iphone zalany kawą, brak zasięgu - itunes i vista go nie widzą - hlp!!!
Posted 29 May 2010 - 08:36
Posted 29 May 2010 - 09:17
Posted 29 May 2010 - 09:35

Posted 29 May 2010 - 11:12
Obawiam się że będzie ciężko. Sprzęt elektroniczny ma to do siebie że po zalaniu płyta główna zaczyna rdzewieć. Jeżeli się ją osuszy to pozostają sole mineralne które sprawają że woda przewodzi prąd co może mieć katastrofalne skutki !. Wanienka ultradźwiękowa dla wyczyszczenia płyty głównej, chociaż jak serwis tego nie zrobił to zacznie powoli zdychać. Czyli najkosztowniejszym i najlepszym rozwiązaniem mym zdaniem a się za bardzo nie znam to wymiana płyty głównej. Do tego bateria dla pewności. A gdzie oddałeś "AJFONA" do serwisu? autoryzowany czy np: "W mieście pod tunelem" ?
Telefon był czyszczony w wanience ultradźwiękowej,wymieniona była z tego co widzę bateria i ekran lcd. Serwis nie był autoryzowany, ale wszystkie opisane przeze mnie czynności zrobił za darmo - nie był w stanie naprawić do końca więc nie skasował nic. Co do wymiany płyty głównej - jest to element bliski wartości telefonu, więc jest dość mało opłacalne...
Czy zna ktoś może serwis w Poznaniu, który byłby w stanie to naprawić?
Posted 29 May 2010 - 11:44

Posted 29 May 2010 - 13:20
Hmmm bateria i ekran w cenie 0 zł? Coś podejrzana ta cena
.
Telefon był dość długo w tym serwisie - terminy oddania były kilka krotnie przekładane - może dlatego, a szczerze to za bardzo nie zagłebiałem sie w temat...
Ekran LCD jest na bank inny (w tym wszystko działa), co do baterii pewien być nie mogę, ale z tego co pamiętam, człowiek który go naprawiał mówił, że baterię też wymienił z jakiegoś kadłubka.
Posted 05 January 2011 - 12:17

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users