Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Rozmowy na luzie jak wrażenia?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
438 odpowiedzi w tym temacie

#376 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 20 lipca 2010 - 13:18

Ja wlasnie swojemu zamowilem invisible shield i adapter do univesal dock, zlodzieje 60zl za kawalek plastiku ehh

Nawet jakbyś przez rok maltretował iPhone, to i tak go nie porysujesz tak bardzo, żeby był szorstki i nieprzyjemny jaki będzie w tej folii :-D

#377 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 20 lipca 2010 - 13:37

Byc moze (-; nigdy jej nie mialem, mam dosc gimnastykowania sie z babelkami w zwyklych foliach, mam nadzieje ze bedzie lepiej pod tym wzgledem xD szorstkosc mi nie przeszkadza, telefon to nie nogi mojej kobiety xD Nadal czekam na bumpera, zero info :/

#378 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 20 lipca 2010 - 20:27

Swoją drogą gdzieś widziałem folie jakiejś firmy, że były ekstra gładkie, cieńkie, łatwo czyszczące i w ogóle kilka rodzajów (normalnie jak durex) - ale właśnie nie mogę znaleźć co to była za firma :-D może ktoś wie?

#379 piotrszysz

piotrszysz
  • 237 postów
  • SkądMazowsze

Napisano 21 lipca 2010 - 22:34

1. z USA jest simlock, nie da się go zdjąć, może się da jak będzie JailBreak, póki co nie. Ale wyjdzie nowy soft i znowu się nie da- nie utrudniaj sobie życia i kup telefon BEZ simlocka. (w UK, FR i w Erze właśnie są bez simlocków)
2. simlock to tylko problemy, kupujesz bez i się nie trzęsiesz robiąc update, że zostanie Ci przycisk do papieru za 2,5k pln.

1. Nawet jezeli kupie bez sieci ATcośtam i zabule 700$ to będzie simlock i nie można prosić o zdjęcie (jak w Polsce)? :(
2. czyli oprocz simlocka nie ma większych problemow??

---------- Wpis dodano o 23:34 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:32 ----------

1. z USA jest simlock, nie da się go zdjąć, może się da jak będzie JailBreak, póki co nie. Ale wyjdzie nowy soft i znowu się nie da- nie utrudniaj sobie życia i kup telefon BEZ simlocka. (w UK, FR i w Erze właśnie są bez simlocków)
2. simlock to tylko problemy, kupujesz bez i się nie trzęsiesz robiąc update, że zostanie Ci przycisk do papieru za 2,5k pln.

1. Nawet jezeli kupie bez sieci ATcośtam i zabule 700$ to będzie simlock i nie można prosić o zdjęcie (jak w Polsce)? :(

Ja nie wiem co wy robicie z tymi telefonami. Mój nawet jednej ryski nie ma, czy to z przodu czy z tyłu :)

też tak mam ;) moj fon nie ma żadnej ryski na wyswietlaczu (po chyba 5 latach użytkowania w kazdych warunkach) ;]

#380 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 lipca 2010 - 22:55

1. Nie zdejmiesz go.
2. Nie ma, ale w tej sytuacji simlock przekreśla komfortowe użytkowanie iPhona..

#381 depe

depe
  • 484 postów

Napisano 21 lipca 2010 - 22:58

też tak mam ;) moj fon nie ma żadnej ryski na wyswietlaczu (po chyba 5 latach użytkowania w kazdych warunkach) ;]

Tyle, że iPhone liczy sobie nieco ponad 3 lata...

#382 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 21 lipca 2010 - 23:20

Tyle, że iPhone liczy sobie nieco ponad 3 lata...

Tyle, że on ma w sygnaturce:

Telefon: k700i

#383 Sexyl3oy

Sexyl3oy
  • 149 postów
  • SkądLondyn

Napisano 22 lipca 2010 - 19:30

Słuchajcie, premiera białego ma być pod koniec lipca, nie orientujecie się jak może być w przypadku zamówienia przez internet? Ile czas dostawy. Na czarnego jest 3 tygodnie, ale wydaje mi się, że dlatego, że mają ich braki a białe jako nowe przyjdą masowo.

#384 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 22 lipca 2010 - 20:10

Wydaje mi się, że odwrotnie właśnie, czarne trzepią cały czas przecież, a z białymi były problemy i pewnie dopiero niedawno zaczęli na prawdę je produkować - nawet nie wiadomo czy w takiej samej ilości jak czarne.

#385 conkerkh

conkerkh
  • 458 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 20:16

3 szybki na godzine = 3 telefony na godzine teraz liczmy sobie, wg mnie dosc marnie bedzie wygladac dostepnosc, niestety:/

#386 piotrszysz

piotrszysz
  • 237 postów
  • SkądMazowsze

Napisano 22 lipca 2010 - 21:04

Wydaje mi się, że odwrotnie właśnie, czarne trzepią cały czas przecież, a z białymi były problemy i pewnie dopiero niedawno zaczęli na prawdę je produkować - nawet nie wiadomo czy w takiej samej ilości jak czarne.

steve też cos wspominal ze podobno biale beda sie lepiej sprzedawac

#387 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 22 lipca 2010 - 21:21

Ja sobie poczekam i spróbuję wytargać od Ery białasa :-D hehehe

#388 maucinek

maucinek
  • 52 postów

Napisano 25 lipca 2010 - 17:25

jakiś czas temu zauważyłem że w gdy stukam w tylną część iPhona 4 w okolicach kamery to coś brzęczy w środku-poszedłem do sklepu Apple i "obstukałem" wszystkie telefony z demo i brzęczało we wszystkich więc się trochę uspokoiłem-czy ktoś jeszcze zauważył to w swoim telefonie?

#389 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Napisano 25 lipca 2010 - 18:24

jakiś czas temu zauważyłem że w gdy stukam w tylną część iPhona 4 w okolicach kamery to coś brzęczy w środku-poszedłem do sklepu Apple i "obstukałem" wszystkie telefony z demo i brzęczało we wszystkich więc się trochę uspokoiłem-czy ktoś jeszcze zauważył to w swoim telefonie?

Zgadza się u mnie też coś brzęczy :-). Trzymam kciuki, że być może jakiś mechanizm do zoom'a bo mam wrażenie, że część działa optycznie a cześć 'cyfrowo' bo wtedy pada jakość.

Dalej dodam, że dzisiaj trochę pokręciłem filmów i popstrykałem zdjęć i jestem zadowolony. Normalnie do fotografii używam Canona 40D z L soczewką, więc mam swoje wymagania, ale w iPhone 4 aparat jako dodatkowy kompakt jest całkiem niezły. Porównania co do tej kamery wideo nie mam, ale też myślę, że jeżeli chodzi o lekką amatorkę o tego typu gabarytach też jest nieźle. Ogólnie rzecz biorąc jestem mile zaskoczony i zadowolony. W 3G aparat jedynie nadawał się do pstrykania rozkładu jazdy dla przykładu.

Jest dobrze.

Pozdrawiam

#390 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 25 lipca 2010 - 19:04

Potwierdzam, coś trzeszczy w okolicach kamery. Trochę to denerwujące, zwłaszcza kiedy chcę położyć gdzieś telefon. Zjawisko to nie występowało w 3G i 3GS.

#391 AleXander

AleXander
  • 175 postów
  • SkądŁódź

Napisano 25 lipca 2010 - 19:10

Sorki spadłem trochę z tematu. Mógłby mi ktoś napisać co tam się dzieje z tym iP4? Nadal są problemy z zasięgiem i tymi przebarwieniami na ekranie?

#392 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Napisano 25 lipca 2010 - 19:19

Sorki spadłem trochę z tematu.

Mógłby mi ktoś napisać co tam się dzieje z tym iP4? Nadal są problemy z zasięgiem i tymi przebarwieniami na ekranie?

Przebarwienia nie widze, zasieg spada na telefonie ale sam telefon nawet na jednej kresce dobrze dziala. To moja opinia. I AleXander, to jest bardzo wrażliwy temat i jest w osobnych wątkach maglowany, wiec szybko poszukaj i wieele opini tam jest. Jak odfiltrujesz 'jad' oczywiście.

Pozdrawiam

#393 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 lipca 2010 - 19:23

z tym odfiltrowaniem nie będzie tak łatwo :)

#394 eonium

eonium
  • 15 postów

Napisano 25 lipca 2010 - 23:21

Dzisiaj odebralem swojego iphona 4 przycielem karte i podlaczylem do itunsa a tu klops nie widzi karty sim.??? o co chodzi zle dociolem??co robic jest gdzies juz opisany taki problem?

#395 depe

depe
  • 484 postów

Napisano 26 lipca 2010 - 00:02

Pewnie przyciąłeś ją i wsadziłeś ją do góry chipem zamiast odwrotnie. Też tak miałem :)

#396 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 26 lipca 2010 - 00:10

Zgadza się u mnie też coś brzęczy :-). Trzymam kciuki, że być może jakiś mechanizm do zoom'a bo mam wrażenie, że część działa optycznie a cześć 'cyfrowo' bo wtedy pada jakość.

No przecież to jest dźwięk mechanizmu do ustawiania ostrości. Świeć w obiektyw latarką czy czymś i kliknij ostrość, zobaczysz, że się będzie przesuwać. A zoom to jest czysto cyfrowy na 200%.

---------- Wpis dodano o 01:10 ---------- Poprzedni wpis dodano o 01:08 ----------

lol... pomyśleć chwilę wystarczy... no wybacz.

#397 eonium

eonium
  • 15 postów

Napisano 26 lipca 2010 - 07:45

Juz poradzilem sobie. Dobrze było włożne musiałem troche obrucic w poziomie i bardziej sie spasowało. Juz telefonik dziala super wypas.

#398 trombala94

trombala94
  • 101 postów

Napisano 26 lipca 2010 - 15:38

Panie i Panowie widzieliście jak tani IP4 jest w USA ? ; o Na allegro widziałem jak chodzą po ~2000zł i zastanawiam się czy nie kupić, bo mam taka okazje:D i sprzedać na allegro i kupić sobie bez simlocka:D
link: iPhone 3GS & iPhone 4 - Apple Store (U.S.)

#399 szczep

szczep
  • 180 postów
  • SkądKrk

Napisano 26 lipca 2010 - 16:00

Panie i Panowie widzieliście jak tani IP4 jest w USA ? ; o Na allegro widziałem jak chodzą po ~2000zł i zastanawiam się czy nie kupić, bo mam taka okazje:D i sprzedać na allegro i kupić sobie bez simlocka:D
link: iPhone 3GS & iPhone 4 - Apple Store (U.S.)

Przeciez to cennik na kontrakt :P Bez chodza po $600/700...

#400 trombala94

trombala94
  • 101 postów

Napisano 26 lipca 2010 - 16:05

ahaa:D hahah to się pomyliłem :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 7

0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych