Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

TomTom Car Kit + 4G

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
39 odpowiedzi w tym temacie

#1 tomczyk85

tomczyk85
  • 46 postów

Napisano 08 czerwca 2010 - 09:47

Na dniach planuje zakup TomTom Car Kit pod 3GS, ale nurtuje mnie pytanie czy będzie on kompatybilny z iPhonem 4G. Czy znalazł gdzieś ktoś info czy młodziutki CarKit będzie miał specjalna wersję pod iPhona 4. Patrząc na wymiary i na zdjęcie powinien pasować, ale potrzebuje pewności w tym temacie.
Wymiary 3GS/4

Wysokość:
4.5 inches (115.5 mm) // 4.5 inches (115.2 mm)
Szerokość:
2.4 inches (62.1 mm) // 2.31 inches (58.6 mm)
Głębokość:
0.48 inch (12.3 mm) // 0.37 inch (9.3 mm)
Waga:
4.8 ounces (135 grams) // 4.8 ounces (137 grams)

#2 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 08 czerwca 2010 - 10:29

Powtorze sie, wydaje mi sie ze nie bedzie pasowal, tzn wejsc pewnie wejdzie, ale ze stabilnoscia bedzie juz gorzej... car kit jest zrobiony na styk, szczegolnie ten zaczep, ktory przy kanciastej obudowie iphona ktory jakby nie bylo jest sporo chudszy poprostu nie bedzie pasowac, a szkoda by bylo jadac po jakiejs dziurze zobaczyc iphona w locie xD Ja bym poczekal na info od tt

#3 depe

depe
  • 484 postów

Napisano 08 czerwca 2010 - 11:07

iPhone 4,
nie
4G

#4 tomczyk85

tomczyk85
  • 46 postów

Napisano 08 czerwca 2010 - 19:59

Powtorze sie, wydaje mi sie ze nie bedzie pasowal, tzn wejsc pewnie wejdzie, ale ze stabilnoscia bedzie juz gorzej... car kit jest zrobiony na styk, szczegolnie ten zaczep, ktory przy kanciastej obudowie iphona ktory jakby nie bylo jest sporo chudszy poprostu nie bedzie pasowac, a szkoda by bylo jadac po jakiejs dziurze zobaczyc iphona w locie xD

Ja bym poczekal na info od tt

Właśnie tego się obawia, z drugiej strony można by w łatwy sposób fakt, że nowy iPhone 4 jest chudszy, zniwelować podkładką gumową. Dorobienie samemu takiej myślę, że nie powinno stworzyć problemu. Napisałem już do TomToma pytanie, ale znając życie odpiszą mi za pół roku.

#5 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 08 czerwca 2010 - 21:09

Najwazniejsze zeby zalapalo go od gory i zeby sie nie ruszal...

#6 tomczyk85

tomczyk85
  • 46 postów

Napisano 09 czerwca 2010 - 15:36

Chyba jednak narazie się wstrzymam z zakupem. Póki co bardzo sprzeczne słyszę ze sobą opinię i nie jestem wstanie uzyskać odp na 100% czy będzie działać czy nie. Widzę z tego, że trzeba poczekać.

Właśnie dostałem odp od TomToma, z której nic nie wynika.

I understand that you would like to know if the TomTom car kit for iPhone will work with iPhone 4G.

I understand your issue. Please rest assured that I will provide the necessary information in this regard.

Kindly note that the iPhone 4G has just been launched. We are yet to test it's compatibility with the TomTom devices. We cannot guarantee if it will work with the iPhone 4G or not.

#7 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 09 czerwca 2010 - 16:32

Dobrze robisz ^^

#8 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 czerwca 2010 - 17:03

Trzeba czekać do 24 ktoś pewnie wrzuci jakiś materiał na YT :-)

#9 rafalkoj

rafalkoj
  • 47 postów
  • SkądPruszków

Napisano 20 czerwca 2010 - 14:57

Chyba nie trzeba czekać na filmy na YouTube bo na oficjalnej niemieckiej stronie Apple jest informacja że zestaw jest kompatybilny z 3, 3GS i 4

---------- Wpis dodano o 15:57 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:53 ----------

TomTom Car Kit f

#10 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 czerwca 2010 - 10:55

Na Allegro zaczęły pojawiać się Car Kit'y z ceną poniżej 400 PLN i zaczynam się zastanawiać skąd taka niska cena. Biorąc pod uwagę ceny tego zestawu w UE i kurs walutowy to jest to cena znacznie niższa od europejskiej a zestawy są nowe w opakowaniach... Czy mogą to być podróbki? Jak myślicie?

#11 tomczyk85

tomczyk85
  • 46 postów

Napisano 25 czerwca 2010 - 21:21

Już wszystko się wyjaśniło.
iPhone 4 and TomTom Car Kit brought together with velcro -- Engadget

#12 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 27 czerwca 2010 - 21:59

#13 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 08 lipca 2010 - 20:18

Tak jak na filmie zrobiłem i działa. W mojm przypadku pomogła filcowa podkładka pod meble. Trzeba tylko dobrać odpowiednią grubość.

#14 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 19 lipca 2010 - 17:01

Ja nakleilem antyslizgacze z ladowarki do logitech G7 lol Dzialac dziala, ipek tez sie dobrze trzyma, co prawda wyskakuje info ze to urzadzenie nie jest kompatybilne bla bla bla, ale laduje... Jakbym mial kupowac dzis to bym sie wstrzymal...

#15 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 lipca 2010 - 18:41

Jak to??? Przecież na stronie Apple jest napisane, że zestaw jest kompatybilny z iP4.

#16 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 19 lipca 2010 - 18:42

Ta, napisali to jeszcze przed premiera hehe oszusci :P

#17 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 19 lipca 2010 - 18:46

Jak to??? Przecież na stronie Apple jest napisane, że zestaw jest kompatybilny z iP4.

być może taki komunikat pojawia się nie zawsze gdyż tomtom car kit tool jest w wersji dla 3.x a nie dla ios 4.x

ale ja bym się tym nie przejmował. najwazniejsze że siedzi i ładuje ot co

#18 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 19 lipca 2010 - 18:49

hmm ale tool tu chyba nie ma znaczenia, to sluzy tylko do sprawdzenia czy ma fix'a i paru dupereli, nawet tego nie odpalalem jeszcze, ale mam na iphonie... ide sprawdzic co mi powie ^^ ten komunikat wyskakuje zaraz po podpieciu zasilania... Update... wiec tak, pojezdzilem chwile i troche mam banie, z tymi powiadomieniami o niekompatybilnosci juz sobie dal luz, cool... ale za to sa inne problemy, owy tt car kit tool nie reaguje, wiec moze jak mowi iAndrzej problem lezy w iOSie... ale najwiekszy problem to to ze nie dizla glosnik, uzywa tego z iphona :/ teaz nie wiem czy wogole uzywa gps z ipka czy car kita? mam sygic aura ktory juz na 3GS dzialal bez gubienia sygnalu, wiec nie wiem :/

#19 netop

netop
  • 3 postów
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Napisano 06 października 2010 - 13:38

Przymierzam sie do kupna Kit'a do mojego iPhone'a 4 i na oficjalnej stronie tomtom'a znalazlem takie cos...

[url=http://www.tomtom.com/en_gb/products/mobile-navigation/tomtom-car-kit-for-iPhone/#tab:specifications]TomTom TomTom car kit for iPhone - TomTom[/url]

Jest tam jak byk napisane, że w zestawie jest odpowidni adapter. pytanie tylko na ile jest to rozwiazanie zastepcze czy faktycznie bedzie spelniac swoja funkcje i nie zobacze ktorego dnia telefonu "w locie" ;)

Jak kupie obiecuje wstawic pare fotek i jakas recenzje

#20 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 06 października 2010 - 17:09

Ja zamowilem ten adapter ponad 2 tygodnie temu i nic :/ nawet mejla nie wyslali :/ Narazie przykleilem podobna do tego adaptera gumke, wszystko dziala jak nalezy, wiec w tym adapterem bedzie wszystko ok ^^ Iphone 4 jest kanciasty, a ten caly kit byl robiony pod 3G/3GS, ten zaczep na gorze lepiej trzyma iphone 4 wlasnie przez jego kanciastosc, 3G wyciagalem jedna reka, teraz trzeba sie troche nameczyc, ale trzyma i nic nie rysuje wiec nie jest zle ^^ Jak bedziesz kupowal to upewnij sie ze ten adapter bedziesz mial w pudelku, bo nadal sprzedaja bez (no coz nie jest to produkt chodliwy, a magazyny trzeba oproznic)

#21 tomkierz

tomkierz
  • 270 postów

Napisano 07 października 2010 - 17:54

Korzystając z tego tematu chciałbym zapytać o jakieś alternatywy dla TT car kit. Czy jest coś podobnego do ip4? Nie zależy mi na wyjściu aux etc. Widziałem różne uchwyty na allegro ale używałem jednego z uchwytów za 20 czy 30zł do iphone'a 3g i plastik, z którego zrobiony był uchwyt był strasznie twardy przez co ip trudno z niego wychodził. Nie chce porysować sobie całego ip jak również nie chce żeby mi się wypiął i spadł. TT car kit wygląda bardzo fajnie ale myślę, że przydałoby mi się coś tańszego, nie koniecznie z zestawem głośnomówiącym. Najważniejsze aby ip dobrze się trzymał.

#22 Lukaszmaly1

Lukaszmaly1
  • 243 postów
  • SkądKatowice

Napisano 07 października 2010 - 18:50

cos bardzo podobnego i tanszego Informacje prasowe - Centrum prasowe - O Mio - Mio Technology

#23 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 07 października 2010 - 19:12

Tansze? gdzie?

#24 Lukaszmaly1

Lukaszmaly1
  • 243 postów
  • SkądKatowice

Napisano 07 października 2010 - 19:28

wlasnie widze ze juz nie ma ale byly na allegro bodajze za 220zl, jutro zadzwonie na do dystrybutora i sie dowiem dokladnie :)

#25 tomkierz

tomkierz
  • 270 postów

Napisano 07 października 2010 - 20:10

Może były tańsze ale jakiś starszy model nie obsługujący ip4. Ten miał się pojawić w tym kwartale. W każdym razie jak będziesz miał jakieś info to napisz.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych