Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

ukrywanie odbiorców - Mail.app

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Quuba777

Quuba777
  • 979 posts
  • SkądGdańsk

Posted 25 May 2010 - 14:18

Witam serdecznie,

przeglądałem forum, szukałem, lecz nie znalazłem na to pytanie odpowiedzi.
pewnie jest to banalnie proste w wykonaniu.. jeśli tak, będę bardzo zadowolony z szybkiej odpowiedzi.

wysyłam często maile do grupy kilku, kilkunastu osób, i chcę by każda z osób dostając tego maila widziała w polu To: tylko swój email. reszta odbiorców ma być niewidoczna.
udało mi się już zrobił taki myk, by odbiorcy nie byli widoczni (Ci którzy są dodani do Bcc:) lecz, każda osoba w polu To: widzi mail tejże osoby, którą wpisałem do tego pola, a nie własnego email'a.

Dołączona grafika

pozdrawiam, Emanuel

#2 janiii

janiii
  • 240 posts
  • SkądCork

Posted 25 May 2010 - 14:33

Blind carbon copy - pole w poczcie e-mail do wysyłania wiadomości na raz do wielu osób z ukryciem ich adresów przed reszta adresatów.*

*Ukryte do wiadomo

#3 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 25 May 2010 - 15:09

W Mail.app robisz tak jak na screenshot.

#4 Quuba777

Quuba777
  • 979 posts
  • SkądGdańsk

Posted 25 May 2010 - 15:35

Blind carbon copy - pole w poczcie e-mail do wysyłania wiadomości na raz do wielu osób z ukryciem ich adresów przed reszta adresatów.*

*Ukryte do wiadomo

W Mail.app robisz tak jak na screenshot.

napisałem że już tak zrobiłem, ale każdy z odbiorców widzi tylko jednego odbiorcę -tego którego ja wpiszę w pole Do: (u mnie z ang. To:).
da się tak zrobić by odbiorca widział tylko siebie?

#5 imrik

imrik
  • 3471 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 25 May 2010 - 16:15

Wszystkie adresy muszą być w pole UDW, wtedy każdy powinien widzieć tylko siebie, inaczej priorytet przyjmuje adres z pola DO jako ten jawny (swój adres wtedy będzie widoczny jeśli użytkownik korzysta z jakiejś formy rozszerzonego podglądu nagłówka wiadomości). Znaczy tak myślę - ja w taki sposób zawsze wysyłam masową korespondencję i jeszcze nigdy nikt nie skarżył się, że "nie widzi siebie" jako odbiorcy.

#6 janiii

janiii
  • 240 posts
  • SkądCork

Posted 25 May 2010 - 16:34

którego ja wpiszę w pole Do: (u mnie z ang. To:).

Da się, pomiń po prostu pole *Do:*

#7 Quuba777

Quuba777
  • 979 posts
  • SkądGdańsk

Posted 25 May 2010 - 20:46

hmm.. w sumie, to nie do końca rozwiązuje mój problem, lecz jest to jego najlepsze rozwiązanie.
w polu Do:, odbiorca nie widzi swojego maila -nie widzi nic lub, jak poniżej informację o Ukrytych Odbiorcach.

Dołączona grafika

dzięki. mój problem uważam za rozwiązany. : )
pozdrawiam, Emanuel

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users