Szukałem odpowiedzi na moje pytanie, ale nie znalazłem. Jest ono nietypowe.
W programie itunes mozna do każdej piosenki dopisywać informacje (np. rok, okladka albumu, wykonawca). Chciałbym miec te informacje uzupełnione, ale strasznie dużo czasu zajeło by mi wyszukiwanie tych informacji i wpisywanie ich tam.
Czy jest jakiś program który automatycznie w internecie to wszystko wyszukuje i wpisuje ???
Proszę o pomoc.

Tagi w iTunes & jakich użyć programów do hurtowago tagowania mp3
Rozpoczęty przez
alex1096
, 29 maj 2010 15:26
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 29 maja 2010 - 15:26
Napisano 29 maja 2010 - 16:24
Tylko skąd iTunes ma wiedzieć jakiego wykonawcy jest dana piosenka czy tytuł płyty? A tym bardziej jaki jest tytuł tej piosenki? Te rzeczy musisz sam uzupełnić. Chyba, że zgrywasz piosenki z płyt CD i jest ona już zaopatrzona w CD-TEXT, to nie ma problemu.
może pomoże >>KLICK<<
może pomoże >>KLICK<<
Napisano 29 maja 2010 - 19:06
Do tagowania mp3 polecam program Mp3tag (pod Windows), bardzo ułatwia sprawę. Jeśli chcesz mieć porządek w iTunes, to niestety musisz poświęcić na to trochę czasu...

Napisano 29 maja 2010 - 19:49
Tylko skąd iTunes ma wiedzieć jakiego wykonawcy jest dana piosenka czy tytuł płyty? A tym bardziej jaki jest tytuł tej piosenki? Te rzeczy musisz sam uzupełnić. Chyba, że zgrywasz piosenki z płyt CD i jest ona już zaopatrzona w CD-TEXT, to nie ma problemu.
może pomoże >>KLICK<<
cdtext nie jest potrzebne, by bazy typu cddb czy gracenote (z której korzysta itunes) rozpoznały płytę. te bazy korzystają m.in. z możliwości rozpoznawania długości ścieżek utworów i na tej podstawie rozpoznają poszczególne utwory z płyty.
jeżeli Twoja biblioteka w itunesie to pojedyncze kawałki - każdy z innej płyty - wtedy dupa. musisz to z palca jakoś opanować.
pozdr
Napisano 31 maja 2010 - 09:51
EasyTag(Windows) jest również dobry.
Napisano 27 lipca 2011 - 00:20
Odświeżę temat i powiem, że jest taki program na mac'a i działa właśnie z iTunes - nazywa się Tagalicious - na dzień dzisiejszy nie działa on jednak z Lion'em ale zapewne wyjdzie zaraz jakaś aktualizacja.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych