Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Bog mnie pokaral Blackberrym - part 2

• This topic is locked This topic is locked
44 replies to this topic

#26 jamirq

jamirq
  • 26 posts
  • SkądTRN

Posted 04 June 2010 - 16:59

BB jest rozwiązaniem typowo korporacyjnym a nie konsumenckim. Dlatego zawsze dostajesz go skonfigurowanego do potrzeb firmy. jak twoja firma uważa ze e-mail jest zbędny to jest i tyle.

#27 wieslawo

wieslawo
  • 3700 posts
  • SkądL-no/P-ń

Posted 04 June 2010 - 18:54

poza tym jeżeli Era nie podaje jaki to ma być sms, gdzie na stronie ani bok nie odbiera telefonów to raczej problem jest z operatorem a nie producentem telefonu prawda? BB jest ok, podobnie jak Motorola, Nokia czy SE. Każdy ma swój target do którego kierują swój telefon. Ten target podziela filozofię firmy, rozumie założenia i cele i doskonale odnajdnuje się w rozwiązaniach jakie mu firma dostarcza. Ty nie jesteś targetem BB, trudno. Koparka nie jest pojazdem miejskim ale jednak są dziedziny gdzie jest niezbędna. Mówienie o funckcjach BB, że ich nie ma jest bzdurą. Po prostu nie jesteś targetem BB. RIM nigdy swojego telefonu oraz funcji, które w nim się znajdują jak i całej filozofii działania nie kierował do Ciebie, dlatego teraz jesteś zagubiona. BB to nie jest telefon gorszy, to jest telefon inny. Oferujący co innego dla innego typu osób.

#28 vendisse

vendisse
  • 1190 posts

Posted 20 June 2010 - 21:17

No ale to sorry, do kogo kierowal? Do ludzi ze zbyt duza ilsocia czasu? Zeby ustawiac, konfigurowac i jeszcze zwalczac problemy protokolow? Nie rozumiem po prostu dlaczego do Email MUSI byc jakis bis/bes, przeciez mozna bylo zrobic to jako mozliwosc a nie przymus i dac tez wolnosc w wyborze. No ale spoko, po co to robic... >Masz racje, lepiej czekać na gotowca, niż się czegoś nauczyć, zrozumieć... Po prostu nie mam czasu na to. Jestem naprawde zapracowana osoba. Hebrajskiego i karate tez sie moge nauczyc, ale po co? Ucze sie tego co mi jest potrzebne, nie na wszystko jest w zyciu czas. A w przypadku telefonu, tak, oczekuje gotowca, do tego przyzywczailo mnie Apple i inni wg mnie powinni sie od nich uczyc. Od APPLE zawsze dostaje produkt w ktorym 3klikniecia to juz za duzo konfiguracji. Nie oznacza to ze nie wiem jak co dziala, tylko to ze cenie swoj czas. Szkoda ze RIM tego nie robi.

#29 feuerfest

feuerfest
  • 3417 posts
  • SkądMonachium, DE

Posted 20 June 2010 - 21:18

Tak po prostu dziala blackberry, uslugi sa konfigurowane przez administratorow w firmie. Jesli firma nie ma pojecia co kupuje to juz nie jest problem producenta, ktorego model biznesowy sprawdza sie od dekady

#30 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 20 June 2010 - 21:41

Parafrazując - Boże! Czemu pokarałeś to forum tą kobietą?!

vendisse jak zwykle próbuje wszystkich przekonać, że jest głosicielem jedynej słusznej prawdy, a kto się nie zgadza jest debilem. Nie mam BB, ba! nie miałem go nawet ręku w życiu, a wiem, że jest na niego dobrze działająca aplikacja do maila. Oczywiście jeżeli przez "mejl" miałaś na myśli jedynego słusznego Gmaila, bo po co sprecyzować o co dokładnie chodzi...

Nie rozumiem po prostu dlaczego do Email MUSI byc jakis bis/bes, przeciez mozna bylo zrobic to jako mozliwosc a nie przymus i dac tez wolnosc w wyborze. No ale spoko, po co to robic...

Przede wszystkim ty nie rozumiesz co to jest, a co dopiero wiedzieć po co to jest. Dla Ciebie świat się kręci wokół dżimajla i zdajesz się chyba myśleć, że korporacje również się na nim opierają i nic więcej im nie potrzeba. Mylisz się, ale wątpię żebyś to zrozumiała. Tak jak napisał feuerfest tego telefonu nie kupuje się żeby dać pracowanikowi i "ustaw se wszystko". Jak się ma takich pracowników jak ty to się kupuje nokie 6310, a to i tak dużą dozą niepewności czy sobie poradzi.

#31 amcieq

amcieq
  • 361 posts
  • SkądLondon

Posted 20 June 2010 - 21:57

dżizes, znowu ten wątek, a mnie się wydawało że narzekałaś ostatnio w innym miejscu na iphone 4, w jeszcze innym na mail app, więc nie bardzo kumam o co że tak powiem kaman...... no ale może my uzytkownicy... i tak dalej.... Twoje wynurzenia są owszem ciekawe ale nie aż tak.....

#32 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 20 June 2010 - 22:05

Juz gdzies sugerowalem zalozenie bloga. Niektorzy forumowicze nie rozumieja ze forum nie sluzy do blogowania.

#33 im@t

im@t
  • 147 posts

Posted 20 June 2010 - 22:10

No ale to sorry, do kogo kierowal? Do ludzi ze zbyt duza ilsocia czasu? Zeby ustawiac, konfigurowac i jeszcze zwalczac problemy protokolow?
Nie rozumiem po prostu dlaczego do Email MUSI byc jakis bis/bes, przeciez mozna bylo zrobic to jako mozliwosc a nie przymus i dac tez wolnosc w wyborze. No ale spoko, po co to robic...

>Masz racje, lepiej czekać na gotowca, niż się czegoś nauczyć, zrozumieć...
Po prostu nie mam czasu na to. Jestem naprawde zapracowana osoba. Hebrajskiego i karate tez sie moge nauczyc, ale po co? Ucze sie tego co mi jest potrzebne, nie na wszystko jest w zyciu czas. A w przypadku telefonu, tak, oczekuje gotowca, do tego przyzywczailo mnie Apple i inni wg mnie powinni sie od nich uczyc. Od APPLE zawsze dostaje produkt w ktorym 3klikniecia to juz za duzo konfiguracji.
Nie oznacza to ze nie wiem jak co dziala, tylko to ze cenie swoj czas. Szkoda ze RIM tego nie robi.

Dostalas telefon sluzbowy --- jezeli nie masz wykupionej uslugi BES , to twoj pracodawca nie widzi koniecznosci , zebys na biezaco byla z mailami firmy - dostalas terminal , zeby odbierac telefony , a nie maile. Nie miej pretencji do producenta , ze od dobrych paru lat jego system sie sprawdza i z tego co wiem dobrze sobie radzi na rynku, a ty nie potrafisz tego ogarnac. Iphone to gadzet dla mas , a terminale blackberry dla mas nie sa --- ktos tu juz pisal o targetach tej firmy -- na pewno do nich nie nalezysz .

apple ma swoj app store , do ktorego musisz zalozyc konto , a blackberry ma usluge BIS / BES

#34 tasmaniec

tasmaniec
  • 585 posts

Posted 20 June 2010 - 22:30

Parafrazując - Boże! Czemu pokarałeś to forum tą kobietą?!

dokładnie ;p niedosyć, że głosicielka jedynej prawdy to wiecznie pesymistycznie do wszystkiego nastawiona... a w iPhone'ie ustawisz one-button-on-sms!? bez JB coś mi się nie wydaje... także czemu szukasz problemów na siłę!? nie pasuje Ci to nie korzystaj... musisz korzystać!? to się naucz albo zmień jak Ci nie odpowiada...

#35 1084

1084
  • 495 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 June 2010 - 23:45

Co nie zmienia faktu, że iPhone jest chyba jedynym telefonem na którym można zrobić coś innego niż tylko dzwonić i wysyłać sms.

#36 e30

e30
  • 31 posts
  • SkądLublin

Posted 21 June 2010 - 00:29

Co nie zmienia faktu, że iPhone jest chyba jedynym telefonem na którym można zrobić coś innego niż tylko dzwonić i wysyłać sms.

ja na swojej nokii 6300 mogę jeszcze słuchać muzyki, robić słabe zdjęcia oraz i tutaj niespodzianka korzystać z internetu :) tak więc ip nie jest JEDYNYM wielofunkcyjnym telefonem...jeżeli oczywiście urządzenie mające więcej internetowych funkcji niż telefonicznych można nazwać telefonem ;p

#37 ftpd

ftpd

Nie.

• 24534 posts

Posted 21 June 2010 - 00:39

A _wszystko_ na androidzie? A mnóstwo modeli Nokii? A mnóstwo modeli na Windows Mobile? Nie ośmieszaj się.

Dla Ciebie świat się kręci wokół dżimajla i zdajesz się chyba myśleć, że korporacje również się na nim opierają

No wiesz, może się zasugerowała:

tuonela ~ % host -t mx nasza-klasa.pl
nasza-klasa.pl mail is handled by 30 ASPMX3.GOOGLEMAIL.COM.
nasza-klasa.pl mail is handled by 30 ASPMX2.GOOGLEMAIL.COM.
nasza-klasa.pl mail is handled by 20 ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
nasza-klasa.pl mail is handled by 10 ASPMX.L.GOOGLE.COM.
nasza-klasa.pl mail is handled by 30 ASPMX4.GOOGLEMAIL.COM.
nasza-klasa.pl mail is handled by 20 ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
nasza-klasa.pl mail is handled by 30 ASPMX5.GOOGLEMAIL.COM.

#38 Filip Rychlik

Filip Rychlik

aka felippe

• 2928 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 June 2010 - 01:11

Posiadam takiego samego BB jak w temacie. Konfiguracja w Plusie zajęła mi ok 5 minut. Aktywacja na stronie Plus usługi blackberryy internet. Poźniej aktywacja skrzynek pocztowych - też chwila moment. Maile działają bardzo sprawnie, jak również komunikatory, twitter, facebook itp Dowiedz się u siebie w pracy czy masz usługę BIS czy BES. Jeśli nie ma tych usług wogóle, to ktoś dał ciała w firmie wybierając BlackBerry. Zresztą miałaś ponad 2 tygodnie, żeby się czegoś dowiedzieć

#39 ftpd

ftpd

Nie.

• 24534 posts

Posted 21 June 2010 - 02:07

A może po prostu zamknąć ten bezsensowny wątek? Vandzia, ja Cię lubię, ale Twoje googlofilstwo naprawdę bywa męczące ;-)

#40 1084

1084
  • 495 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 June 2010 - 07:45

A _wszystko_ na androidzie? A mnóstwo modeli Nokii? A mnóstwo modeli na Windows Mobile? Nie ośmieszaj się.

"Wyczuwanie lekkiej ironii w postach na forum: Bezcenne."

;)

#41 Sholay

Sholay
  • 140 posts

Posted 21 June 2010 - 08:30

Ten wpis i cała ta dyskusja to są jakieś jaja. Czyżby Twój iPhone znał od razu Twoje dane do logowania - nazwę użytkownika i hasło? Jakaś niezła wersja, bo w iPhone u mojej żony trzeba było samemu te dane wpisać. Dokładnie tak samo jak w moim BlackBerry. Aktywacja usługi potrzebnej do obsługi poczty zajęła mi łącznie ok. 10 minut - no, strata czasu POTWORNA. Tyle rzeczy bym mógł w tym straconym czasie zrobić. A tak? Trzeba było wpisać nazwę użytkownika i hasło do serwisu BlackBerry, potem nazwę użytkownika i hasło do Gmaila. A potem raz jeszcze nazwę użytkownika i hasło do Gmaila w samym telefonie. Czyli trzy razy po dwa słowa. Razem sześć słów do wpisania. Cztery na stronie www i dwa a telefonie. KOSZMAR. Nic dziwnego, że ludzie nadali BB ksywkę (w)KURW. Zważ, że za ten koszmar wynagrodzi Cię Twój (w)KURW nielimitowanym transferem tej poczty - nie ważne ile i jak często zdjęć dostaniesz ani o grosz nie powiększy Ci to rachunku za transmisję danych. &

#42 Konrado

Konrado

• 1844 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 21 June 2010 - 08:38

Czyżby Twój iPhone znał od razu Twoje dane do logowania - nazwę użytkownika i hasło? Jakaś niezła wersja, bo w iPhone u mojej żony trzeba było samemu te dane wpisać. Dokładnie tak samo jak w moim BlackBerry.

Nie do końca, jeśli synchronizujesz iPhone z iTunes, wszystkie skrzynki z Mail.app "wejdą" Ci do telefonu same.

#43 vendisse

vendisse
  • 1190 posts

Posted 21 June 2010 - 09:12

Nauczcie sie czytac ze zrozumieniem - napisalam ze tel zluzbowy, ze oczywiscie do dzwonienia, po prostu skoro JEST mozliwosc emailowania to chcialam zobaczyc jak dziala, moze uzywac, email mozgi moje drogie tez SLUZBOWY wiec nie zaden gmail. Zreszta nie wiem co ma gmail do tej debaty no ale OK. Nie mowie ze bis czy bes jest kiepskim rozwiazaniem po prostu dziwi mnie fakt, ze cos takiego jak smartfon nie moze miec dodatkowo normalnego emaila po 3g czy wifi. No ale czesc ludzi tez uwaza ze iPhone to nie smartfon wiec juz nie wiem. Moze sie myle i smartfon to telefon gdzie trzeba spedzic 5minut na ustawieniu czegos co mozna ustawic w 5sekund.

#44 TigerStyle

TigerStyle
  • 1385 posts
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Posted 21 June 2010 - 09:22

Jak każdy post vendisse. Pierwszy post wielkości bolgu, który ogólnie ciężko zrozumieć. Opinia na dany, temat poruszony w poście jest 'na stałe' wbita i nie ma możliwości przekonania, że może coś nie tak jest z autorką. No i oczywiście argumenty w postaci: - czytać ze zrozumieniem, - ile tu trolli, - piszcie jasno I ogólnie za każdym razem odnoszę wrażenie, że ty szukasz problemów. Prezentujesz coś w poście i wszelkie próby pomocy zbywasz argumentami, że coś nie tak jest z producentem, filozofią firmy czy ich podejściem do klienta. Dostałaś w tym wątku ze 3 różne sposoby rozwiązania swojego 'problemu'. Nie widzę czy coś starałaś sie zrobić i wykorzystać te rady. Ty masz jak zwykłe ochotę trochę 'pokwakać' i zrobić z siebie cierpiętnika czy coś. Męczysz poważnie swoimi postami.

#45 Filip Rychlik

Filip Rychlik

aka felippe

• 2928 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 June 2010 - 09:39

Wybacz, ale gdyby naprawdę zależało tobie na ustawieniu Blackberry, to już dawno znalazłabyś odpowiedź lub pomoc. Na stronie Ery masz wszystko opisane Era mail BlackBerry

Powinnaś zrozumieć jeszcze jedno, Blackberry to nie jest zwykły smartfon. Bez usługi BIS lub BES będzie głównie telefonem do dzwonienia. Ot takie Think Different

Niniejszym kończę dyskusję, bo nie zmierza ona do niczego

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users