Muszę podziękować uczestnikom forum, ponieważ przy Waszej pomocy i wiedzy udało mi się skonfigurować się domową, w składzie:
Router Linksys WAG200N
PC z Win XP podpięty kablem
Pismo 400, 10.4.6 + D-link DWL-122 usb (w sąsiednim pokoju) - sygnał na 60%
Wszystko śmiga jak należy i nawet długo nie kombinowałem - jak na laika sieciowego.
Pozdrawiam

10.4.6 + XP + Neostrada = :)))))
Started by
wegorzyk
, 14 Jan 2007 08:56
6 replies to this topic
Posted 14 January 2007 - 08:56
Posted 14 January 2007 - 08:57
Więc albo napisz co "kombinopwałeś" jako nauczkę dla innych albo wątek do kosza.
- piotrmac likes this
Posted 14 January 2007 - 09:00
JSG: Spokojnie...
Dziś niedziela

Posted 14 January 2007 - 10:14
Widzę, że podziękowania nie są mile widziane. Wieć proszę wątek do kosza i nie zaśmiecam już forum "duperelami"
Posted 14 January 2007 - 11:00
Więc albo napisz co "kombinopwałeś".
wegorzyk no daj spokój, za bardzo skupiłeś się na części "wątek do kosza", opisz co i jak a oszczędzisz innym problemów za co na pewno będą Ci wielce zbowiązni :-)
Posted 14 January 2007 - 11:22
Widzę, że podziękowania nie są mile widziane. Wieć proszę wątek do kosza i nie zaśmiecam już forum "duperelami"
Musisz miec swiadomosc, ze niektorzy lubia upajac sie swoimi uprawnieniami i nie warto sie przez nich peszyc, wyluzuj

Posted 14 January 2007 - 11:36
Miałem mały problem z logowaniem do routhera z powodu tego, że w literaturze (Sieci domowe Nieoficjalny podręcznik... Helion 2006) jako domyślna nazwa należało zostawić pustą komórkę a w haśle wpisać "admin". W linksysie WPG200n w obu komórkach należało wpisać "admin". Trochę czasu spędziłem na tym (wreszcie zajrzałem do małego przewodnika konfiguracji routhera i znalazłem. W D-linku zainstalowany sterownik 1.4.7 i jest dobrze. Komp włączony od wczoraj i nic się nie rozłączyło mimo kilku takich opini na forum. Zasięg poprawił się po przesunięciu sprzętu o 2 metry w pokoju (teraz 90%). Sieć z kodowaniem WEP. Tyle
Pozdrowienia dla wszystkich a zwłaszcza dla Kolegi co nadużywa swoich kompetencji
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users