Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

10.4.6 + XP + Neostrada = :)))))

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 wegorzyk

wegorzyk
  • 674 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 stycznia 2007 - 08:56

Muszę podziękować uczestnikom forum, ponieważ przy Waszej pomocy i wiedzy udało mi się skonfigurować się domową, w składzie: Router Linksys WAG200N PC z Win XP podpięty kablem Pismo 400, 10.4.6 + D-link DWL-122 usb (w sąsiednim pokoju) - sygnał na 60% Wszystko śmiga jak należy i nawet długo nie kombinowałem - jak na laika sieciowego. Pozdrawiam

#2 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 14 stycznia 2007 - 08:57

Więc albo napisz co "kombinopwałeś" jako nauczkę dla innych albo wątek do kosza.
  • piotrmac lubi to

#3 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 14 stycznia 2007 - 09:00

JSG: Spokojnie... :) Dziś niedziela :)

#4 wegorzyk

wegorzyk
  • 674 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 stycznia 2007 - 10:14

Widzę, że podziękowania nie są mile widziane. Wieć proszę wątek do kosza i nie zaśmiecam już forum "duperelami"

#5 RobertZ

RobertZ
  • 745 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 stycznia 2007 - 11:00

Więc albo napisz co "kombinopwałeś".

wegorzyk no daj spokój, za bardzo skupiłeś się na części "wątek do kosza", opisz co i jak a oszczędzisz innym problemów za co na pewno będą Ci wielce zbowiązni :-)

#6 Marcin1979

Marcin1979
  • 249 postów

Napisano 14 stycznia 2007 - 11:22

Widzę, że podziękowania nie są mile widziane. Wieć proszę wątek do kosza i nie zaśmiecam już forum "duperelami"

Musisz miec swiadomosc, ze niektorzy lubia upajac sie swoimi uprawnieniami i nie warto sie przez nich peszyc, wyluzuj :)

#7 wegorzyk

wegorzyk
  • 674 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 stycznia 2007 - 11:36

Miałem mały problem z logowaniem do routhera z powodu tego, że w literaturze (Sieci domowe Nieoficjalny podręcznik... Helion 2006) jako domyślna nazwa należało zostawić pustą komórkę a w haśle wpisać "admin". W linksysie WPG200n w obu komórkach należało wpisać "admin". Trochę czasu spędziłem na tym (wreszcie zajrzałem do małego przewodnika konfiguracji routhera i znalazłem. W D-linku zainstalowany sterownik 1.4.7 i jest dobrze. Komp włączony od wczoraj i nic się nie rozłączyło mimo kilku takich opini na forum. Zasięg poprawił się po przesunięciu sprzętu o 2 metry w pokoju (teraz 90%). Sieć z kodowaniem WEP. Tyle Pozdrowienia dla wszystkich a zwłaszcza dla Kolegi co nadużywa swoich kompetencji

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych