Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3.0] Zepsuty jeden pasek dotyku

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 LaYciKK

LaYciKK
  • 18 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 czerwca 2010 - 17:13

Hejo, mam do wzięcia iPhone 2g , stan wizualny - funkiel nówka .

Tylko wyświetlacz, tak jakby jeden pasek dotykowy nie działa na wyświetlaczu, wszystko działa jak należy, tylko kawałek dotyku nie działa ( telefon nie upadł ani nic, po prostu przestał trybić ) . Wiem to stąd iż po prostu sprzedający to mój dobry kumpel. Mocno dbał o ten telefon i sam był zdziwiony, że coś takiego miało miejsce.

Wiecie może ile kosztuje naprawa tego, czy telefonu da się normalnie uzywać i czy wzięcie takiego ajfona za 400zł to dobra okazja? ;)

Generalnie to fajnie byłoby przejść w końcu z nokii/SE na coś lepszego.

No i jakby nie było, ale choruję na iPhone ;x.

[NICKMOD]majkool[/NICKMOD]
[MOD]Nazwa tematu poprawiona. ;)
Używaj czasem prefixu dla wybranego modelu i wersji oprogramowania [?G - ?.?.?].
[URL="http://www.myapple.pl/iphone-pytania-i-problemy/announcement-b-font-color-red-zasady-tworzenia-tematow-regulamin-font-b.html"]ZASADY TWORZENIA TEMATÓW - REGULAMIN[/URL][/MOD]

na googlach znalazłem zdjęcie i przerobiłem je dla potrzeb nauki.
Zaznaczyłem miejsce w którym nie łapie dotyk.

Dołączona grafika

#2 emili070

emili070

• 35 postów

Napisano 02 czerwca 2010 - 20:48

Mialem takie problemy przy sofcie 3.1.2 i jailbreak'u - po respringu wszystko wracalo do normalnosci...

#3 sgn

sgn
  • 4 postów

Napisano 02 czerwca 2010 - 20:58

LaYciKK:
[URL="http://myapple.pl/iphone-pytania-i-problemy/137429-sporadycznie-nie-reagujacy-springboard.html"]http://myapple.pl/iphone-pytania-i-problemy/137429-sporadycznie-nie-reagujacy-springboard.html[/URL]
O ile dotyk w innych programach działa w tym miejscu, a pewnie działa, to tylko kwestia zainstalowania SBSettings i użycia Respring gdy coś takiego się zdarzy. Miałem ten sam problem i co dziwne po samym zainstalowaniu SBSettings wszystko działa. Jeśli tak jest to możesz śmiało go brać bo nic z nim nie jest ;)

#4 LaYciKK

LaYciKK
  • 18 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 czerwca 2010 - 21:23

hm, wezmę jutro tego iP do domu na 1 dzień, zainstaluję co trzeba, macie jakiś link do tego czy coś? : D . Zainstalowałbym to , jeśli będzie trybić, to biorę go, bo 400zł to okazja wielka ;x. Tym bardziej nie wierze, by dotyk przestał tak po prostu działać , tym bardziej, że nic się z nim nie stało ;x .

#5 iNewelco

iNewelco
  • 125 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 czerwca 2010 - 21:36

sgn - nie napisał że działa w innych aplikacjach - a znając model 2G twierdzę że zainstalowanie SBSettings nic nie zmieni. W tym modelu to popularna bolączka. Jest szansa że się mylę - jakieś 2% - ale jest:) A 400 zł + kupno LCD = jakieś 670 zł - jesli sam wymienisz .

#6 LaYciKK

LaYciKK
  • 18 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 czerwca 2010 - 21:39

Hm , zobaczę jak z tym iPhone w innych aplikacjach, bo nie sprawdzałem i on też w sumie, bo on go tylko do muzyki i do dzwonienia używał, jakieś tam aplikacje miał od nowości ale z nich nie korzystał. Jak go dziś oglądałem to mi po prostu pokazał w menu, że nie może przewijać i naciskać dotykając tego paska . Mogę do kogoś kto się zna na tym jakiś kontakt prosić ? : > . jutro będę się tym bawił jak go dostanę do domu ,to potrzebowałbym jakiś kontakt ;) . @edit. iPhone ma softa 3.0 .

#7 grze

grze
  • 156 postów
  • SkądSoCal, US

Napisano 03 czerwca 2010 - 06:14

przeciez to jest jedna z najpopularniejszych usterek. wyswietlacz do wymiany....co gorsza caly (lcd+digitizer+glass) a nie jak w 3g(s) samo szklo i dotyk

#8 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 03 czerwca 2010 - 13:02

LaYciKK

To nie jest pasek tylko wiersz.
Co do ceny za takie uszkodzenie to nie opłaca się, chyba, że jest to spowodowane zaśmieceniem systemu i odświeżenie pomogłoby w rozwiązaniu problemu.

#9 LaYciKK

LaYciKK
  • 18 postów
  • SkądŁódź

Napisano 03 czerwca 2010 - 14:50

Poda mi ktoś link do tutoriala jak na sofcie 1.1.4 zrobić odświeżenie ? Bo mam ewentualnie u mnie w mieście gościa, który zrobi wszystko za 100zł, włącznie z nowym softem etc. tylko nie wiem czy warto. W jaki sposób odświeżyć ? : >

#10 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 03 czerwca 2010 - 14:52

Fajnie, że przeglądasz forum.

http://myapple.pl/ip...ja-redsn0w.html

I to za darmo - 100zł to zdzierstwo.

I pewnie ten iPhone to ten z tego tematu: http://myapple.pl/ip...-z-ekranem.html

Pozdrawiam

#11 LaYciKK

LaYciKK
  • 18 postów
  • SkądŁódź

Napisano 03 czerwca 2010 - 14:55

Redsn0w mogę zastosować przy sofcie 1.1.4 ?

#12 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 03 czerwca 2010 - 14:56

No baa, pierw to Ty musisz zaktualizować do 3.1.3.
Przecież jest podane w poradniku.
Omiń ten pochyły tekst i zacznij od ogromnego czerwonego zdania.

Aha, nie zapomnij o tym: http://myapple.pl/ip...i-co-zgrac.html.

#13 LaYciKK

LaYciKK
  • 18 postów
  • SkądŁódź

Napisano 03 czerwca 2010 - 15:00

Ale jak zaktualizuję oll to założy spowrotem simlocka ofc?

#14 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 03 czerwca 2010 - 15:02

Jakbyś czytał więcej forum to byś wiedział, że przy modelu 2G nie ma obaw z nałożeniem simlocka.

#15 LaYciKK

LaYciKK
  • 18 postów
  • SkądŁódź

Napisano 03 czerwca 2010 - 15:07

Okej, to dziś wieczorkiem zrobię kopię, zaktualizuję software i do dzieła :) . Po kolei : - Kopia zapasowa. - Update poprzez iTunes - Redsn0w - Cieszę się 3.1.3 + JB i inne syfy :D . Dobrze zrozumiałem? ^^

#16 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 03 czerwca 2010 - 15:10

Tak. Powodzenia

#17 LaYciKK

LaYciKK
  • 18 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 czerwca 2010 - 18:57

Ta wtyczka do TC mi nie działa i nie mogę zrobić kopii ;x . Jeśli zrobię od razu update to mam pewność że ten redsn0w mi zadziała? :) Bo kopia tych danych to w sumie nie jest mi potrzebna ;x .

#18 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 10 czerwca 2010 - 21:36

Kopie danych to Ty zrobisz najlepiej tym: i-FunBox.

Nie ważne jak zrobisz aktualizację to zawsze zadziała Tobie redsn0w.

Czytamy, czytamy i jeszcze raz czytamy. :)

#19 Bartix65

Bartix65
  • 87 postów

Napisano 05 października 2010 - 18:32

I działa ci ten dotyk ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych