Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

jaki router bezprzewodowy kupić?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
58 odpowiedzi w tym temacie

#51 Maxavelli

Maxavelli
  • 1 040 postów

Napisano 15 sierpnia 2010 - 00:50

Mam Linksys WRT160N. Dwuantenowy (obie schowane!), standard b/g/n, designersko przepiekny. No i... to CiSCO ;-)!

#52 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 357 postów

Napisano 15 sierpnia 2010 - 01:17

I co Ci daje to 'cisco'? Kupili linksysa, bywa - natomiast jest to dalej zwyczajna marka, której do jakości high-endowego sprzętu Cisco szalenie daleko.

#53 tbadoo

tbadoo
  • 398 postów
  • SkądGrantham, United Kingdom

Napisano 31 sierpnia 2010 - 04:54

To i ja się podepnę. Na tą chwilę używam Linksys'a WAG54GS, jest to router z bramką ADSL, więc podpinam go bezpośrednio do gniazdka telefonicznego (BT broadband UK 10Mb/s). Teraz pytanie, chcę zamienić to ustrojstwo na coś nowszego, najlepiej dual-n band coś pokroju WNDR3700 czy też WRT610N. Tylko że chyba w tym wypadku to muszę pomiędzy gniazdko telefoniczne a router wstawić jeszcze modem o ile czegoś nie pochrzaniłem? Czy lepiej inną opcję wybrać w tym przypadku? Zaznaczam że nie znam się zupełnie na sieciach a o Linksys'ie chyba przestałem mieć dobre zdanie pomimo ich flagowania się pod znakiem Cisco. Po rozmowie z supportem na chacie już chyba nic mnie nie zdziwi, żenada. Mój obecny wyżej wymieniony router średnio sobie radzi w normalnych warunkach mieszkaniowych, tracę prawie cały sygnał już w pokoju obok, a ściany naprawdę kiepskie.

#54 dzoners

dzoners
  • 37 postów

Napisano 01 listopada 2010 - 14:56

Mój router D-Link DSL-G604T ostatnio częściej nie działa niż działa, więc trzeba go zmienić na cos nowego. Chciałbym, żeby był jak najtańszy i obsługiwał standard N. Urządzenia, które będąz niego korzystać to Lenovo Y550, MacBook Pro, iPod Touch 3gen i mam nadzieję, ze w niedalekiej przyszłości nowy Air ;) Cena max do 200zł, ale zdecydowanie wolalbym, żeby był tańszy. Nie musi być piękny, bo i tak będzie schowany za biurkiem. Co byście polecali? Dalej Linksys WRT160N jest taką dobrą opcją?

#55 Redviking

Redviking
  • 583 postów

Napisano 02 listopada 2010 - 09:42

W twoim przypadku nie, bo wrt160n nie ma wbudowanego modemu ADSL, dla ciebie lepszy bylby wag160n albo wag320n. Latwo poznac na liksysie ktory do czego, jesli w nazwie w pierwszym czlonie jest "a" znaczy ze z ADSL-em wag200g, wag54g2, wag120n, wag160n itp.

#56 pisar

pisar
  • 140 postów
  • Skąd666

Napisano 16 marca 2011 - 11:45

To i ja się podepnę pod temat i przy okazji odświeżę. Mój Linksys wrt54g (ponad 3letni) coś ostatnio płata mi figle: mam na kablu kompa PC i gdy tylko bezprzewodowo połączę się moim MBP to trace neta na PC. Ponad to gdy usypiam MBP to często po podniesieniu klapy ma duże problemy z łączeniem się z routerem (czasem kilka razy pod rząd pyta o hasło i i tak nie łączy). Reset routera zazwyczaj pomaga w odzyskaniu połączenia. Router był ostatnio od nowa konfigurowany więc zakładam, że może staruszek już umiera i czas na zmiany. Moje jedyne wymaganie to by był jak najoptymalniejszy do MBP (PC idzie do kosza niebawem). Net z kablówki UPC (ale niebawem będę zmieniać-nie wiem na co). Co byście polecili na obecną chwilę?

#57 Ipkek

Ipkek
  • 2 postów

Napisano 27 stycznia 2012 - 12:37

Witajcie,
odświeżam wątek routerów. Czy ktoś korzysta z routerów TP-Linka? Interesuje mnie jakiś model do domu z dość mocnym sygnałem wifi, żeby objął cały poziom, z dostępem 3G. Mam na oku model [URL="http://www.komputronik.pl/product/117527/Sprzet_komputerowy/Sieci_i_komunikacja/TP_Link_router_3G_Wi_Fi_150Mb-s_TL_MR3220.html"]MR3220[/URL] - korzysta ktoś może lub z podobnego?

#58 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 27 stycznia 2012 - 12:44

TP-Link - Daruj sobie tą chińszczyznę, jak coś to kup jakiś sensowny sprzęt :)

#59 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 357 postów

Napisano 27 stycznia 2012 - 12:58

Witajcie,
odświeżam wątek routerów

Nie. Zgodnie z regulaminem nie odświeża się wątków starszych niż pół roku.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych