Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z Cydią - brak źródeł

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 kg-mvp21

kg-mvp21
  • 18 postów

Napisano 08 czerwca 2010 - 23:11

Witam,
Używając tego podręcznika [url=http://www.cydiarepo.pl/forum/viewtopic.php?f=9&t=167]iPhone-Tweak.com • Zobacz w[/url] dodałem w Cydii repo david.ashman.com/beta.
Następnie podczas dodawania tego repozytorium: david.ashman.com/apt telefon się zrestartował (pomiędzy dodawaniem paczek nie instalowałem żadnych app tak jak było w tutorialu).
Od tej pory gdy wchodzę do Cydii wyskakuje mi Dołączona grafika. Nie wyświetla mi w cydii żadnych zainstalowanych repozytoriów i paczek a co za tym idzie żadnych paczek do instalacji.
Jakieś pomysły jak to naprawić?
(Wszedłem w sources.list.d i zamieniłem plik cydia.list z usuniętymi tymi dwiema repo które dodałem ale nie pomogło).
Z góry dziękuję za pomoc.

#2 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 10 czerwca 2010 - 22:14

Nałóż ponownie JB na to co teraz masz tam ;), powinno usunąć problem i odświeżyć Cydie.

#3 kg-mvp21

kg-mvp21
  • 18 postów

Napisano 10 czerwca 2010 - 23:32

Niestety Cie posłuchałem i po ponownym nałożeniu JB na mój tel poprzez Spirit tel zatrzymał się na jabłku podczas uruchamiania ponownego (pomimo komunikatu o jb succeded). Chyba pozostaje mi restore... Znowu tyle babrania w ustawieniach :|. Dzięki za dobre chęci w każdym razie :). PS Dziwne, w ITunes wyświetla go jakby był włączony, mogę chyba wszystko obsługiwać jakby był włączony (podczas wyświetlania na nim jabłuszka)

#4 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 10 czerwca 2010 - 23:57

Czemu nie robisz JB redsn0w'em jest o wiele lepszy, bo nie trzeba doinstalowywać afc2add z Cydii itp. Jakbyś to nim zrobił to na 99% by się włączył bezproblemowo.

#5 kg-mvp21

kg-mvp21
  • 18 postów

Napisano 11 czerwca 2010 - 00:13

Hmmm, generalnie nie zwróciłem uwagi, żebym przez jb spiritem musiał coś później doinstalowywać. Spirit po prostu wydawał mi się szybszy i mniej babrania się z nim było. Takim bardziej ludzkim językiem to jaka jest różnica pomiędzy redsnowem a spiritem bo zrobiłem właśnie tym drugim ale skoro redsnow lepszy to mogę to teraz póki tel jest "czysty" odwrócić.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych