Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

internet orange problem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 05 czerwca 2010 - 13:17

witam. prosze o pomoc. czytalem poradnik jakis tutaj co jest na forum jak ustawic internet gprs/edge zeby dzialal w iphone i niestety nie rozumiem. jedni pisza ze trzeba wejsc w ogolne>siec>dane przez siec komorkowa, inni ze ogolne>siec>edge, inni zeby gdzies apn ustawic czy cos. nie wiem czy to to ale klikam VPN i tam jest : opis: niewymagane serwer, konto, haslo: wymagane. wpisuje wszedzie internet i niedziala. dlaczego i w ktorej zakladce wpisac? l2tp, pptp, ipsec

#2 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 05 czerwca 2010 - 14:37

raczej ja po włożeniu karty orange free nie musiałem nic ustawiać aby używać internetu poprzez EDGE, wyzeruj ustawienia sieciowe i spróbuj wejść na jakąkolwiek strone poprzez safari wtedy zobaczysz czy jest net.

#3 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 05 czerwca 2010 - 15:06

robilem wczoraj restore bo mialem JB i teraz nie mam JB i czy mozliwe w takim razie ze gdzies zapisal sie profil ze strony iphonenodata.com? jak sie robil restore to pisalo ZEROWANIE i trwalo to dluzszy czas wiec chyba sie zerowal. teraz przywrocilem kopie programow i w ogole ksiazki telefonicznej i wszystkiego ale mam soft bez JB. to sie zapisal tamten profil iphonenodata ?

---------- Wpis dodano o 16:06 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:56 ----------

jednak dziala. przywroc ustawienia sieciowe pomoglo ;p a niby sie zerowalo ;p

#4 mtb-konrad

mtb-konrad
  • 3 postów

Napisano 10 maja 2011 - 20:58

mam ten sam problem od miesiaca. Gdzies w iphone 4 zapisal mi sie ten profil iphonenodata i na iphone 4 gdzie go nie widac internet nie dziala, probowalem juz wszystkiego, szukam na forach polskich i angielskich. Jedyna opcja to przywrocenie a mi to nie odpowiada poniewaz mam iphone od 6 lat (od 2g do 4) i posiadam wszystkie sms i inne wazne informacje z tego czasu. Kaszana

#5 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 11 maja 2011 - 03:07

Iphone jest na rynku od czerwca 2007. To niecałe 4 lata. Ale czas szybko leci.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych