Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Dlaczego iPad nie posiada budzika?

• Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 K_Y_S

K_Y_S
  • 133 posts
  • SkądSzczecin

Posted 03 June 2010 - 22:55

Zna ktos odpowiedz na dreczace mnie pytanie dlaczegp Stefan w swej nieomylnosci postanowil pozbawic iPada aplikacji Clock?

Byla w iPhonie i iPodzie a tu nagle nie ma? :roll:
Posted Image

#2 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7682 posts

Posted 03 June 2010 - 23:22

Jak nie wiadomo o co chodzi to z reguły chodzi o kasę - czyli budzik będzie ewentualnie produktem komercyjnym.

#3 CeBeeR

CeBeeR
  • 1362 posts
  • SkądUK

Posted 03 June 2010 - 23:35

Uważam to za wręcz zamach na posiadaczy iPad'a. Również niedopuszczalnym jest, że iPad nie posiada możliwości rozmów telefonicznych... przecież taki drogi i jeszcze z 3G... a rozmawiać nie idzie.

#4 Purchawa

Purchawa
  • 53 posts
  • SkądAnastazew, Poland

Posted 03 June 2010 - 23:37

Ipod nano tez nie ma i czy przez to jest ulomny?

#5 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 03 June 2010 - 23:38

przecież to logiczne, Steve dba o Nasze iPady, żeby przypadkiem na śpiocha nie walnąć go ręką i nie zwalić z szafki, bo tego gwarancja nie obejmie

#6 chato.pl

chato.pl
  • 1182 posts
  • SkądWrocław

Posted 03 June 2010 - 23:50

Brak budzika to jedno, a drugie to wykastrowanie iPad'a także z aplikacji do pogody ...

BTW: ja używam budzika z AppBox Pro.

Posted Image

#7 3d_new_B

3d_new_B
  • 62 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 June 2010 - 00:10

Początkowo po pierwszym zachwycie nad iPod Touch (uźywam go jako palmtopa) miałem szereg podobnych pytań. Dlaczego nie ma aparatu ? Dlaczego nie ma normalnego Bluetooth ? Dlaczego nie ma czytnika kart pamięci ? Doszedłm do wniosku, że zgadzam się na te braki bo urządzenie jest przemyślane i działa bez zarzutu. Wcześniej posiadałem kilkanaście zabawek pod Windows Mobile lub PalmOS i faktycznie - te zabawki miały wszystko ale nic nie działało jak należy. Aparaty foto były słabe, telefon się zawieszał, aplikacje drogie i niedopracowane. Więc pewnie i tu producent uznał, że jako budzik można użyć czegokolwiek innego...

#8 pio11

pio11
  • 1700 posts

Posted 04 June 2010 - 00:12

Czy jako budzika używacie komputera, laptopa? Chyba nie. Pogodę też raczej sprawdzacie na jakiś specjalistycznych stronach internetowych. No i raczej nikt z was nie dzwoni ze swojego laptopa. iPad miał być bardziej spokrewniony z komputerem a nie z telefonem. Zrozumcie to w końcu i przestańcie marudzić :/

#9 _krzysiek

_krzysiek
  • 1971 posts
  • SkądŁódź

Posted 04 June 2010 - 00:24

warto też zwrócić uwagę na brak kalkulatora @pio11: używam komputera do budzenia polecam "Alarm Clock"

#10 pio11

pio11
  • 1700 posts

Posted 04 June 2010 - 00:32

_krzysiek czyli w miejscu gdzie śpisz masz ciągle włączonego kompa. Zdrowe to to nie jest no i dużo prądu ciągnie. taki budzik. Mojemu np. wystarczy jedna bateryjka AA na rok. Nie wiem czy liczenie na tak dużym ekranie byłoby wygodne :/

#11 _krzysiek

_krzysiek
  • 1971 posts
  • SkądŁódź

Posted 04 June 2010 - 00:34

komputer sobie śpi ze mną, a o ustalonej godzinie komputer się budzi. Także energii nie ma, bo tak czy siak by spał, tym bardziej, że to MBP. Apple znane jest z projektowania super interfejsu, także z kalkulatorem też poradziliby sobie.

#12 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8114 posts

Posted 04 June 2010 - 00:51

_krzysiek czyli w miejscu gdzie śpisz masz ciągle włączonego kompa. Zdrowe to to nie jest no i dużo prądu ciągnie. taki budzik. Mojemu np. wystarczy jedna bateryjka AA na rok. Nie wiem czy liczenie na tak dużym ekranie byłoby wygodne :/

No wiesz z tymi bateryjkami AA to nie jest już tak wesoło jak było kiedyś że bateria która nie działałą w jakimś urządzeniu po włożeniu do zegarka działała jeszcze długi czas, w tej chwili te najtańsze beteryjki GP kupione w markecie wytrzymują w zegarku około miesiąca, co innego jak kupisz duracela czy jakąś inną firmową baterje.

Dlaczego uważasz że spanie w pomieszczeniu gdzie jest włączony komputer jest nie zdrowe ?

#13 feuerfest

feuerfest
  • 3417 posts
  • SkądMonachium, DE

Posted 04 June 2010 - 00:58

Dlaczego uważasz że spanie w pomieszczeniu gdzie jest włączony komputer jest nie zdrowe ?

pewnie babcia tak mu powiedziala albo ksiadz na religii mowil ze komputer to szatan

aplikacje budzące instalowane na kompie to super sprawa, sam używam budzika który budzi komputer a potem zaczyna wybudzanie grając jakąś fajną piosenkę stopniowo zwiększając głośność. budzę się i od razu wita mnie zawalona wiadomościami poczta i skype :D

#14 K_Y_S

K_Y_S
  • 133 posts
  • SkądSzczecin

Posted 04 June 2010 - 05:17

Fakt, brakuje wielu aplikacji. Czemu sie przyczepilem do budzika? Bo cala reszte bez problemu mozna pobrac ze sklepu (pogoda, kalkulator itp.) Budzik dziala w tle, czyli na chwile obecna zeby dzialal to iPad musi byc wlaczony...

#15 aravalboy

aravalboy
  • 105 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 June 2010 - 08:13

Apple przygotowywało iPada w lekkim pośpiechu. Ich aplikacje zawsze są oryginalne, przemyślane i dopracowane. Myślę, że po prostu brakło im czasu na stworzenie tych aplikacji na większy ekran.

#16 kucyk

kucyk
  • 1918 posts

Posted 04 June 2010 - 08:32

Zna ktos odpowiedz na dreczace mnie pytanie dlaczegp Stefan w swej nieomylnosci postanowil pozbawic iPada aplikacji Clock?

steve@apple.com

#17 simonek

simonek
  • 284 posts
  • SkądSzczecin

Posted 04 June 2010 - 09:02

Nie ma co doprawiać do tego jak tu często bywa żadnej kosmicznej ideologii z cyklu "nie ma bo to nie ma bo tamto". Powinno być i tyle. Może się opamiętają i dodadzą w nowym sofcie.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users