmuje sie sprzedaza i montazem okien, wiec potrzebuje odpowiedni program, ktory ulatwi mi zycie, przeszukalem naprawde wiele stron i nie moge znalezć nic na maca, istnieja programy typu AutoCAD, ale on jest zbyt rozlegly, dosc trudny jak dla takiego uzytkownika jak ja. W tej chwili radze sobie tylko dlatego, ze posiadam oprogramowanie na windowsa i uzywam parallesa, lecz wolałbym miec cos pod maca. Nie musi byc to skomplikowany program, wazne by byl latwy w obsludze i pomagal w robieniu ofert dla klientow.
Z tego, co zauwazylem to chyba taki program nie istnieje. Moze w USA, ale nie wiem, nie znalazlem jak do tej pory.
Moje pytanie brzmi: czy ktos moze ma lub mial tego typu oprogramowanie? Jezeli nie, to moze ktos chcialby mi pomoc i napisac dla mnie takie oprogramowanie - oczywiscie nie za darmo. Zapomnialem dodac, co zauwazylem, wiekszosc oprogramowania tego typu bazuje na AutoCAD.

Podam kilka przykladow programow ktore istnieja na windowsa:
Winkhaus
PSF wycena okien
expressOKNO
Okna200
CADTroonKozijn (holenderski program ktory jest tylko na win, jezeli bylby na mac kupilbym go, poniewaz moja firma znajduje sie w Holandii)

Z gory dziekuje za pomoc, Lukasz

#2 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 09 czerwca 2010 - 23:43

Ale chcesz program typowo do wyceny okien (jako producent) czy tylko do wyceny montażu, gdzie okna kupujesz u producenta i to on wycenia, a Ty sam montaż. To są dwie różne rzeczy. Dodam jeszcze, że wiem co mówię bo kiedyś pracowałem w produkcji okien PCV i używaliśmy program Stolcad na Windows. Nie wiem czy o taki program Ci chodzi na Maka czy o jakiś inny. Ten stolcad jest typowo dla produkcji. Sprecyzuj może dokładnie wymagania programu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych