Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone i wibrująca bransoletka Bluetooth

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 number1

number1
  • 2 postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 10:59

Otóż zakupiłem sobie wibrującą bransoletkę bluetooth

wg. opisu producenta działa ona następująco, gdy ktoś dzwoni wibruje ona, jak również gdy oddale się na ponad 5 metrów od mojego iphona.

Mam jednak problem z połączeniem jej, otóż gdy wchodzę w opcje -> ogólne -> bluetooth, włączam BT, iphone wyszukuje urządzenia... i na tym koniec. Nic nie znajduje

Nigdy nie korzystałem z BT na moim sprzęcie, nie mam pojęcia czy to usterka czy może potrzebuje aplikacji [?]

[url=http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.13236]DealExtreme: $19.55 Bluetooth Incoming Call Vibrate Alert Bracelet[/url]
[url=http://www.phonesreview.co.uk/2007/12/11/bluetooth-vibrating-bracelet-wristband-lm957-alerts-you-if-you-leave-phone/]Bluetooth Vibrating Bracelet Wristband: LM957 alerts you if you leave phone [/url]

#2 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 04 czerwca 2010 - 11:16

1.Czy oba urządzenia mają włączony bluetooth podczas łączenia?? 2. Jeśli tak to polecam zrobić JB i wgrać ibluenova który w pełni odblokowuje BT, ponieważ standardowy służy tylko do Nike+ i headsetów

#3 Meo

Meo
  • 409 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 czerwca 2010 - 11:28

Mnie ostatnio bluetooth wariuje i muszę kombinowac w ustawieniach, sbsettings i iBluenovej naraz, by go odpalić. Najbardziej się gryzie z telewizorem, czasem spędzam kwadrans, by się z nim połączyć. Polecam sprawdzenie tego urządzenia po JB. Jak zadziała, daj znać, czy ta bransoletka jest cokolwiek warta, chętnie kupiłabym sobie taki gadżet. Przydałaby się, zwłaszcza, że nie mogę pozwolić sobie na ustawienie dzwonka, a na wibracji zdarza mi się nie zauważyć, że telefon dzwoni.

#4 number1

number1
  • 2 postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 14:22

po dokładnym przestudiowaniu instrukcji (tylko w j.ang.) doszedłem do tego jak się ją konfiguruje tzn. łączy z urządzeniem.

Co do samego gadżetu to jest on przydatny, ale nie niezbędny. Jeśli chodzi o materiały z jakich jest zrobiony to nie są one najlepszej jakości. Ale czego się spodziewać z chińskiego-iphonogadżetu [?]
Cena 20$ (+wysyłka z hong kongu: 0$ !!!) może trochę za wysoka, ale sama bransoletka spełnia swoją funkcje, nie jest jakaś ciężka, prezentuje się też: nawet nawet.

Często miałem tak że po wyciszeniu telefonu nie czułem wibracji, gdy ktoś dzwonił, teraz gdy ktoś dzwoni wibruje bransoletka, ją się czuje od razu.

Bałem się, że będzie tak jak ktoś opisywał na jakimś forum - telefon wykrył bransoletkę jako zestaw słuchawkowy i po odebraniu połączenia nie można było rozmawiać przez telefon, a bransoletka nie ma głośnika ani mikrofonu. W iPhonie wszystko jest OK ! Bez obaw, rozmowa przebiega jak bez bransoletki.

Jailbreak nie jest potrzebny! Żadne oprogramowanie, po prostu łączymy jako zewnętrzne urządzenie przez iphonowy BT.

Co do ochrony przed kradzieżą - mam mieszane uczucia... Co tu dużo pisać, trzeba samemu przetestować.

Czy polecam? Gadżet fajny, ale nie niezbędny. Kupować według uznania.

Jeśli ktoś chcę zdjęcia, pisać to zrobie i wrzucę tutaj.

#5 iNewelco

iNewelco
  • 125 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 czerwca 2010 - 18:41

Napisz ile trzyma Ci akku tej bransoletki.

#6 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 04 czerwca 2010 - 18:47

coż tak żartem mówiąc... bransoletka BT tylko na rękę? ;-) ale tak serio... BT pamietajmy że mamy w wersji 2.0 i 2.1. 3G ma wersję 2.0 i mogą być kłopoty z jego parowaniem z innym urzadzeniem. nie jedną słuchawkę nie moglem połaczyć z 3G więc się wkurzyłem i mam słuchawki na drucie. 3Gs ma już wersję 2.1 i tutaj jest ciut lżej

#7 loocaso

loocaso
  • 260 postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 18:49

zrób zdjęcia. A jak orzychodzi sms też wibruje ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych