Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

przelaczanie miedzy oknami tego samego programu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 batonn

batonn
  • 78 postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 09:59

witam, prosze o informacje, jak moge sie szybko przelaczac miedzy oknami tej samej aplikacji? np mam otwarte 4 arkusze OO - cmd+tab przelacza miedzy danym oknem a inna aplikacja... moge sie przelaczyc miedzy poszczegolnymi oknami danej aplikacji klikajac na jej ikonke na dole i przytrzymujac klawisz gladzika, ale to jest bardzo powolne gdy przelaczac musze sie czesto... jest jakis skrot klawiszy na to? dzieki i pozdrawiam, Marek

#2 izydor86-204bbbae55

izydor86-204bbbae55
  • 90 postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 10:02

cmd + ` (ten guzik z tyldą, nad tab)

#3 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 04 czerwca 2010 - 12:26

albo wykorzystując Expose.. CLTR+przycisk odpowiadający Expose, bądź jeżeli posiadasz gładzik obsługujący gesty multitouch, aplikacją BetterTouchTool w łatwy sposób możesz przydzielić wygodny gest tak zwanemu Application Expose : ) wtenczas pokażą Ci się okna tylko programu, którego aktualnie używasz. przydatna funkcja ; )

#4 batonn

batonn
  • 78 postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 13:54

witam, slicznie dziekuje za pomoc! :) cmd + tylda ma ten minus ze zawsze leci po wszystkich oknach a nie po 2 ostatnich (tak jak cmd + tab) wiec jak mam 10 okien OO a chce sobie skakac po 2 to musze i tak przeskakiwac po wszystkich - chyba ze da sie to zmienic? z expose jest fajniej :) kurcze ale bajery ma ten osx - korzystam z niego dopiero kilka dni - caly czas sie ucze ale juz wiem czemu tak duzo ludzi go poleca :) pozdrawiam, Marek

#5 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 04 czerwca 2010 - 13:58

Polecam ten program

Witch 3.2 software download - Mac OS X - VersionTracker

#6 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 04 czerwca 2010 - 14:05

Polecam ten program

Witch 3.2 software download - Mac OS X - VersionTracker

świetne : )

#7 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 15:02

Fajny ten Witch, w końcu mogę otwierać programy z zamkniętymi oknami bez wciskania alt przy cmd+tab. Dzięki chris ;)

#8 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 04 czerwca 2010 - 18:30

Nie ma sprawy ;) Ja go mialem swego czasu na Tigerze. Potem przestalem go uzywac bo sie przyzwyczailem do Expose w aktywnych rogach (prawy gorny - wszystkie aplikacje, prawy dolny - okna aktywnej aplikacji, lewy dolny - pokaz biurko, lewy gorny - wygaszacz na miniaku/wylaczenie ekranu na PB)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych