witam,
prosze o informacje, jak moge sie szybko przelaczac miedzy oknami tej samej aplikacji? np mam otwarte 4 arkusze OO - cmd+tab przelacza miedzy danym oknem a inna aplikacja... moge sie przelaczyc miedzy poszczegolnymi oknami danej aplikacji klikajac na jej ikonke na dole i przytrzymujac klawisz gladzika, ale to jest bardzo powolne gdy przelaczac musze sie czesto... jest jakis skrot klawiszy na to?
dzieki i pozdrawiam,
Marek

przelaczanie miedzy oknami tego samego programu
Rozpoczęty przez
batonn
, 04 cze 2010 09:59
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 04 czerwca 2010 - 09:59
Napisano 04 czerwca 2010 - 10:02
cmd + ` (ten guzik z tyldą, nad tab)
Napisano 04 czerwca 2010 - 12:26
albo wykorzystując Expose.. CLTR+przycisk odpowiadający Expose, bądź jeżeli posiadasz gładzik obsługujący gesty multitouch, aplikacją BetterTouchTool w łatwy sposób możesz przydzielić wygodny gest tak zwanemu Application Expose : )
wtenczas pokażą Ci się okna tylko programu, którego aktualnie używasz.
przydatna funkcja ; )
Napisano 04 czerwca 2010 - 13:54
witam,
slicznie dziekuje za pomoc!
cmd + tylda ma ten minus ze zawsze leci po wszystkich oknach a nie po 2 ostatnich (tak jak cmd + tab) wiec jak mam 10 okien OO a chce sobie skakac po 2 to musze i tak przeskakiwac po wszystkich - chyba ze da sie to zmienic?
z expose jest fajniej
kurcze ale bajery ma ten osx - korzystam z niego dopiero kilka dni - caly czas sie ucze ale juz wiem czemu tak duzo ludzi go poleca
pozdrawiam,
Marek

Napisano 04 czerwca 2010 - 13:58
Napisano 04 czerwca 2010 - 14:05
Napisano 04 czerwca 2010 - 15:02
Fajny ten Witch, w końcu mogę otwierać programy z zamkniętymi oknami bez wciskania alt przy cmd+tab.
Dzięki chris

Napisano 04 czerwca 2010 - 18:30
Nie ma sprawy
Ja go mialem swego czasu na Tigerze. Potem przestalem go uzywac bo sie przyzwyczailem do Expose w aktywnych rogach (prawy gorny - wszystkie aplikacje, prawy dolny - okna aktywnej aplikacji, lewy dolny - pokaz biurko, lewy gorny - wygaszacz na miniaku/wylaczenie ekranu na PB)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych