Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Runkeeper

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
35 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gottii

Gottii
  • 13 postów
  • SkądPruszcz Gdański

Napisano 04 czerwca 2010 - 18:38

Witam !
Mam problem podczas jady IP dostawia sobie jakieś dziwne trasy najczęściej w lini prostej między celami co zawyża dystans, po powrocie do domq chce nanieść korektę ale niestety nie mogę tego zrobić pineski sa szare i nieda się ich usunąć. Ustawienia mountain bikikng . Runkeeper free.

EDIT: Strony pokrewne:
[url]http://myapple.pl/wiadomosci/238022-artykul-runkeeper-test-na-myapple_pl.html[/url] & [url]http://myapple.pl/content/3636-runkeeper-test-na-myapple_pl.html[/url]
[url]http://myapple.pl/think-different/132033-endomondo-czas-na-systemetyczny-ruch-na-swiezym-powietrzu.html[/url]
[url]http://myapple.pl/aplikacje-z-app-store/71716-bieganie-rower_-aplikacja-asystujaca_.html[/url]
eualex

#2 Mr.P.

Mr.P.
  • 191 postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 19:31

Ja właśnie skończyłem biegać. Mam zaniki sygnału. Cały czas świeci mi się pomarańczowa kropka i podczas biegu jak spoglądałem na telefon to zmieniała się na czerwono. Co ciekawe niebo przejrzyste i wcześniej takich problemów nie miałem. Jak wróciłem i włączyłem mapy google to tak samo fixa nie łapał. Jakie mogą być przyczyny?

#3 Gottii

Gottii
  • 13 postów
  • SkądPruszcz Gdański

Napisano 04 czerwca 2010 - 19:36

ja dziś nie miałem większych problemów z sygnałem tylko właśnie jedna linia mi wskakuje od 12 do 14 mili i dodaje do wyniku i nie mogę jej usunąć by mieć poprawną trasę, jak na razie byłem zadowolony z runkeepera ale to mnie rozbraja ha co ciekawe w edycji trasy jest ok nie wiem co jest.

#4 Mr.P.

Mr.P.
  • 191 postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 19:44

Też mi wskoczyła jedna szara pineska i za cholerę nie mogę jej usunąć. Wcześniej nie miałem takich problemów.

#5 Gottii

Gottii
  • 13 postów
  • SkądPruszcz Gdański

Napisano 04 czerwca 2010 - 19:49

ok zrobione :) kurde 2h z przerwami mi to zajęło, u mnie było tak odnalazłem czerwona pinezkę okazało się iż mam ich 5 !! - czyli koniec trasy 5 razy w rożnych miejscach i zacząłem kombinować by wyeliminować 4 zbędne poprzez naciśnięcie prawa mysz i poszło - szare okazały się pauzami, zmiany poszły w trybie edycji rasy, Mr. P napisz czy Ci się udało. (a tak na marginesie 5 razy koniec trasy - musiało coś się powalić dziś z sygnałem)

#6 Mr.P.

Mr.P.
  • 191 postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 20:09

Dziwne . Robiłem tylko jedną pauzę i nie wiem skąd ta jedna pinezka poza trasą. Jak chce ją przesunąć to cześć trasy się przesuwa, inna się dorysowuje. Dobrze by było gdyby ktoś co do tego sygnału jeszcze się wypowiedział. Może ma to jakiś związek z ostatnimi wyładowaniami atmosferycznymi? Wczoraj np. problemy z cyfrą + ogólnie powszechne właśnie przez pogodę,

#7 Gottii

Gottii
  • 13 postów
  • SkądPruszcz Gdański

Napisano 04 czerwca 2010 - 20:16

ja generalnie operowałem tylko czerwonymi bo w tym miałem problem dołożył do trasy końce w sumie wyszło tego ok 3 km, faktycznie może coś z sygnałem i dlatego jakieś takie cyrki.

#8 Mr.P.

Mr.P.
  • 191 postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 20:24

Bo generalnie u mnie trasę dobrze obliczył. Jednak przez gubienie sygnału, sprawdzenie poszczególnych odcinków jest niemożliwe. Bo np. odstęp kilka set metrów od następnego pomiaru.

#9 robberpl

robberpl
  • 336 postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 20:39

Jesli nie mieliscie przed tem takich problemow, tylko wczoraj, to jest wielce prawdopodobne, ze burza swoje zrobila. IMO najlepsza opcja jest obserwowanie rozwoju wypadkow i jak wszystko bedzie ok, to nie ma co rozpamietywac.

#10 Gottii

Gottii
  • 13 postów
  • SkądPruszcz Gdański

Napisano 04 czerwca 2010 - 20:43

jeszcze jedno gdzie miałeś IP

#11 Mr.P.

Mr.P.
  • 191 postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 23:18

jeszcze jedno gdzie miałeś IP

Na ręce w pokrowcu Belkina.

#12 Gottii

Gottii
  • 13 postów
  • SkądPruszcz Gdański

Napisano 05 czerwca 2010 - 07:36

Wstępna diagnoza sygnał fisiował bo ty miałeś IP na wierzchu ja w kieszeni czyli 2 różne umiejscowienia i te same problemy.

#13 Gottii

Gottii
  • 13 postów
  • SkądPruszcz Gdański

Napisano 18 sierpnia 2010 - 19:45

Ponownie w temacie programu aczkolwiek inny problem. Czy ktoś wie jak połączyć 2 aktywności ? Chodzi o to że zamiast pauza wcisnąłem stop i zamiast drogi powrotnej w jednej aktywności mam 2 :(

#14 Mr.P.

Mr.P.
  • 191 postów

Napisano 18 sierpnia 2010 - 23:02

Ponownie w temacie programu aczkolwiek inny problem.
Czy ktoś wie jak połączyć 2 aktywności ? Chodzi o to że zamiast pauza wcisnąłem stop i zamiast drogi powrotnej w jednej aktywności mam 2 :(

Wydaje mi się, że nie ma takiej możliwości. Ewentualnie wejdź na stronę w swój profil i edytuj jedną z aktywności i dodaj odcinek ręcznie.

#15 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 19 sierpnia 2010 - 00:07

1. Ze swojego doświadczenia wiem, że iPhone słabiej łapie zasięg w pobliżu ciała (kieszeń, armband) niż na kierownicy. Jeżdżę 20km dziennie z non stop podświetlnym ekranem i obserwuję - nic się nie psuje, na ramieniu albo w kieszeni zawsze coś się psuło w niektórych miejscach na trasie 2. Nie da się połączyć activities, ogólnie jako programista widze masę rzeczy do poprawki i gdybym tam pracował tobym miał ręce pełne roboty

#16 quebec18

quebec18
  • 27 postów

Napisano 26 sierpnia 2010 - 21:16

a ja mam takie pytanie z innej beczki bo nie moglem znalezc odpowiedzi. jest jakis sposob zeby wgrac mapy do runkeepera?

#17 tytan

tytan
  • 86 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 14 września 2010 - 17:02

Jak masz dostęp do internetu to przed biegiem możesz zcache'ować jakiś fragment mapy którym będziesz się poruszał.

#18 marcio66

marcio66
  • 26 postów

Napisano 16 września 2010 - 18:37

Mam pytanie odnośnie runkeepera pro i jego wersji internetowej. Jest gdzieś możliwosć podglądu prędkośći maksymalnej uzyskanej na trasie? Bo widzę tylko średnią prędkość i średnie tempo...

#19 tytan

tytan
  • 86 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 07 stycznia 2011 - 20:21

Mam pytanie. Czy jeżeli używa się tej aplikacji na iphonie to podczas korzystania można uśpić telefon? Czy wyświetlacz musi być cały czas włączony? Pytam bo u mnie GPS nie działa i muszę używać GPS przez bluetooth a ten się wyłącza po uśpieniu więc muszę go trzymać włączonego.

#20 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 08 stycznia 2011 - 15:43

Z softem 4.x aplikacja działa w tle i po wygaszeniu, pod warunkiem, że jest w trybie pracy, czyli zapisu trasy. Jak tylko włączysz i wyjdziesz z niej, nie klikając start, GPS się wyłącza i nie żre baterii, to właściwe.

#21 tytan

tytan
  • 86 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 09 lutego 2011 - 01:18

Trochę szkoda że aplikacja zapisuje pozycję co 10 sekund (w najlepszym przypadku, zazwyczaj co 20-30). Przez co nie ma zbyt dużej dokładności. Nie wydaje wam się że w starych wersjach było lepiej? A może to dlatego że miałem oddzielny odbiornik na bluetooth? (teraz niestety tego nie sprawdzę bo mam ios4 i nie mam programu do parowania)

#22 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 09 lutego 2011 - 10:06

Ja teraz głównie biegam, więc dokładność jest do zaakceptowania, zobaczymy co będzie jak zacznę znowu jeździć

#23 Marciin

Marciin
  • 25 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 lutego 2011 - 13:17

Witam. mam problem z tym programem. Program nawet się nie uruchamia (mam iPhone 3g). Po wciśnięciu ikonki pojawia się duże logo RunKeeper tak jakby się uruchamiał i raptem jest powrót do głownego ekranu iPhone. Ma ktoś pomysł o co chodzi?

#24 kris89

kris89
  • 202 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 25 lutego 2011 - 17:28

Uzywalem go troche, ale musze przyznac ze miCoach od adidas duzo lepiej sie sprawuje. W kwestii dokladnosci sa takie same, ale bardizej mi odpowiadaja gotowe plany w micoachu i glosowe instrukcje. Coprawda uzywalem runkeepera tylko raz, ale zdecydowanie nie przypadl mi do gustu.

#25 klaus

klaus
  • 422 postów
  • SkądM-G miasto anioła

Napisano 08 marca 2011 - 07:05

IP 3G IOS 4 runkeeper - mam mały problem znikające archiwum biegów nie ma ani na stronie ani w telefonie czy ktoś się spotkał z tym drobiazgiem już? po wprowadzeniu z ręki (wpisaniu) danych na stronie pojawił się archiw w iphonie pozdrawiam klaus

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych