Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Tagi w iTunes & jakich użyć programów do hurtowago tagowania mp3

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 alex1096

alex1096
  • 37 postów

Napisano 29 maja 2010 - 15:26

Szukałem odpowiedzi na moje pytanie, ale nie znalazłem. Jest ono nietypowe. W programie itunes mozna do każdej piosenki dopisywać informacje (np. rok, okladka albumu, wykonawca). Chciałbym miec te informacje uzupełnione, ale strasznie dużo czasu zajeło by mi wyszukiwanie tych informacji i wpisywanie ich tam. Czy jest jakiś program który automatycznie w internecie to wszystko wyszukuje i wpisuje ??? Proszę o pomoc.

#2 Marthin

Marthin
  • 269 postów
  • Skądz kątowni

Napisano 29 maja 2010 - 16:24

Tylko skąd iTunes ma wiedzieć jakiego wykonawcy jest dana piosenka czy tytuł płyty? A tym bardziej jaki jest tytuł tej piosenki? Te rzeczy musisz sam uzupełnić. Chyba, że zgrywasz piosenki z płyt CD i jest ona już zaopatrzona w CD-TEXT, to nie ma problemu.

może pomoże >>KLICK<<

#3 aohitomi

aohitomi
  • 114 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 maja 2010 - 19:06

Do tagowania mp3 polecam program Mp3tag (pod Windows), bardzo ułatwia sprawę. Jeśli chcesz mieć porządek w iTunes, to niestety musisz poświęcić na to trochę czasu... :)

#4 parmenides

parmenides
  • 960 postów

Napisano 29 maja 2010 - 19:49

Tylko skąd iTunes ma wiedzieć jakiego wykonawcy jest dana piosenka czy tytuł płyty? A tym bardziej jaki jest tytuł tej piosenki? Te rzeczy musisz sam uzupełnić. Chyba, że zgrywasz piosenki z płyt CD i jest ona już zaopatrzona w CD-TEXT, to nie ma problemu.

może pomoże >>KLICK<<

cdtext nie jest potrzebne, by bazy typu cddb czy gracenote (z której korzysta itunes) rozpoznały płytę. te bazy korzystają m.in. z możliwości rozpoznawania długości ścieżek utworów i na tej podstawie rozpoznają poszczególne utwory z płyty.
jeżeli Twoja biblioteka w itunesie to pojedyncze kawałki - każdy z innej płyty - wtedy dupa. musisz to z palca jakoś opanować.
pozdr

#5 kajtek88r

kajtek88r
  • 330 postów

Napisano 31 maja 2010 - 09:51

EasyTag(Windows) jest również dobry.

#6 geshu

geshu
  • 301 postów
  • SkądCiechanów, PL

Napisano 27 lipca 2011 - 00:20

Odświeżę temat i powiem, że jest taki program na mac'a i działa właśnie z iTunes - nazywa się Tagalicious - na dzień dzisiejszy nie działa on jednak z Lion'em ale zapewne wyjdzie zaraz jakaś aktualizacja.

Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych