Bog mnie pokaral Blackberrym - part 2
Posted 04 June 2010 - 16:59
Posted 04 June 2010 - 18:54
Posted 20 June 2010 - 21:17
Posted 20 June 2010 - 21:18
Posted 20 June 2010 - 21:41
vendisse jak zwykle próbuje wszystkich przekonać, że jest głosicielem jedynej słusznej prawdy, a kto się nie zgadza jest debilem. Nie mam BB, ba! nie miałem go nawet ręku w życiu, a wiem, że jest na niego dobrze działająca aplikacja do maila. Oczywiście jeżeli przez "mejl" miałaś na myśli jedynego słusznego Gmaila, bo po co sprecyzować o co dokładnie chodzi...
Przede wszystkim ty nie rozumiesz co to jest, a co dopiero wiedzieć po co to jest. Dla Ciebie świat się kręci wokół dżimajla i zdajesz się chyba myśleć, że korporacje również się na nim opierają i nic więcej im nie potrzeba. Mylisz się, ale wątpię żebyś to zrozumiała. Tak jak napisał feuerfest tego telefonu nie kupuje się żeby dać pracowanikowi i "ustaw se wszystko". Jak się ma takich pracowników jak ty to się kupuje nokie 6310, a to i tak dużą dozą niepewności czy sobie poradzi.Nie rozumiem po prostu dlaczego do Email MUSI byc jakis bis/bes, przeciez mozna bylo zrobic to jako mozliwosc a nie przymus i dac tez wolnosc w wyborze. No ale spoko, po co to robic...
Posted 20 June 2010 - 21:57
Posted 20 June 2010 - 22:05
Posted 20 June 2010 - 22:10
No ale to sorry, do kogo kierowal? Do ludzi ze zbyt duza ilsocia czasu? Zeby ustawiac, konfigurowac i jeszcze zwalczac problemy protokolow?
Nie rozumiem po prostu dlaczego do Email MUSI byc jakis bis/bes, przeciez mozna bylo zrobic to jako mozliwosc a nie przymus i dac tez wolnosc w wyborze. No ale spoko, po co to robic...
>Masz racje, lepiej czekać na gotowca, niż się czegoś nauczyć, zrozumieć...
Po prostu nie mam czasu na to. Jestem naprawde zapracowana osoba. Hebrajskiego i karate tez sie moge nauczyc, ale po co? Ucze sie tego co mi jest potrzebne, nie na wszystko jest w zyciu czas. A w przypadku telefonu, tak, oczekuje gotowca, do tego przyzywczailo mnie Apple i inni wg mnie powinni sie od nich uczyc. Od APPLE zawsze dostaje produkt w ktorym 3klikniecia to juz za duzo konfiguracji.
Nie oznacza to ze nie wiem jak co dziala, tylko to ze cenie swoj czas. Szkoda ze RIM tego nie robi.
Dostalas telefon sluzbowy --- jezeli nie masz wykupionej uslugi BES , to twoj pracodawca nie widzi koniecznosci , zebys na biezaco byla z mailami firmy - dostalas terminal , zeby odbierac telefony , a nie maile. Nie miej pretencji do producenta , ze od dobrych paru lat jego system sie sprawdza i z tego co wiem dobrze sobie radzi na rynku, a ty nie potrafisz tego ogarnac. Iphone to gadzet dla mas , a terminale blackberry dla mas nie sa --- ktos tu juz pisal o targetach tej firmy -- na pewno do nich nie nalezysz .
apple ma swoj app store , do ktorego musisz zalozyc konto , a blackberry ma usluge BIS / BES
Posted 20 June 2010 - 22:30
Parafrazując - Boże! Czemu pokarałeś to forum tą kobietą?!
dokładnie ;p niedosyć, że głosicielka jedynej prawdy to wiecznie pesymistycznie do wszystkiego nastawiona... a w iPhone'ie ustawisz one-button-on-sms!? bez JB coś mi się nie wydaje... także czemu szukasz problemów na siłę!? nie pasuje Ci to nie korzystaj... musisz korzystać!? to się naucz albo zmień jak Ci nie odpowiada...
Posted 20 June 2010 - 23:45
Posted 21 June 2010 - 00:29
Co nie zmienia faktu, że iPhone jest chyba jedynym telefonem na którym można zrobić coś innego niż tylko dzwonić i wysyłać sms.
ja na swojej nokii 6300 mogę jeszcze słuchać muzyki, robić słabe zdjęcia oraz i tutaj niespodzianka korzystać z internetu
Posted 21 June 2010 - 00:39
Co nie zmienia faktu, że iPhone jest chyba jedynym telefonem na którym można zrobić coś innego niż tylko dzwonić i wysyłać sms.
A _wszystko_ na androidzie? A mnóstwo modeli Nokii? A mnóstwo modeli na Windows Mobile? Nie ośmieszaj się.
Dla Ciebie świat się kręci wokół dżimajla i zdajesz się chyba myśleć, że korporacje również się na nim opierają
No wiesz, może się zasugerowała:
tuonela ~ % host -t mx nasza-klasa.pl nasza-klasa.pl mail is handled by 30 ASPMX3.GOOGLEMAIL.COM. nasza-klasa.pl mail is handled by 30 ASPMX2.GOOGLEMAIL.COM. nasza-klasa.pl mail is handled by 20 ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM. nasza-klasa.pl mail is handled by 10 ASPMX.L.GOOGLE.COM. nasza-klasa.pl mail is handled by 30 ASPMX4.GOOGLEMAIL.COM. nasza-klasa.pl mail is handled by 20 ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM. nasza-klasa.pl mail is handled by 30 ASPMX5.GOOGLEMAIL.COM.
Posted 21 June 2010 - 01:11
Posted 21 June 2010 - 02:07
Posted 21 June 2010 - 07:45
A _wszystko_ na androidzie? A mnóstwo modeli Nokii? A mnóstwo modeli na Windows Mobile? Nie ośmieszaj się.
"Wyczuwanie lekkiej ironii w postach na forum: Bezcenne."
Posted 21 June 2010 - 08:30
Posted 21 June 2010 - 08:38
Czyżby Twój iPhone znał od razu Twoje dane do logowania - nazwę użytkownika i hasło? Jakaś niezła wersja, bo w iPhone u mojej żony trzeba było samemu te dane wpisać. Dokładnie tak samo jak w moim BlackBerry.
Nie do końca, jeśli synchronizujesz iPhone z iTunes, wszystkie skrzynki z Mail.app "wejdą" Ci do telefonu same.
Posted 21 June 2010 - 09:12
Posted 21 June 2010 - 09:22
Posted 21 June 2010 - 09:39
Powinnaś zrozumieć jeszcze jedno, Blackberry to nie jest zwykły smartfon. Bez usługi BIS lub BES będzie głównie telefonem do dzwonienia. Ot takie Think Different
Niniejszym kończę dyskusję, bo nie zmierza ona do niczego
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

This topic is locked